Home + Diary | Flinke schade, blaasontsteking, Koningsdag en Efteling

Diary | Flinke schade, blaasontsteking, Koningsdag en Efteling

Het was niet mijn beste week. Ik voelde mij het weekend ervoor nog zo goed, had weer lekker gewandeld en had zin in de nieuwe week. Ik zou deze week 1,5 dag werken en de rest van de week vrij zijn en leuke dingen gaan doen met de jongens. Helaas gooide een blaasontsteking roet in het eten waardoor ik maandag echt beroerd was. Het voelt nog steeds niet heel fijn, maar het gaat beter. En toen ik woensdag weer even buiten was geweest en met de auto thuiskwam, ramde ik tot overmaat van ramp ook nog eens ons tuinhekje met de auto. Top…  Kijk je mee?

Maandag

Ik voel het al als ik opsta: een blaasontsteking. Gelukkig mag ik altijd antibiotica in huis hebben, dus ik kan meteen beginnen. Maar wat baal ik ervan. Ik kan niet naar mijn werk en voel me echt niet goed.

De jongens zouden al naar opa en oma gaan en daar logeren. Na overleg gaat dat nog steeds door. Ik kan niets anders dan eraan toe te geven en zoveel mogelijk rust te pakken. Ik binge de nieuwe ziekenhuisserie ‘Dag en Nacht’ (aanrader) en moet zo’n beetje om het kwartier plassen.

De jongens hebben het in ieder geval erg goed naar hun zin, want die zijn met opa en oma bij Space Expo. Superleuk en mooie herinneringen voor later.

Dinsdag

Ik voel mij wat beter en besluit vanuit huis te gaan werken. Ik heb wat overleggen die ik via Teams doe en kan nog wat werk afsluiten en uitzetten voor mijn vrije dagen.

Ik heb lang op een stoel gezeten en dat voel ik wel. Ook de jongens zijn inmiddels thuis. Milan gaat met een vriend op pad en Floris en ik doen lekker rustig aan op de bank. Vanavond gewoon weer vroeg naar bed en rust pakken. Dat is momenteel het beste en misschien was het ook wel even nodig.

Woensdag

Ik wil op de fiets naar de stad, maar dat lijkt me nog niet verstandig. We pakken daarom de auto. Eerst even voor mijn nagels (het werd de grijze kleur links) en wenkbrauwen. Daarna halen we oranje tompoucen, want morgen hebben we daar geen tijd voor.

We komen thuis en ik wil de oprit op rijden. Ik rijd te ver door en stuur te vroeg in bij het parkeren waardoor ik het tuinhekje schamp. Het gevolg: flinke schade. Ik ben met de jongens en we rijden maar meteen door naar de autodealer waar we de auto hebben gekocht om de auto even na te laten kijken. Ondertussen bel ik de verzekering. Gelukkig zijn we goed verzekerd en krijgen we de schade vergoed, maar balen is het natuurlijk wel. De auto is nog gewoon rijdbaar en ik kan regelen dat de taxateur volgende week naar de garage komt als de auto voor de APK moet. Dan kunnen we dat mooi combineren en daarna zien we wel verder.

Daarna komt vriendin Chantal langs met haar kinderen. Milan kan het overigens niet laten iedereen de camerabeelden te laten zien van mijn blunder. Hij vindt het hilarisch en ook ik kan er inmiddels wel om lachen. Wat een ontzettend domme actie was dit!

In de avond over tot de orde van de dag, want morgen is het Koningsdag en de jongens willen verkopen op de vrijmarkt. Ongemerkt hebben we toch best veel verzameld. Komt goed uit, want we willen flink ontspullen. Pat laadt de auto vol en gaat morgenochtend met Milan op de vrijmarkt staan. Ik zou dat eigenlijk doen, maar houd dat niet zo lang vol, want ik moet ook nog veel plassen. We gaan er in ieder geval een leuke dag van maken.

Donderdag

Koningsdag! Om 4.30 uur rijden we naar de vrijmarkt om een plekje voor ons en mijn zus en nichtje te bemachtigen. We zijn er iets eerder dan zij en voor 5.00 uur hebben we al wat verkocht. Nadat alles is uitgestald gaan Floris en ik weer even naar huis om te ontbijten. Halverwege de ochtend gaan we weer terug. De vrijmarkt is bij ons in Gouda best groot en echt een ding, dus als het weer meezit, is het in ieder geval erg gezellig. De dag verloopt zonnig en druk. Op een paar boeken en een stuk of drie kledingstukken, is gewoon alles verkocht!

Van tevoren hadden we afgesproken dat de jongens de opbrengst mogen houden. Ook opa en oma hebben nog veel speelgoed dat ze mogen verkopen. Ook die opbrengst mogen ze houden. Aan het einde van de middag wordt thuis de opbrengst geteld. €146,- in totaal dus €73,- per kind. Dat is een lekker bedrag!

We halen patat en sluiten daarmee deze Koningsdag af.

Vrijdag

Na een rustige ochtend, rijden de jongens en ik ’s middags naar de bioscoop voor de nieuwe Mario film. Ik vind hem verrassend leuk!

Floris wil van een deel van zijn verdiende geld LEGO kopen. Maar hij wil ook nog meer dan €100,- in spaarpot houden, want dat was wel echt een doel haha. Dat lukt en hij koopt de LEGO Spidey vrachtwagen. Het is prima weer om lekker LEGO te bouwen. De rest van de dag doen we niet veel meer. Ik kook en kijk het laatste deel van Firefly Lane op Netflix.

Zaterdag

De boodschappen worden weer bezorgd en we bereiken weer een mijlpaal met de koopzegels. We hebben nu €800,- bij elkaar gespaard! We willen voor de zomervakantie €1000,- hebben gespaard zodat we dat mee kunnen nemen als zakgeld. Verder wassen Pat en de jongens de auto, ik verschoon ons bed en zo rommelen we lekker in en rond het huis.

Rondje polder! We halen kaas bij de kaasboer in Bergambacht en rijden daarna nog even langs mijn broer en schoonzus. De rest van de middag zijn we lekker thuis.

Zondag

Dagje Efteling! Het is ontzettend druk, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een gezellige dag met vrienden en de kinderen en wat zijn we blij dat het weer zo mee zit! Genieten!

Dit was onze roerige week. We gaan zien wat de komende week ons brengt, dat weet je hier maar nooit, haha.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Liesbeth
  1 mei 2023 / 10:03

  Even aanpassing tekst omdat emoji niet doorkomen.
  WoW , hoe vroeg gingen jullie dan wel uit bed??Ik was al verbaasd toen bij mijn schoonouders ( wonen nu tegen Frankrijk aan) de kraampjes voor een rommelmarkt werden opgezet om 6h.
  Jullie verkochten al om 5h?! Dat is echt waanzinnig…
  Fijn om te lezen dat jullie er allemaal voor gaan en dat de kinderen er een fantastisch mooi bedrag aan overhouden!
  Wij wonen in België maar mijn man werkt ook in Nederland.. ik genoot er vooral van dat hij een dagje thuis was met Koningsdag… haha

  • Marisca
   Auteur
   3 mei 2023 / 15:13

   Haha nou, die ging rond 3.30 uur… Rond 4.30 uur waren we daar en we konden snel ons kraampje opzetten. Terwijl we bezig waren werden er al spullen verkocht door vroege koopjesjagers, haha. Fijn dat je man vrij had!