Home + 7 vragen en antwoorden over mijn ‘work-life balance’

7 vragen en antwoorden over mijn ‘work-life balance’

Vorige week schreef ik over twee nieuwe planners; de gezinsplanner en de geluksplanner. Ik vertelde in dat artikel dat er ook zelfreflectie vragen in staan. Dat zijn vragen die je helpen na te denken over je huidige situatie en de situatie waar je graag naartoe zou willen. Zo staat er een vragenlijst in over je ‘work-life balance’. Het zijn er 7 en het leek mij leuk deze eerlijk te beantwoorden. Komen ze!

Geeft mijn werk mij voldoening? Wat zijn de voordelen van mijn baan?

Ja, mijn werk geeft mij zeker voldoening! Ik werk als online communicatieadviseur voor een zorgorganisatie waar ik al ruim 13 jaar voor werk. Ik blog nauwelijks over mijn werk dus zal niet teveel over de inhoud vertellen, maar wij zijn er voor al onze collega’s en doen er alles aan om hen te bieden wat zij nodig hebben om goed hun werk te kunnen doen.

De voordelen van mijn baan? In eerste instantie gaat het om persoonlijke ontwikkeling. Als ik niet zou werken zou ik dat denk ik het meeste missen en dat zou op den duur ook zijn weerslag hebben op mijn gezin. Ik heb verder de allerleukste collega’s en ik ga ook zeker niet met tegenzin naar mijn werk. Mijn werk geeft mij voldoening en geeft mij het gevoel nuttig te zijn. Ook voor mijn gezin, want het brengt ook brood op de plank.

Profiteert mijn gezin ervan dat ik een baan heb?

Ja, ik zei dat in het antwoord hierboven al. Als ik mijzelf kan blijven ontwikkelen neem ik bepaalde kennis ook mee naar huis, net als een bepaalde houding. En, ook niet geheel onbelangrijk, ik verdien er natuurlijk ook geld mee 🙂

Wat is belangrijker voor mij; geld verdienen of vrije tijd? Of kan het allebei?

In mijn optiek kan het allebei. Ik houd van mijn werk, heel veel, maar ik werk wel om te leven en niet andersom. Vrije tijd en tijd met mijn gezin is voor mij het allerbelangrijkst, want deze tijd krijg ik nooit meer terug. Aan de andere kant wil ik ook leuke dingen kunnen doen met hen en daar is wel geld voor nodig. Overigens niet alleen voor de leuke dingen, maar ook om alles te kunnen blijven betalen.

Als geld geen issue was, wat zou ik dan doen?

Dan zou ik alsnog werken en ook voor een werkgever! Misschien zou ik dan een dagje minder gaan werken, maar ik vind werken juist zo leuk net als mijn collega’s. Ik zou voor mijn gevoel heel erg afstompen als ik dat allemaal niet meer zou hebben. Wel zou ik dan meer investeren in Mamablogger en diverse trainingen etc. gaan volgen. Ook zou ik mijn website op de schop gooien en wie weet breng ik dan zelf wel iets uit.

Verder zouden we met elkaar heel erg gaan genieten van dat geld en nog meer leuke dingen ermee doen. Zo zou ik heel graag eens een tripje naar New York willen maken en zou ik het Noorderlicht wel willen zien. Maar dan wel met elkaar.

Hoe denk ik over geld en beperkt dat me?

Ik zie geld als iets wat we allemaal heel hard nodig hebben, maar waar wel hard voor gewerkt moet worden. Ik wil er voldoende van hebben en daardoor maak ik bepaalde keuzes niet omdat ik dat risico financieel niet durf te nemen. In die zin beperkt het mij inderdaad. De andere kant is dat ik financieel onafhankelijk wil zijn dus geld geeft mij ook een bepaalde vrijheid terug. Moeilijke vraag zeg!

Wat versta ik onder een succesvol leven?

Poe, nog zo’n lastige vraag! Dat is voor iedereen anders. Voor mij is mijn leven succesvol als ik gelukkig ben, maar Pat en de kinderen dat ook zijn. Dat we met elkaar blij zijn, de jongens ons altijd weten te vinden en we leuke, verantwoordelijke, sociale jongens afleveren aan de maatschappij 😉

Op het gebied van werk hoop ik een fijne collega te zijn die zo nu en dan het verschil kan maken voor collega’s. Een collega die haar steentje bijdraagt.

Voor Mamablogger hoop ik ouders te blijven inspireren. Dan is het voor mij al succesvol.

Blijf ik dichtbij mezelf in mijn keuzes?

Ja, al zou ik soms wel willen dat ik wat meer risico zou durven nemen. Verder heb ik zelden iets gedaan waar ik niet achter stond, maar alleen maar deed omdat een ander dat van mij verwachtte.

Zo, dit waren best nog lastige vragen, maar ik heb ze allemaal eerlijk beantwoord. Wat vind jij van mijn antwoorden? Kun je je erin vinden of denk jij er totaal anders over? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *