Home + Zo maak je jouw interieur helemaal af met een vloerkleed

Zo maak je jouw interieur helemaal af met een vloerkleed

Nu we bezig zijn met ons nieuwe huis en de meeste, grote keuzes al gemaakt zijn, zijn we aan het nadenken over ons interieur. Hoe gaan we het inrichten? Wat vinden we mooi en kiezen we dezelfde stijl als die we nu hebben? Wat in ieder geval vaststaat, is dat we een gezellige woonkamer willen. Licht, clean, maar vooral heel erg gezellig. En ja, voor ons hoort daar een mooi vloerkleed bij. Dat maakt de woonkamer voor ons gevoel echt af. Een goed  gekozen vloerkleed kan echt een verschil maken in jouw woonkamer, maar bijvoorbeeld ook op je slaapkamer en/of de kinderkamer. Oh, en zelfs in de tuin! Maar waar let je op als je een vloerkleed koopt? In dit blog ga ik daar wat dieper op in en geef ik je praktische tips. 

De kunst van het vloerkleed kopen

Vorm en grootte

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met de vorm en grootte van de ruimte. Je verwacht het misschien niet, maar een groot kleed kan bijvoorbeeld een ruimte groter doen lijken, terwijl een kleiner kleed juist intimiteit creëert. Je denkt soms misschien andersom, maar bedenkt je van tevoren wat je precies wil bereiken met een vloerkleed en pas daar de vorm en grootte op aan. 

Materiaalkeuze

Een ander cruciaal aspect is het materiaal van het vloerkleed. Wil je een warme uitstraling en kies je dan voor hoogpolig of wol? Of heb je kinderen en/of huisdieren en wil je juist een vloerkleed welke je makkelijk schoon kan maken? In dat geval moet het kleed ook tegen een stootje kunnen. Zoek je een mooi kleed voor op de slaapkamer, dan maak je misschien weer een heel andere afweging. Kortom, denk hier van tevoren even goed over na. 

Vloerkleed als blikvanger in je huis

Een vloerkleed kan fungeren als de ultieme eyecatcher in je interieur. Kies voor een kleed met een opvallend patroon of felle kleuren om de aandacht te trekken. Dat hebben wij gedaan door een origineel Perzisch tapijt te kiezen. De rest van het interieur hebben we rustig en neutraal gehouden en het kleed is de blikvanger. En ook dit kleed kan zeker tegen een stootje! Experimenteer vooral met verschillende stijlen en ontwerpen totdat je het kleed vindt dat perfect past bij jouw smaak en interieur.

Buitenkleed voor extra gezelligheid buiten

Vergeet ook de buitenruimte niet! Een buitenkleed is niet alleen praktisch, maar het geeft je terras of balkon net dat beetje extra. Zo kochten wij een te gek buitenkleed toen we in onze vorige tuin een overkapping lieten maken. We kozen voor een materiaal dat bestand was tegen verschillende weersomstandigheden en het gaf zo’n warm gevoel onder de overkapping. Alsof we een tweede woonkamer hadden gecreëerd. 

Dit was ons buitenkleed. 

Een overzichtelijk aankoopproces: tips

Om het aankoopproces voor jou te vergemakkelijken, heb ik hierbij nog wat tips op een rij gezet: 

  • Meet de woonruimte zorgvuldig op voor je op pad gaat voor een vloerkleed. Zo weet je hoe groot het kleed mag zijn. 
  • Denk goed na over het onderhoud en pas het materiaal daarop aan.
  • Neutrale inrichting? Je mag best experimenteren met kleur als je dat durft. Dat maakt de woonruimte een stuk persoonlijker.
  • Wil je het buiten net zo gezellig maken als binnen? Denk dan ook eens na over een buitenkleed. 

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tips. Wil je ook een vloerkleed kopen? bekijk de website van Flycarpets en ontdek het aanbod!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *