Home + De voordelen van koelen en verwarmen met één systeem

De voordelen van koelen en verwarmen met één systeem

In de winter staat de centrale verwarming overuren te draaien en in de zomer zijn de ventilatoren niet aan te slepen. Laten we eerlijk zijn, het zijn allemaal energievreters! Toch willen we in huis natuurlijk wel genieten van een aangename temperatuur, het hele jaar rond. We gaan de budgettips om te besparen aanvullen met een nieuwe tip, namelijk de aanschaf van een systeem dat je huis zowel kan verwarmen als verkoelen. Wat zijn daar nu de voordelen van? Hieronder vind je de belangrijkste puntjes.

1. Altijd genieten van de perfecte temperatuur

In de winter is het vaak te koud in huis als je geen verwarming aan zet. Voor de zomer geldt dat de temperatuur juist hoog op kan lopen in de woning, wat ook niet bepaald comfortabel is, zeker niet als je lekker wilt slapen. Met een aircosysteem kun je de temperatuur altijd regelen. Je kunt nu ook je huis verwarmen met airco en dat kan als een verrassing komen. Zijn airco’s niet alleen voor het verkoelen van je huis? Nee, niet meer! Je kunt nu een aircosysteem kopen dat ervoor zorgt dat je het hele jaar door de controle hebt over de temperatuur in je huis. Geen onaangename hitte meer in de zomer of koude voeten in de winter. Met een druk op de knop pas je de temperatuur aan naar jouw persoonlijke voorkeur, waardoor je huis altijd een comfortabele temperatuur heeft.

2. Een verlaging van je energierekening

Moderne airconditioningsystemen zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie. Energiezuinigheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, en hier houden de 2-in-1 systemen rekening mee. In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming, kunnen deze systemen dus aanzienlijk energiezuiniger zijn, vooral als je woning goed geïsoleerd is. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een kleinere ecologische voetafdruk. Een win-win situatie!

3. Kostenbesparing op de lange termijn

De aanschaf van een aircosysteem voor koelen en verwarmen is een uitgave, maar op de lange termijn kun je er zeker geld mee besparen als we de aanschafprijs vergelijken met de kosten die je maakt als je het hele jaar door de verwarming en ventilatoren gebruikt om het binnen aangenaam te houden. Je hebt immers één systeem voor zowel verwarming als verkoeling. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook onderhouds- en vervangingskosten. Natuurlijk is het wel belangrijk om te kiezen voor de beste kwaliteit, zoals een systeem van NuKoel, zodat je altijd zekerheid hebt van een lange levensduur.

4. Je woning wordt er een stuk gezonder van

Net als bij andere airconditioningsystemen, bieden systemen die ook kunnen verwarmen vaak geavanceerde luchtfiltratie. Dit betekent dat je niet alleen geniet van de ideale temperatuur, maar ook van schonere lucht vrij van stof, pollen en andere allergenen. Heb jij last van allergieën of ademhalingsproblemen, of heeft iemand anders in huis daarmee te maken? Dan is een modern airconditioningsysteem dus zeker ook een stap voorwaarts. Je maakt je woning een stuk gezonder.

5. Geen last van vervelende geluiden

De verwarming tot daar aan toe, maar we weten allemaal dat een ventilator behoorlijk wat geluid kan produceren. Dit is niet alleen vervelend als je gewoon rustig een boek wilt lezen, muziek wilt luisteren of een film wilt kunnen volgen. Het geluid kan ook je nachtrust verstoren. Moderne airconditioningsystemen zijn ontworpen om zo stil mogelijk te werken, waardoor je geen last meer hebt van vervelende geluiden in huis.


liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *