Home + DIY budget| Letterverlichting maken!

DIY budget| Letterverlichting maken!

Je ziet ze steeds vaker: letterverlichting en lichtbakken. Op een kast met leuke accessoires en je hebt in één keer een hip en happening hoekje. Super leuk! Ik heb vooral een zwak voor de letters, ik vind ze te leuk! Maar laten we eerlijk zijn, heel goedkoop zijn ze niet. En daarom vroeg ik me af of ik ze niet zelf kon maken.

Een voorwaarde is voor mij dan wel dat het een stuk goedkoper is dan de winkelprijs anders kun je hem net zo goed zelf kopen en je tijd en energie ergens anders in steken toch? Maar met deze letters is het gelukt!

Gemiddeld kost zo’n letter €15 per stuk, maar ik maakte er twee voor ongeveer de helft!

En ik ga je uiteraard vertellen hoe ik dat heb gedaan. Het is namelijk niet moeilijk, maar het is ook best snel te maken. Niet alleen leuk voor dat ene hoekje (als de Kerstboom over een paar weken weer weg is), maar ook leuk om de tafel mee aan te kleden tijdens het kerstdiner of misschien wel om cadeau te doen.

Dit heb je nodig:

 • Letters (duh ;-)) ik koos voor de X omdat ik dat gewoon een toffe letter vind en ze hadden geen M’s meer dus draaide ik voor het gemak maar een W om. Deze kosten €1,99 per letter bij Xenos.
 • Lampjes (ook vrij logisch haha) ik kocht kerstlampjes met bolletjes. Dit is wel het meest praktisch en het mooiste. Ik ben wat winkels af gegaan, maar kocht ook deze bij Xenos voor €3,49 Je hoeft maar één doosje te kopen, want je gebruikt ze voor beiden letters.
 • Een stanleymesje
 • Witte verf (ik had de acrylverf van Action nog in de kast staan)
 • Een potlood
 • Een kwastje

Het is eigenlijk heel simpel, je snijdt de achterkant van de letters er voorzichtig uit met het stanleymesje.

Bij de lampjes zitten twee reservelampjes en die komen goed van pas. Je draait de letter om en tekent op de voorkant (met het reservelampje als een soort malletje) rondjes op de plekken waar je de lampjes wilt hebben.

Ik had op de X twaalf rondjes getekend en op de M stonden er 23. Daarna snijd je met het mesje kruisjes in de rondjes zoals je op de foto’s ziet. Let op, maak de gaatjes niet te groot anders vallen de lampjes er straks uit!

Daarna kan het verven beginnen! Om een schoteltje deed ik een boterhamzakje zodat het schoteltje schoon blijft (scheelt weer na afloop). Ik koos voor witte verf, maar dat is een kwestie van smaak. Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op.

Zodra de verf droog is begint het lastigste en dat is het insteken van de lampjes. Je trekt de bolletjes van de lampjes af (ja, je leest het goed) en steekt de bolletjes er aan de voorkant in totdat ze strak zitten. Dit doe je met alle gaatjes. Wees niet bang dat je de slinger kapot trekt (wel met een beetje beleid natuurlijk), want het komt zo echt weer goed.

Zodra alle bolletjes erin zitten kun je de letter omdraaien om ze daarna weer aan te sluiten. Dit is even een lastig werkje. Zorg ervoor dat ze er allemaal weer goed op zitten anders gaan de lampjes straks niet branden en heb je leuke letters, maar geen letterverlichting 😉

Tip: Ik sloot eerst een paar lampjes aan en testte dan even of de slinger het nog deed. Dan weet je in ieder geval dat die lampjes goed zitten.

De M heb ik aangesloten op dezelfde slinger. Aan de achterkant kun je dan de snoertjes wel wegwerken. Ook had ik nog wat lampjes over en die kun je eenvoudig aan de achterkant verstoppen.

Daarna kun je ze een plekje gaan geven en ben je alweer klaar en heb je gewoon je eigen letterverlichting gemaakt!

Ik ben zo blij met het eindresultaat! Ik kocht er nog een mintkleurige slinger bij met verschillende vormen en kralen bij Xenos en heb die ook nog gebruikt om de snoeren een beetje weg te werken, maar dat is in principe niet echt nodig.

Ik heb de lampjes een tijdje aan gehad en ze werden niet heel warm. Toch is het aan te raden ze niet aan te laten staan als jij bijvoorbeeld niet thuis bent in verband met brandveiligheid.

Ik ben heel erg blij met mijn home made letterverlichting en dat voor een heel klein prijsje! Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 Reacties

 1. 14 december 2015 / 07:18

  Leuk! Die ga ik onthouden en denk ik maken als de boom weer de deur uit is. Ik vind het dan altijd zo ongezellig zonder al die lichtjes. Heel leuk!

 2. 14 december 2015 / 08:19

  Wat een mooie uitleg !!!!
  maakt het allemaal gemakkelijker zo

 3. 14 december 2015 / 08:33

  Wat leuk! Ook voor Namen, Het woord Home. Ik denk dat ik even langs de xenos ga vandaag. Bedankt voor de uitleg.

 4. Karin
  14 december 2015 / 09:30

  Super slim gedaan
  Dank je om t te delen met ons ??

 5. 14 december 2015 / 09:57

  Wat leuk zeg!
  Dit ga ik zeker ook een keertje maken.
  Bedankt voor de goede en heldere uitleg.

  Liefs xx

 6. Maroeska
  14 december 2015 / 10:03

  Leuk zeg! Alleen jammer dat je ze nu niet voor een raam kan zetten. Even denken hoe dit ook nog kan. Misschien alleen de onderkant van de letters eruit en dan de lichtjes erin prutsen?

  • *Linda*
   15 december 2015 / 07:30

   Dat ga je niet redden…je krijgt je hand niet in de letters
   Maar als je de achterkant bewaard en er met papiertje weer opplakt zou je dat ook moeten kunnen schilderen
   Misschien dat het een optie is…

   • *Linda*
    15 december 2015 / 07:31

    Papiertje moet papiertape zijn
    (Goedkoop schilders-tape (?))

   • 15 december 2015 / 07:58

    Hoi,

    Dat klopt, als je alleen de onderkant eruit haalt krijg je je hand niet in de letters. De achterkant blijft inderdaad netjes dus die zou je erop kunnen plakken, goede tip linda!

 7. RénatA
  14 december 2015 / 10:14

  Heel mooi .. ga ik zeker een keer proberen

 8. 14 december 2015 / 10:19

  Ik vind het een super gaaf idee! Die letters zijn best mooi en op deze manier een stuk goedkoper 😀

 9. 14 december 2015 / 11:04

  Wat zien de letters er leuk uit! In de winkel zijn deze echt prijzig, dit vind ik een leuke oplossing! 🙂

 10. Anne
  14 december 2015 / 11:27

  Super idee! Leuk voor op kinderkamer met Naam!

 11. 14 december 2015 / 14:11

  Wat een super leuk idee om dit gewoon zelf te maken. Scheelt inderdaad een hoop geld!

 12. 14 december 2015 / 14:41

  Wat leuk idee! Ik ben ook van plan om te maken maar nog geen tijd om naar Xenos te gaan

 13. 15 december 2015 / 00:55

  Wauw! Wat een onwijs leuk idee! Dit ga ik onthouden!

 14. Ria
  15 december 2015 / 19:51

  Goed idee en heel duidelijk uitgelegd!
  Dankjewel!

 15. Sjaan
  15 december 2015 / 22:52

  Wat een vrolijke, leuke, duidelijke uitleg. Ik ga dit echt eens uitproberen

 16. 17 december 2015 / 15:52

  Super! Heb de benodigdheden al binnen, dus ga binnenkort aan de slag!

 17. Karlijn Willems
  23 december 2015 / 11:35

  Grrrrrrr….geen bollampjes te vinden bij Hema, action, wibra, xenon. Jammer!

 18. 13 maart 2016 / 13:01

  Echt super leuk deze DIY! Ik ga denk ik binnenkort maar eens een poging wagen. Hopelijk zijn de lampjes nog te koop…

 19. Marisca
  31 januari 2023 / 19:05

  Hey naamgenoot(hahaha),
  Mijn dochter is vandaag 21 geworden en geeft een 21diner. Nu wilde mijn andere dochter ook letters/cijfers hiervoor kopen, maar we stuitten op jouw blog en gaan nu zelf aan de slag. Super wij zijn enthousiast.

  Groetjes Marisca