Home + Budget shoplog | DM, Kaufland en Aldi Duitsland

Budget shoplog | DM, Kaufland en Aldi Duitsland

In januari 2023 reden we voor het eerst naar de DM in Duitsland om flink wat inkopen te doen. We hebben toen zoveel voorraad gekocht, dat het bijna een jaar duurde voor alles echt op was. Denk aan heel veel deodorant, luchtjes, douchegel etc. Dit jaar gingen we weer, maar dit keer waren we nog beter voorbereid en hadden we nog een missie: we wilden ook nog wat boodschappen halen bij de Duitse supermarkt én onze auto vol tanken. Dus reden we naar Kleve in Duitsland! Wat we kochten en wat het kostte, lees en zie je hieronder.

DM Duitsland goedkoper dan de drogist in Nederland?

Natuurlijk moet je altijd kritisch blijven op de kosten, maar ik durf toch wel met zekerheid te stellen dat we deze kar vol boodschappen niet voor dit bedrag hadden kunnen kopen bij een Nederlandse drogist als het Kruidvat. Zo koop je bij DM douchegel in super lekkere geuren voor maar €0,55 per stuk! Ook het kattenvlees is bij de DM stukken goedkoper dan het vlees dat wij altijd bestellen bij de AH. Datzelfde geldt ook voor de deo: €0,95 per stuk en echt lekkere geuren, maar ook zonnebrand.

Uiteindelijk ging er nog veel meer in het karretje, op de foto’s hieronder zie je een stuk beter wat we allemaal hebben gekocht. We hebben in ieder geval weer flink ingeslagen.

Boodschappen doen in Duitsland

Vervolgens gingen we naar de Aldi en Kaufland in Kleve. De Aldi zit naast het DM filiaal waar wij zijn geweest. Kaufland is ongeveer drie minuten verder met de auto. Bij de Aldi kochten we meteen lekkere broodjes voor de lunch. Bij Kaufland kochten we wat meer. Vooral wat houdbare producten, koek, frisdrank, koffiebonen, glansspoelmiddel voor de vaatwasser etc. We hadden echter net de boodschappen in huis, dus hadden ook niet zo gek veel nodig. Daarom hebben we ook niet de meest gezonde dingen gekocht, haha. Dat gaan de volgende keer wat beter plannen.

Tanken in Duitsland

Toen we besloten naar Duitsland te rijden hebben we geprobeerd onderweg niet in Nederland te tanken. Dat is op het nippertje gelukt, haha. We hebben de tank dus nagenoeg op gereden om deze in Duitsland weer vol te tanken. De literprijs heb ik niet helemaal meer paraat, maar we hebben de tank vol kunnen tanken voor €60,-. Dat scheelt aanzienlijk, met de prijzen die we hier in Nederland betalen. In Nederland hadden we er sowieso tussen de €70,- en €80,- voor betaald.

En ook al wonen we in de Randstad (en dus ver van de grens vandaan), toen we thuis kwamen, zat de tank nog voor driekwart vol. Als hij vol zit rijdt hij zuiniger, dus het loonde zeker. En ach, we maken er ook een echt dagje uit van.

Dit hebben we gekocht bij DM, Aldi en Kaufland en dit kostte het

Uiteindelijk is dit de buit van de DM en hierboven heb je de andere boodschappen kunnen zien. Ik moet er nog wel bij zeggen, dat we in de supermarkten wat meer hebben gekocht, maar dit zal al in de vriezer toen we deze foto’s maakten. We hebben echt heel veel gekocht. Vooral ook producten die hier duurder zijn zoals deo’s, scheermesjes, douchegel, make-up, parfum, zonnebrand, wasverzachter etc.

 • Boodschappen DM: €139,65
 • Aldi: €40,98
 • Kaufland: €39,36
 • Tanken: €60,- (volle tank!)

Totaal uitgegeven: €279,99

Ik denk dat we heel veel hebben gekocht voor dit bedrag en we hebben natuurlijk getankt. Met de voorraad kunnen we voorlopig flink vooruit.

Wat vinden jullie ervan en wat zouden jullie kopen als je naar de DM of een Duitse supermarkt zou gaan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Denise
  5 april 2024 / 07:42

  Wij gaan eigenlijk altijd op vakantie in Duitsland en ik maak thuis al een lijst wat ik bij DM wil meenemen. Deo, douchegel, scheerspul, geurtjes, doekjes voor in de wasmachine om verkleuren te voorkomen. We nemen de tijd en ik werk rustig mijn lijst af, en ik haal een flinke voorraad.
  We nemen ook boodschappen mee, dat schrijf ik ook altijd van te voren op zodat ik bepaalde dingen zeker niet vergeet.
  Onze zoon werkt vlak bij de grens en hij tankt dan natuurlijk in Duitsland, scheelt zo 25 of 30 cent per liter. Hij neemt tegenwoordig ook frisdrank mee, daar is niet zoals in NL suikertaks, dus betaal je er een stuk minder.
  Het loont zeker om in Duitsland naar de supermarkt, DM en te gaan tanken. Wel is het verstandig om een lijstje te maken en van te voren vergelijk ik de DM prijzen met kruidvat zodat ik zeker weet of het voordeliger is. Want dat is niet met alles het geval.

 2. Ilse
  5 april 2024 / 11:33

  Wij gaan toevallig maandag naar Kleve. Vooral frisdrank, speciaalbiertjes en toiletartikelen zijn een stuk voordeliger in Duitsland. Wij pakken naast de winkels die jij noemt ook de Edeka nog even mee.