Home + Kasboek #8 | Uitgaven van vorige week

Kasboek #8 | Uitgaven van vorige week

Iedere maand probeer ik een kasboek met jullie te delen. Deze is van afgelopen week. Ik was jarig, de fietsenmaker kwam en we probeerde een ‘no spend weekend’ te houden. Of dat is gelukt en waaraan we ons geld hebben uitgegeven, lees je hieronder.

Maandag 29 januari 2024

Voor Floris naar school gaat, loop ik de Appie even in om alvast chocolaatjes te kopen voor morgen. Dan ben ik jarig en die zet ik bij de koffieautomaten op mijn werk. Dan hoef ik morgen alleen nog even taart te halen voor mijn directe collega’s. Ook maak ik een Tikkie over voor een cadeautje voor de juffen. Tot slot komt de fietsenmaker voor een nieuw achterwiel voor mijn bakfiets, mijn remmen én de voorlamp van Milans fiets. Dan is dat onderhoud maar weer gedaan.

 • Albert Heijn: €10,88
 • Tikkie voor school: €5,-
 • Fietsenmaker: €58,55

Totaal uitgegeven vandaag: €74,43

Dinsdag 30 januari 2024

Hieperdepiep Hoera voor mij vandaag! Ik ben jarig en voor ik Floris naar school breng, haal ik een taart en wat koeken bij de Appie voor mijn directe collega’s. De chocolaatjes die ik gisteren al had gekocht, zitten al in mijn tas en zijn voor mijn overige collega’s. Als ik uit mijn werk kom, haal ik nog even snel een taartje voor vanavond. Ik kon deze vanmorgen niet meenemen, dus moet daarom nog een keertje rijden. Maar dat is geen probleem.  Als Pat thuiskomt, heeft hij nog tulpen meegenomen. Superlief!

 • Taart en koeken: €11,60
 • Nog een keer taart in de middag: €6,-
 • Tulpen van Pat: €11,96

Totaal uitgegeven vandaag: €29,56

Woensdag 31 januari 2024

De komende dagen wil ik even pas op de plaats maken. Het liefst geef ik de komende dagen zo min mogelijk uit om de afgelopen dagen wat te compenseren. Niet omdat het moet, maar omdat ik liever nog wat extra naar de spaarrekening stort. Ik heb gisteren gehoord van de term ‘loud budgeting‘. Dat houdt in dat je open bent over je budget. Nou, ik doe hier niet anders, dus ben hartstikke hip, haha. ’s Morgens vroeg krijgen we het bericht dat Floris geen school heeft vandaag. Dus gaan we samen op pad. Mijn schoonzus heeft een leuke tip voor een gratis uitje en we lunchen tussen de middag bij mijn broer en schoonzus. Wel halen Floris en ik nog even een vers brood.

 • Brood: €1,59

Totaal uitgegeven vandaag: €1,59

Donderdag 1 februari 2024

Vandaag ben ik de hele dag aan het werk en we hebben een draaidag op locatie. De lunch is geregeld dus ik hoef zelf geen brood mee te nemen of iets te halen. Helemaal top! We geven dan ook niets uit vandaag.

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Vrijdag 2 februari 2024

Ook vandaag zijn we de hele dag aan het werk. Ik koop een broodje brie op het werk en de boodschappen worden bezorgd. Dit betalen we van ons boodschappenbudget. Er waren een aantal goede aanbiedingen zoals tandpasta en douchegel, die hebben we ingeslagen. Daardoor komen de boodschappen wat duurder uit.

 • Broodje op het werk: €3,50
 • Weekboodschappen Albert Heijn: €191,92

Totaal uitgegeven vandaag: €195,42

Zaterdag 3 februari 2024

Vandaag blijven we lekker thuis en we proberen een ‘no spend weekend’ te houden. Of dat helemaal gaat lukken weten we niet, maar in ieder geval wel voor de helft, want vandaag geven we niets uit!

Totaal uitgegeven vandaag: €0-

Zondag 4 februari 2024

Mijn zus appt met de vraag of we meegaan naar het strand. We hebben wel zin om even uit te waaien dus spreken een tijd af en gaan mee. Mijn zus en zwager nemen de hond mee en de jongens rennen er lekker achteraan. We betalen vandaag alleen de parkeerkosten.

 • Parkeren Scheveningen: €10,50

Totaal uitgegeven vandaag: €10,50

Totaal uitgegeven deze week

In totaal hebben we afgelopen week €311,50 uitgegeven. Dit was inclusief de weekboodschappen en de fietsenmaker, dus ik vind dat we het best goed hebben gedaan.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger. En wist je dat ik een apart Instagram account ben begonnen over onze persoonlijke financiën en hoe wij sparen voor ons nieuwe huis? Je vindt het account hieronder.

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ilse
  9 februari 2024 / 00:55

  Een laat hiep hiep hoeraatje voor jou. Alsnog van harte!