Home + Wat is handig in de badkamer als je kinderen hebt?

Wat is handig in de badkamer als je kinderen hebt?

Een single persoon, zonder kinderen, heeft andere wensen voor de badkamer dan een gezin met kinderen. Dat klinkt logisch, toch? Een single persoon heeft ook (vaak) minder ruimte nodig in de badkamer. Als jij een gezin met opgroeiende kinderen hebt, dan weet je dat het tijdens de ochtendspits een gekkenhuis kan zijn in de badkamer. Hoe zorg je er nu voor dat ieder kind toekomt aan tanden poetsen, haren kammen, douchen en toiletteren? Door je badkamer daarop aan te passen. Het is misschien even een investering, maar wel één die zich terugbetaalt door het gemak en het plezier dat deze oplevert.

Begin met de basis

Iedere badkamer heeft een wastafel, een douche en een toilet nodig. Een bad is in veel gevallen optioneel.

Kies, als je de ruimte hebt, voor twee wastafels. Je kinderen kunnen dan tegelijk hun tanden poetsen en haren kammen, zonder elkaar in de weg te staan. Heb je meer dan twee kinderen? Dan kun je in shifts werken. Zijn de wastafels nog een beetje te hoog of kunnen je kinderen nog niet zo goed bij de kraan, dan is een opstapje een goed idee. Kies vooral voor een kunststof exemplaar. Dat blijft langer mooi dan hout. En vergeet niet om onder de pootjes van het opstapje iets van anti-slip materiaal te plakken. Better safe than sorry!

En wat nu als je kiest voor een inloopdouche bij Sanexo.nl met daarin verschillende douchekoppen? Dan kunnen je kinderen tegelijk onder de douche en hoef je je geen zorgen te maken over een “ergens in huis” loslopende peuter of kleuter. Je weet dan precies waar ze allemaal zijn. Je hebt dan een soort wasstraat voor je kinderen. Zeker als ze nog klein zijn is het geen probleem om ze tegelijk onder de douche te zetten. En dankzij de inloopdouche blijft de rest van je badkamer mooi droog. Ideaal!

Heb je geen ruimte voor zo’n complete wasstraat? Dan kies je gewoon voor een douchecabine met douchebak van Sanexo. Zeker voor de allerkleinsten kan de douchebak ook dienst doen als badje. Dankzij de cabine blijft de rest van de badkamer ook hier droog.

Een toilet in de badkamer is, zeker met kleine kinderen, belangrijk. Je wilt je kind zó vanuit de douche op het toilet kunnen zetten, want we weten allemaal hoe dat gaat… Als ze het water hóren, dan moeten ze al!

En dan de extra’s

Boven de wastafels kunnen spiegels natuurlijk niet ontbreken. Sanexo heeft spiegels in alle soorten en maten. Van gewone spiegels tot zelfs spiegels met verlichting en verwarming. Het is voor je kinderen wel zo fijn als ze zelf in de spiegel kunnen kijken tijdens het tanden poetsen en haren kammen. Hang de spiegels dus niet te hoog óf maak gebruik van een opstapje. De spiegels moeten ook zeker niet te laag hangen, je moet er zelf ook nog gebruik van maken.

Zorg voor speelgoed. Waarschijnlijk willen je kinderen hun eigen speelgoed meenemen onder de douche of in de bad-douchebak, maar het is beter (en makkelijker!) om speciaal speelgoed voor in de badkamer te hebben. Een kinderhand is gauw gevuld dus met lege shampooflessen en washandjes komen ze vaak een heel eind. Er zijn ook speciale speeltjes voor onder de douche te koop.

En dan de handdoeken. Zorg er altijd voor dat je lekker grote, zachte handdoeken klaar hebt liggen om je kinderen mee af te drogen. Zeker met meerdere kinderen tegelijk is het wel zo fijn om ze één voor één in een handdoek te kunnen wikkelen waarna je ze goed kunt afdrogen.

Heb jij nog tips voor wat er niet mag ontbreken in de badkamer als je kinderen hebt?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *