Home + Alles over onze IXXI aan de muur!

Alles over onze IXXI aan de muur!

Afgelopen zomer waren we voor Mamablogger op een event en we kregen een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Eenmaal thuis pakten we deze uit en er zat onder andere een cadeaubon in van IXXI ter waarde van €75,-. Dat is nog eens een cadeaubon! Toch deden we er niet meteen iets mee en de bon verdween in de kast. De maanden verstreken en afgelopen december gingen we voor een fotoshoot naar Snoez Fotografie. Daar hing een prachtige IXXI in de hal en ik dacht opeens aan de cadeaubon. Nu ging ik er eens goed voor zitten, want dat wilde ik ook! Ik ben verder niet benaderd door IXXI, maar toen ik de laatste tijd steeds meer vragen erover voorbij zag komen op diverse interieurgroepen op Facebook, besloot ik erover te gaan schrijven. Voor ik bestelde had ik namelijk ook vragen, net als veel andere mensen. Deze beantwoord ik uiteraard allemaal in dit artikel.

De grootte van de IXXI

Een IXXI is niet goedkoop en ik had het geluk dat ik een cadeaubon had. Daarom kon ik gerust een grotere kiezen. Ieder vierkant is 20 x 20 centimeter, met uitzondering van de mini versie die zijn namelijk 10 x 10 centimeter. Omdat wij de IXXI op een lange, grote muur wilden hangen kozen we voor een grote van 120 cm breed en 100 cm hoog. Dat zijn zes vierkanten in de breedte en vijf in de hoogte. Deze kost ongeveer €100,- Nu we dat hadden gekozen konden we beginnen met de foto’s kiezen.

Je bepaalt overigens zelf hoe je hem hebben wilt. Hij kan maximaal 600 centimeter hoog en breed worden. Kun je er bijna mee behangen 😉

Foto’s kiezen

Je kunt kiezen voor één van de IXXI ontwerpen, maar je kunt ook kiezen om er zelf eentje te maken met foto’s. Wij kozen voor het laatste. Oké, eigen foto’s dus, maar welke? Uiteindelijk besloten we te gaan voor de mooiste foto’s van 2018. De voorwaarde was wel dat deze bij elkaar zouden passen qua kleuren en de kleur groen moest erin terug komen. We hebben een groene muur in de woonkamer en veel groene accessoires.

Je kunt foto’s kiezen van je telefoon op computer, er is een IXXI beeldbank met o.a. toffe illustraties en quotes (leuk om mee af te wisselen!) en je kunt foto’s van je Facebook- en/of Instagramaccount kiezen.

Hoe plaats je foto’s in je IXXI?

Je kunt eindeloos foto’s uploaden en daarna kies je welke foto’s je daadwerkelijk in je IXXI wilt hebben. Misschien past die ene foto wel beter in het geheel dan die andere namelijk. Je sleept de foto heel gewoon naar het vierkant waar je hem wilt hebben. Door met e muis de hoek te slepen kun je de foto ook verspreiden over meerdere vierkanten. Dat hebben wij ook een aantal keer gedaan om een rustiger geheel te krijgen. Anders werden het 30 afzonderlijke foto’s en dat is best druk.

Je kunt er eindeloos mee spelen, net zo lang totdat het voor jou perfect is. Past die ene foto toch niet zo mooi in die hoek, dan haal je hem daar weg en sleep je hem ergens anders heen.

Kaders, filters en tekst

Als je helemaal tevreden bent kun je bepaalde foto’s (of allemaal) voorzien van een filter, een kader en/of tekst. Alles is mogelijk! Wij hebben dat overigens niet gedaan. Stel dat je al je Instagramfoto’s van hetzelfde filter voorziet, en je gebruikt deze voor je IXXI, dan heb je zo’n filter niet nodig. Het is dan al één geheel.

Kies je kleur kruisjes

Je IXXI zit vast met kleine kruisjes. Aan de voorkant zie je daar alleen de puntjes van. Toch is die kleur belangrijk, want hij moet bij je foto’s passen. Wit vonden wij er niet zo mooi bij staan, maar zwart werd te hard. We kozen daarom voor mintkleurige kruisjes.

Klaar? Bestellen maar!

Als je helemaal tevreden bent kun je hem bestellen. Wij hadden hem gewoon de volgende dag al in huis! Je krijgt de vierkantjes binnen op volgorde zoals jij hem hebt gemaakt. Je hoeft deze alleen nog maar te verbinden aan elkaar door middel van de kruisjes. Alle hulpmiddelen zitten in de doos en het is heel simpel. Het spreekt echt voor zich. Ik zag het meest op tegen het ophangen van de IXXI…

De IXXI ophangen

Het ophangsysteem krijg je ook gratis thuis gestuurd. Dit vonden we wel even lastig, maar op YouTube staan heel handige filmpjes van IXXI zelf (ook in het Nederlands) waarop je ziet hoe hij opgehangen moet worden. Uiteindelijk hing hij binnen 10 minuten.

Het eindresultaat

En dit is hem uiteindelijk geworden;

Wij vinden hem heel goed gelukt. Kleurrijk, vrolijk en toch een rustig geheel op onze grote muur. Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Heb jij een IXXI of wil je er eentje? Wij hebben nog veel oude foto’s van onze (over)grootouders die we willen laten digitaliseren en deze zwart/wit foto’s willen we ook in één IXXI verwerken. Zou heel gaaf zijn!

Wat zou jij ermee doen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Sandra
  24 januari 2019 / 08:02

  Ik wil graag een ixxi straks in de hal van ons nieuwe huis en dan iets van Vermeer…;de schilder. Aangezien mijn meisjesnaam Vermeer is… maar het kan ook nog fotobehang worden met een stadsfoto van Deventer

  • 24 januari 2019 / 08:05

   Leuk! Wij hebben het melkmeisje op een doek in de woonkamer hangen, vind het prachtig! Fotobehang hebben we ook in de hal met het stadhuis van Gouda erop, die blog heb ik laatst geplaatst. Ook heel erg blij mee haha. Kan je dus geen advies geven, want vind zelf alles leuk 😉 Succes met kiezen!

 2. Linda
  24 januari 2019 / 09:36

  Hoi,
  Kun je als je ixxi compleet is ook nog eens wisselen dus heb je een leuke nieuwe foto die je erin wil hebben en deze bestel je bij ixxi dat je hem kunt wisselen???

 3. Curina
  24 januari 2019 / 10:40

  Echt super mooi!!!
  Ik ben al een tijdje fan van ixxi.
  Heb een tijdje geleden ergens een kortingscode kunnen krijgen en wil deze binnenkort maar eens gaan gebruiken.
  Wil graag foto’s van mijn zwangerschap, onze bruiloft en vooral van ons kindje gaan gebruiken.
  De plek waar het moet komen te hangen heb ik ook al tijd geleden gekozen.

 4. Rebecca
  27 januari 2019 / 12:58

  Ik wil ook nog steeds een ixxi, maar eerst de muur van de zomer nog een keer schilderen.