Home + Afvallen | Tot hoe ver wil ik gaan?

Afvallen | Tot hoe ver wil ik gaan?

Happy Kingsday! Wat zijn jullie plannen voor vandaag? In ieder geval hoort er een oranje tompouce bij toch? Vooral van genieten, want dat mag ook! Nu ik 20 kilo ben afgevallen krijg ik steeds vaker de vraag of ik nog verder af wil vallen en zo ja, hoeveel dan. Dat vind ik een lastige vraag, want ik wilde minimaal 25 kilo afvallen en het liefst 30. Dat betekent dat ik nog 10 kilo af moet vallen. Maar ben ik dat ook van plan?

30 kilo afvallen?

Mijn doel was in augustus glashelder: ik wilde minimaal 25 kilo afvallen en het liefst 30. Dat was simpelweg nodig om weer een gezond gewicht te hebben. Inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen en wat voel ik mij daar al beter bij zeg! Het volhouden is een tweede, maar ik heb nog nooit een nieuwe leefstijl zo lang volgehouden als nu. Dat zegt in ieder geval wel wat. Ik ontzeg mijzelf geen lekkere dingen, maar de balans is veel beter en ik eet geen chips en nootjes meer. Dit scheelt al zo enorm veel, al zal ik altijd op moeten blijven letten. Wegen zal ook altijd moeten vrees ik, maar dat is dan maar zo.

Het liefst zou ik voor de zomer nog 5 kilo kwijt willen, maar omdat het nu zo langzaam gaat, weet ik niet of dat haalbaar is. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen. De vraag is of ik daarna nog meer af wil vallen om die 30 kilo te bereiken. Het antwoord daarop is ‘ja’.

Op gewicht blijven

Aan het einde van dit jaar hoop ik mijn doel van 30 kilo te hebben bereikt en dan is het de bedoeling dat ik op gewicht blijf. Dat valt echt niet altijd mee, nu al niet, maar ik wil mij nooit meer zo voelen als de afgelopen jaren. Ik zag mijzelf afgelopen zomer terug op Editie NL en ik vond het verschrikkelijk! Dat nooit meer als het aan mij ligt. Ik mag heel blij zijn met die 30 kilo. Maatje 36 zal het nooit worden, maar een stabiele maat 38/40 zou ik heel erg fijn vinden. Meer dan fijn zelfs! Daarna is het genoeg en past het nog bij mij.

Ben jij weleens afgevallen? Zo ja, tot hoe ver wilde jij gaan? Klets mee in de comments hieronder.

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over mijn strijd tegen de kilo’s of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *