Home + Mijn best gelezen blogs ever!

Mijn best gelezen blogs ever!

Ik zie vaak op blogs artikelen voorbij komen met de best gelezen posts van die maand bijvoorbeeld. Je zou denken dat als je dit zo vaak voorbij ziet komen, het gaat vervelen, maar ik haal er juist inspiratie uit. Als die het namelijk zo goed gaan, wat kun je dan zelf doen? Dan heb ik het niet over het regelrecht kopiëren van ideeën, maar juist heel goed kijken naar wat bij jou past, welke onderwerpen er aanslaan en daar jouw “blogsausje” overheen gooien.

Ik vind het juist leuk om origineel te zijn dus zal ik niet zo snel bepaalde categorieën overnemen, maar ik vind het juist leuk om ergens een eigen draai aan te geven en er dus weer iets heel nieuws van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de DIY budget blogs of de budget outfits. Budget is tegenwoordig een hot item en we lezen er al veel over, maar door concreet iets te laten zien maak ik er weer iets eigens van.

Maar als ik kijk naar de periode dat ik blog, welke worden dan het beste gelezen?

Mijn best gelezen blogs ever!

Ik ben eens gaan zoeken naar mijn eigen top 10 sinds het bestaan van mijn blog. Niet alleen omdat ik wilde weten welke blogs het goed doen, want dat inzicht krijg je op den duur wel, maar juist ook om de balans eens op te maken. Welke kant wil ik op met de blog en waar zou ik op verder kunnen? Juist die ontwikkeling vind ik fijn. Verder blijft Mamablogger hetzelfde, maar misschien willen jullie meer lezen over een bepaald onderwerp. En misschien kan ik dat onderwerp dan weer doorontwikkelen.

Mijn blog top 10

Oké daar komen ze! Ik ga van 10 naar 1. Even een beetje de spanning opbouwen 😉

10. Tip tussendoor: de Zeeman jurkjes zijn er weer!
Ja, dit was een vervolg op het zeer succesvolle bericht over de jurkjes van de Zeeman. Ik kreeg zelfs mailtjes van lezers die mij bedankten voor de tip. Ik kocht er zelf ook een paar en maakte daar de eerste budget outfits van. Superleuk dat van het ene idee het andere kwam. Groot was dan ook de teleurstelling dat de jurkjes in no time waren uitverkocht. Maar toen ze er weer waren, was ik de eerste die het goede nieuws kon vertellen!

9. Review, de kerstboom van Action
Dit was mijn allereerste blog die het zo goed deed, dus ik denk ik nog vaak aan terug. Dit was de eerste keer dat ik doorhad dat een post zo snel kon gaan en bleef ik gebiologeerd naar de realtime bezoekers kijken. Dit was in 2014. In 2015 merkte ik rond oktober/november al dat deze weer veel werd gelezen en toen ik hem later weer deelde, ging hij weer ontzettend goed!

8. Outfitpost | 7x nieuwe jurkjes van de Zeeman
Zeeman scoort blijkbaar erg goed, want ik maakte met 2 of drie jurkjes 7 verschillende outfits die ik deelde in één post. Het was een hoop werk en mijn moeder bleef foto’s maken, maar het was ontzettend leuk! Zelfs op mijn werk kreeg ik complimentjes. En ik vond het een origineel artikel.

7. Even tussendoor, leuke denim items van Zeeman
Het wordt nu een beetje eentonig, maar weer de Zeeman. Deze post ging zo enorm hard omdat Zeeman zelf de post deelde op haar Facebook pagina. Dat heb ik geweten zeg! Zelfs mijn nuchtere Patrick bleef nu staren haha. Ik maakte hier ook een vlog bij waar ik de parka liet zien zodat mensen echt konden zien hoe hij stond. Misschien maakte dat ook een verschil.

6. Even tussendoor, de nieuwe collectie van Wibra
En toen was daar opeens een geweldig nieuwe collectie van Wibra met te gekke accessoires voor de kinderkamer. Ik zag bij toeval de folder, maakte wat screenshots en plaatste het artikel. Zo zie je maar dat je er soms helemaal niet veel werk aan hoef te hebben om een succesvolle post te schrijven. Deze post werd opgepikt en regelmatig gedeeld. Daarbij kwam ook dat Wibra vaak het op = op  principe hanteert dus iedereen wilde er snel bij zijn.

5. DIY budget | Letterverlichting maken
Deze DIY kwam voort uit een onvrede van mijzelf. Die letterverlichting is duur en het is toch leuk zoiets zelf te kunnen maken? Ik ging aan de slag en het lukte! Hij schijnt het goed te doen in Google, dus ik krijg er nog bijna dagelijks bezoekers op. En ondertussen staan de letters nog steeds te shinen in onze slaapkamer 😉

4. Tip | Je kunt de gratis Ouders van Nu schooltas weer aanvragen
Vorig jaar vertelde ik over de gratis Ouders van Nu schooltas en dit jaar was hij er weer. Ik zag het en kroop meteen achter de computer om het nieuws te delen. Ook deze werd opgepikt en mensen tagden massaal weer vriendinnen en familie. Ja, en dan gaat het hard. Ik heb hem overigens nog niet binnen dus ben benieuwd wat er dit jaar in zit.

3. Gratis LEGO® printables voor een feestje
Met een enorme LEGO® fan hier in huis was ik op zoek naar gave uitnodigingen in het thema en ik kon ze niet vinden. Door goed te zoeken op Internet kwam ik de gaafste printables tegen die ik met jullie heb gedeeld. Het is alweer even geleden, maar wel een plek in de top 3!

2. Schittert jouw kind binnenkort in een echte film?
Ik was benaderd door Fruit Shoot om te bloggen over een nieuwe film die gemaakt wordt. Dit was een advertorial en waarschijnlijk is hij ergens gedeeld en werden mensen er heel blij van, want het was niet normaal wat het deed! Ik weet niet door wie of waar het is gedeeld, maar mocht je het lezen, dank daarvoor!

En dan door naar de nummer 1…..

DIY budget | Zelf een foto op hout afdrukken
Dit vond ik zo’n leuk idee, dat ik het zelf eens wilde proberen. Dit lukte dus deelde ik de post. Ik geloof zelfs dat deze op nummer 1 staat in Google wanneer je op dit onderwerp zoekt. In ieder geval doet hij het nog altijd heel erg goed en is het ook leuk om te doen met wat oudere kinderen.

Gek genoeg zijn dit posts waar anderen wat aan hebben en geen persoonlijke verhalen. Deze worden weer meer gelezen door terugkerende bezoekers. Ook met goede aantallen, maar anders dan deze, want die gaan niet ‘viral’ en veel van deze gingen dat wel.

Zelf kies ik graag voor de combi tussen dit soort blogs en persoonlijke verhalen. En dat is ook de juiste verhouding merk ik. Wat ik nog wel wil benadrukken is dat de ene budget blog de andere niet is. Zo heb ik er weleens één geschreven waarvan ik dacht dat het een hit zou worden en die staat niet eens in de top 30. Zo zie je maar, het is ook een kwestie van geluk.

Ik hoop dat je het leuk vind even te spieken in mijn beste blogs ever.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 7 juni 2016 / 13:29

    Opvallend dat het grootste deel bestaat uit budget blogposts. Blijkbaar zijn veel lezers hierin geïnteresseerd. Goed dat je hierop inhaakt en hiermee verder gaat. Ik vind “algemene” artikelen leuk om even snel te scannen, maar persoonlijke verhalen vind ik ook heel fijn om te lezen. Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur. Ik denk dat een mix van beiden belangrijk is. En ik denk dat deze twee bij jouw blog goed in evenwicht zijn. Ga zo door!

  2. 10 juni 2016 / 22:20

    Leuk om te lezen! Ik vind het ook leuk om inspiratie uit te halen maar ook te zien wat mensen dan trekt!