Home + Oh jee, wij verfden de muur groen!

Oh jee, wij verfden de muur groen!

Ik heb onze groene muur al een beetje laten zien op social media (stiekem met een filtertje erover), maar vandaag laat ik jullie het definitieve eindresultaat zien. Vorige week kochten we een nieuwe kast. Ik had deze al gezien op Instagram en hij leek mij ideaal om al het speelgoed in op te bergen. Ik wilde van al het losliggende speelgoed af en irriteerde mij er mateloos aan. We zochten al langer naar dé perfecte kast, want ik wilde iets dat past bij de rest van het interieur. Die hadden we dus gevonden en toen hij eenmaal stond gaf dat al zoveel rust! Hij zou alleen nog mooier uitkomen bij een groene muur 😉 En met groen, bedoel ik ook echt groen! Waar waren we aan begonnen?!

De juiste kleur groen

Er zijn duizenden verschillende kleuren groen en ik vond het echt heel lastig de juiste kleur te kiezen. Hij mocht niet te fel zijn, niet extreem donker, maar ook niet te licht en hij mocht ook niet neigen naar blauw. Verder moest het niet te hard worden en mocht het niet “groen groen” worden. Snap je het nog haha? Kortom, de juiste kleur groen kiezen was echt wel even een klusje. Op een gegeven moment heb ik gewoon een app gedownload en ben ik een kleur gaan kiezen.

Het werd de kleur M3.47.29 van Flexa.

Deze kleur was alles wat wij zochten en vol goede moed lieten we deze mengen. Ik was er ontzettend blij mee totdat hij op de muur ging…

Wat hebben we gedaan?!

Patrick begon vol goede moed. Ik zag de kleur en schrok mij rot, dit was namelijk wel heel fel! Ik vroeg mij echt af wat we hadden gedaan. Patrick ging gewoon door. Als het niets zou zijn als het klaar was, zat er zo weer een ander kleurtje op. Tja, daar had hij gelijk in, maar het is wel erg zonde van al het werk.

Het is natuurlijk heel wat anders dan de Early Dew die erop zat, maar al snel zag ik dat de verf donkerder opdroogde en dat het best mooi werd.

Toen ik klaar was met het zwart beitsen van Floris’ bureausetje, begon ik Patrick te helpen. Samen zijn we zo’n 2,5 uur bezig geweest met de eerste laag.

Het eindresultaat

Uiteindelijk bleken er twee lagen nodig te zijn om de muur af te maken. Daarna was hij helemaal streeploos en kon het inrichten beginnen.

Het is heftig en best even wennen, maar wat is het warm en knus! Ik heb steeds het gevoel dat ik ergens in een hip koffietentje wat zit te drinken. De meubels komen nu veel mooier uit en samen met het zwart, wit en hout blijft het toch rustig. De overige muren zijn gewoon wit.

Over een aantal weken komt onze nieuwe bank (die op de foto, maar dan in de kleur die je ziet op de foto eronder). In januari hebben we al onze andere meubels al nieuw gekocht dus daarna kunnen we weer even vooruit. Het volgende klusje? Dat wordt ons hele kleine halletje!

Wat vinden jullie van deze groene muur? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Stephanie
  12 december 2018 / 08:00

  Ik vind het supergaaf geworden zo! Early Dew is ook een mooie kleur, maar die zie je al zoveel bij iedereen. Dit springt er echt uit! Alle meubels komen ook heel mooi uit zo. Goede keus dus vind ik ??

  • 13 december 2018 / 07:00

   Dankjewel! Ik wilde inderdaad ook eens iets anders dan wat je bij anderen ziet.

 2. Yvonne
  14 december 2018 / 09:14

  Ik vind het erg gaaf geworden. En erg origineel. Zelf zou ik er niet opgekomen zijn. Kies toch zelf altijd het meer standaard .

 3. 13 januari 2019 / 11:34

  Hoi! Wij willen ook groen op de muur en ik herinnerde me dat ik je blog voorbij had zien komen. Mag ik vragen welk merk/nummer/kleur dit is?
  Groetjes Maartje

  • 13 januari 2019 / 12:11

   Hoi Maartje,

   Tuurlijk, staat ook in de blog, maar het is M3.47.29 van Flexa. Succes met verven, wij krijgen er superleuk reacties op!