Home + Geld & Budget | Zo houden wij de vorderingen van digitale spaarpotjes bij

Geld & Budget | Zo houden wij de vorderingen van digitale spaarpotjes bij

Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik een groot fan ben van digitale spaarpotjes. Dat zijn potjes die je opent onder je bankrekening en waarin je kan sparen voor verschillende doeleinden. Ideaal en ontzettend overzichtelijk, maar het is wel lastig om in één oogopslag de vorderingen te zien. Je ziet namelijk alleen het saldo in de potjes en je moet op het potje klikken om te zien hoeveel geld er bij is gestort. Daarom bedacht ik de volgende oplossing om de vorderingen meteen te zien.

Digitale spaarpotjes maken

Wij gebruiken digitale spaarpotjes voor verschillende spaardoeleinden. Van vrij spaargeld tot een potje voor de auto’s, de middelbare school, vakantie, de feestdagen etc. We hebben er inmiddels heel wat en daar zitten verschillende spaardoelen aan gekoppeld. Iedere maand proberen we zoveel mogelijk geld in die potjes te stoppen. Je ziet het potje dan wel groeien en je ziet het bedrag wat erin zit wel, maar ik zou ook graag de vorderingen in zijn geheel willen zien. Bijvoorbeeld het bedrag van vorige maand ten opzichte van het bedrag deze maand. Dat zie je nu niet en dat vind ik wel heel jammer. Nu moet je ieder potje aanklikken en dan kun je zien wat erbij is gekomen of juist eraf is gegaan. Dus bedacht ik zelf een methode in good old Excel.

Vorderingen bijhouden digitale spaarpotjes

Het idee is heel simpel, maar misschien biedt het inspiratie. In Excel maak je verschillende kolommen:

  • Naam spaarpotje
  • Spaardoel
  • Per maand een kolom

Ook dit houden we bij:

  • Peaks
  • Albert Heijn koopzegels
  • Meesman beleggen
  • Tijdspaarfonds Patrick

In de eerste kolom zie je de naam van de spaarpot, in de tweede kolom het spaardoel wat we daarbij voor ogen hebben en vervolgens de maanden van het jaar. Als we aan het einde van de maand de administratie doen en ook weten wat we overhouden van onze budgetten, storten we dat in de potjes. Daarna noteren we meteen de stand van zaken in ons Excel bestand. Zo zien we in één oogopslag hoe het ervoor staat met al onze potjes en kunnen we de groei monitoren over het hele jaar. Of wanneer er juist geld uit gaat omdat we dat ergens voor hebben gebruikt.

Hebben jullie spaarpotjes en wat vind je van dit idee? Klets mee in de comments hieronder, uiteraard ook wanneer je nog andere tips hebt.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *