Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met onze budgetten van oktober 2023

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met onze budgetten van oktober 2023

Vorige maand hielden we ruim €300,- over van onze budgetten, een lekker bedrag! Deze maand is dat helaas niet gelukt, maar we hebben toch nog een mooi bedrag overgehouden vanuit onze budgetten van oktober 2023 welke we vervolgens konden verdelen over een aantal potjes. Lees je mee?

Lees ook:

Budgetten per week in oktober 2023

Week 1

We merken dat we steeds minder overhouden van ons boodschappenbudget. We komen nog steeds uit, maar er blijft een stuk minder over dan een paar maanden geleden. Wat we nu doen is als volgt: iedere week reserveren we nu €200,- voor de boodschappen. Dat bedrag is inclusief de koopzegels (AH premium, dus we sparen twee keer zo snel, maar je betaalt ook het dubbele aan koopzegels). De boodschappen worden bezorgd en van het bedrag dat over is uit het budget van die week, pinnen we €20,-. Resterende boodschappen gedurende de week worden daarmee betaald. Bijvoorbeeld voor een extra brood of iets dat we zijn vergeten. Wat we over hebben van het contante geld, gaat in andere mapjes, bijvoorbeeld voor het laten doen van mijn wenkbrauwen, een cadeautje voor een verjaardag etc. Dat scheelt dan in andere weken weer met het weekbudget. Het bedrag wat je hieronder ziet is het bedrag dat dan nog over is in het digitale potje boodschappenbudget.

Over van boodschappenbudget: €4,82
Over van weekbudget:
€39,45

Week 2

We hebben veel boodschappen nodig en houden dan ook maar €0,20 over van het boodschappenbudget. Wat betreft weekbudget gaat het best goed ondanks dat we een dagje naar Duinrell zijn geweest en we daarna een patatje hebben gehaald met de jongens. Verder vierden we deze week het kinderfeestje van Floris, maar daar hadden we geld voor apart staan. Gedurende het jaar sparen we een bedrag voor de verjaardagen van de jongens. Daar kopen we de cadeaus van, maar daarvan betalen we ook de taarten, het kinderfeestje, de verjaardagsboodschappen etc. Fijn om dat klaar te hebben staan en hierna zetten we meteen weer wat apart voor volgend jaar.

Over van boodschappenbudget: €0,33
Over van weekbudget:
€34,25

Week 3

Op zaterdag begint onze nieuwe financiële week en gaat ons budget voor de komende week in. Vooral het weekbudget gaat hard in het weekend. We halen planten bij de Intratuin, maar krijgen korting omdat we de app hebben gedownload. Scheelt toch weer €5,- en iedere euro is er één, haha. Ook gaan we met vrienden lunchen bij Loetje en we moeten tanken. Niet zo gek dat er aan het einde van de week niet zoveel meer over is. Toch zijn we binnen budget gebleven en dat is natuurlijk altijd goed.

Over van boodschappenbudget: €4,21
Over van weekbudget:
€21,38

Week 4

We hebben weinig boodschappen nodig omdat we uit eten gaan met de jongens, maar dan nog gaat het hard. Wat betreft weekbudget houden we wel meer over dan de afgelopen weken omdat we de uitgaven voor de verjaardagen van de jongens al hadden gebudgetteerd zoals ik eerder vertelde. Ook kreeg Floris een nieuwe kamer en kochten we voor beide jongens een prullenbakje voor op hun kamers. Kleine dingetjes die we ook betalen van weekbudget. Tegelijkertijd verkochten we ook wat spullen van Floris waaronder zijn vorige bed. Deze bedragen zijn naar de spaarrekening gegaan en verdeeld over potjes waaronder de 100 enveloppen challenge.

Over van boodschappenbudget: €14,21
Over van weekbudget:
€50,43

Week 5

Deze week gaat het meteen al hard met het weekbudget. We kopen pompoenen en extra versiering voor Halloween en ik koop alvast wat cadeaus voor de verjaardagen van mijn ouders die binnenkort samen 140 worden. Daar moeten we wel wat leuks voor doen! Ook moesten we weer tanken en dan gaat het natuurlijk hard.

Over van boodschappenbudget: €4,97
Over van weekbudget:
€10,97

Totaal over van de budgetten in oktober 2023

In totaal hebben we €185,02 overgehouden! Dat is flink minder dan afgelopen maand, maar we hebben ook extra gespaard voor bijvoorbeeld de 100 enveloppen challenge. Deze €185,- hebben we verdeeld over vier potjes: drie keer €50,- en één keer €35,-. Daar zijn we heel erg blij mee!

Hebben jullie ook budgetten voor bijvoorbeeld de boodschappen? Zo ja, merk je dan ook dat dat steeds krapper wordt? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *