Home + Een nieuwbouwhuis kopen #12 | Nog meer keuzes, eerste kosten en gaat de bouw bijna beginnen?

Een nieuwbouwhuis kopen #12 | Nog meer keuzes, eerste kosten en gaat de bouw bijna beginnen?

Deel 12 alweer van ons nieuwbouwdagboek. Ik kan er wel een e-book van maken als het huis klaar is, haha. In dit deel betalen we de eerste factuur en kiezen we de deuren van ons huis uit. Ook ontmoeten we Alex van Keulen van ‘Kopen zonder Kijken’ die nog wat opbeurende woorden voor mij had zonder dat hij het zelf wist, haha. Lees je weer mee?

Zondag 17 maart 2024

Aangezien ik momenteel heel veel wandel in de buurt, zie ik dat op het bouwterrein een klein beetje beweging te bespeuren is. Op het bouwterrein staan stokken met linten om te voorkomen dat vogels er gaan broeden. Ook staat er een heimachine en we hopen dat deze voor ons project is. Ik maak er meteen wat foto’s van.

Maandag 18 maart 2024

Toevallig krijgen we vandaag eindelijk een update vanuit het bouwbedrijf. De voorbereidingen zijn inderdaad in volle gang: de bouwstroomkast is geplaatst en in de fabriek worden onze kozijnen al geproduceerd. Er worden foto’s meegestuurd en natuurlijk sla ik die meteen op. Zoals het er naar uitziet, start de bouw toch echt in mei.

Dinsdag 19 maart 2024

Nog meer berichten vandaag (opeens komt alles achter elkaar), want we ontvangen een uitnodiging voor het uitzoeken van de binnendeuren. We kunnen een afspraak maken met de showroom voor het bekijken van de standaard deuren. We kunnen daar beslissen of we gaan voor standaard of de andere opties. Ik heb al even gekeken op de website en die andere opties zijn erg duur. Een duur van €500,- tot €700,- is blijkbaar heel normaal en we hebben er 11. We neigen naar de standaard deuren, maar dan met een ander deurbeslag erop en een mooiere deur van de gang naar de woonkamer. We gaan het zien, de afspraak staat begin april gepland.

Ook krijgen we vandaag de eerste grote factuur gestuurd. We wisten overigens dat deze eraan kwam hoor. Het gaat om de kosten van het meerwerk (denk aan de buitenkraan, loze leidingen, data aansluitingen, het vergroten van de badkamer en nog veel meer opties). Hiervan moeten we 25% aanbetalen voor aanvang van de bouw. Dat is dus deze rekening. De schade: zo’n €4000,-. Dit bedrag hadden we al apart staan.

Zondag 24 maart 2024

In de weekenden zoek ik momenteel veel afleiding en online zie ik de Beurs Eigen Huis voorbij komen. Ik zie dat ik gratis kaarten kan bestellen dus besluiten we er spontaan heen te gaan. Hoewel de beurs meer gericht is op mensen die zelf een huis laten bouwen in plaats van projectbouw zoals wij, doen we er toch wat inspiratie op en bestellen we alvast een waterontharder bij het bedrijf dat we al op het oog hadden. We konden nu immers een goede beursaanbieding claimen.

Wat wel heel leuk was, was dat makelaar Alex van Kopen zonder Kijken er ook was. Hij verkocht zijn nieuwe boek bij een stand. Het was nog rustig op de beurs waardoor we nog een klein praatje met Alex konden maken en hij signeerde zijn nieuwe boek voor ons. Ook gaf hij aan dat we een spekkoper zijn omdat we nieuwbouw konden kopen in Gouda. Goed om van hem te horen. Daar hou ik mij maar even aan vast haha.

Een paar dagen later blijkt dat de woonbeurs nog een verrassing voor ons in petto had: we hebben een hotelovernachting voor twee personen gewonnen in een Van der Valk hotel! We hadden onze gegevens achtergelaten bij een stand met Sun Showers (die wil ik heel graag) en daarmee hebben we dus deze prijs gewonnen. Heel erg welkom momenteel. 

Donderdag 4 april 2024

Vandaag hebben we een afspraak bij de binnendeuren showroom. Van tevoren hebben we goed nagedacht wat we wilden: voor de deur van de gang naar de woonkamer kiezen we een mooie deur met glas. Voor de rest van de deuren gaan we voor de standaard deuren, maar dan wel met zwart deurbeslag (zwarte handgrepen en scharnieren). We hebben de deur hierboven gekozen voor de gang naar de woonkamer. Geen zwart staal, maar heel gave bronskleurige deur met bronskleurig glas. Ook met zwart deurbeslag (hetzelfde als de andere deuren) en een zwart kozijn. Wat is ‘ie mooi hè? We waren op slag verliefd op deze. Deze deur zal zo mooi staan bij de nieuwe vloer!

Woensdag 10 april 2024

 

Tijdens het wandelen zie ik dat er beweging is op de bouwplaats: de bouwketen van het bouwbedrijf zijn neergezet (dat betekent dat de bouw niet lang meer gaat duren!) en er wordt gegraven! De heimachine van een paar weken geleden bleek overigens niet voor ons te zijn, maar hier zijn we ook heel blij mee, haha. Wat ons betreft mogen ze beginnen.

Update aan het einde van de middag

Blijkbaar ben ik vanmorgen op het goede moment voorbij gewandeld, want we krijgen bericht dat de bouw nu echt van start is! Toevallig zijn de graafwerkzaamheden begonnen bij ons blok en op de foto’s vanuit het bouwbedrijf kunnen we dat beter zien, dan op de foto’s die ik vanmorgen vanaf de overkant van de weg heb gemaakt. We hopen deze week nog de datum te krijgen voor de feestelijke start.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel toe ben aan positief nieuws en hier wel blij van word. Weer iets om naar uit te kijken!

We hebben deze week geen datum voor de feestelijke start meer gehad, dus hiermee sluit ik dit deel af. Het volgende deel hoop ik dat we jullie de start van de bouw kunnen laten zien. Wij kunnen niet wachten!

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Nancy Jonkers
  15 april 2024 / 12:58

  Leuk weer allemaal en tof die prijs! Lekker naar de Cantharel?

  • Marisca
   Auteur
   15 april 2024 / 16:12

   Dankjewel en leuk hè? Nee, dit is Van der Valk Noordwijk. Die ziet er ook heel goed uit 🙂

 2. Ilse
  16 april 2024 / 09:27

  Wat tof dat de bouw begonnen is! Jullie zijn er al zo lang mee bezig. Hopelijk verloopt alles voorspoedig