Home + Achter de schermen | Dit waren de 10 best gelezen blogs in 2019

Achter de schermen | Dit waren de 10 best gelezen blogs in 2019

Het is de tijd van jaaroverzichten en lijstjes en ik doe daar lekker aan mee op Mamablogger. Ook om even stil te staan bij het afgelopen jaar omdat de tijd al zo snel gaat. Vorig jaar maakte ik een overzicht met de best gelezen blogs van 2018 en ik vond het leuk om dat eens uit te zoeken. Dit jaar dus een nieuw overzicht met de 10 best gelezen blogs in 2019. Grappig weetje: een groot aantal hiervan zijn helemaal niet in dit jaar geschreven…

1. 42 gratis en low budget uitjes

Dit is de editie van vorig jaar en deze staat met stip op nummer 1. Deze blog is by far het beste gelezen afgelopen jaar en heeft voor aardig wat naamsbekendheid gezorgd. Museum Bevrijdende Vleugels in Best stond in dit overzicht en stuurde ons in de zomervakantie toegangskaarten (en ze hadden een supergave verrassing voor ons geregeld) omdat ze gedurende het jaar heel veel verkeer naar hun website, en ook daadwerkelijk bezoekers, via Mamablogger hadden gehad. Dat was het mooiste compliment dat ik kon krijgen.

Aantal keren gelezen in 2019: 46.341

2. 42 gratis en low budget uitjes editie 2019

Een goede tweede, maar nog lang niet zo vaak gelezen dit jaar als de eerste editie. Toch was ook deze weer een groot succes en ging ik er vanuit dat dit het laatste jaar zou zijn dat ik een dergelijk overzicht kon maken met de voorwaarden die ik eraan stel. Ik heb inmiddels weer zoveel nieuwe tips mogen ontvangen dat er zeker een 2020 editie komt!

Aantal keren gelezen in 2019: 21.951

3. Zelf een foto op hout afdrukken

Voor de 42 uitjes blogs was deze blog mijn best gelezen blog ooit en stond deze altijd op nummer 1 als ik weer eens een lijstje samenstelde. In deze DIY leg ik uit hoe je zelf een foto op hout af kunt drukken. Superleuk om te doen, maar als ik nu kijk naar die blog zou ik in ieder geval betere foto’s hebben gemaakt 🙂 Toch bezoeken veel mensen nog dagelijks dit artikel. Een blog uit 2015 en met recht een “gouwe ouwe”. Tip: dit is leuk om te doen als tafelschikking voor Kerst.

Aantal keren gelezen in 2019: 18.023

4. Nieuwe spaaractie bij Albert Heijn: het winterdorp

Een heel recente blog van ongeveer twee weken geleden en nu al zo vaak gelezen, heel erg leuk! Ik weet dat er veel kritiek is geweest op deze actie, maar wij vinden het oprecht een gave actie en zijn ook van plan het winterdorp te bewaren zodat hij nog heel wat jaren mee kan.

Aantal keren gelezen in 2019: 15.766

5. Maak je eigen kletsen met… pot met spulletjes van Action

Er wordt blijkbaar vaak gezocht op het zelf maken van een eigen kletspot. Action verkocht vragenkaartjes en die deed ik in een pot. Ik maakte er wat leuks van en je hebt heel eenvoudig en goedkoop je eigen pot gemaakt. Deze blog schreef ik begin 2018.

Aantal keren gelezen in 2019: 11.623

bloggen_blogger_mamablogger_marisca_

6. Low budget bruiloft, trouwen voor €700,- 

Deze heb ik al heel vaak genoemd, maar wij zijn heel low budget getrouwd. In 2020 is dat alweer 10 jaar geleden en we trouwden in 2010 dus voor €700,-. Ik hoorde een tijdje terug zelfs van een collega dat zij Googelde op low budget bruiloft en mijn blog op nummer 1 stond in haar zoekresultaten. Hoe grappig is dat?!

Aantal keren gelezen in 2019: 10.222

7. Review | Het mega grote zwembad van Action

We zijn nog altijd blij met dit zwembad en je zou denken dat we hem afgelopen zomer wel weer tevoorschijn hebben gehaald met die tropische temperaturen. Het is echter zo’n klus om hem op te zetten én we waren met de tuin bezig dat het nu geen optie was. Toch zit hij nog ieder jaar in het assortiment van Action en gaan mensen blijkbaar op zoek naar een review.

Aantal keren gelezen in 2019: 8.063

8. Ik installeerde de ‘Too Good To Go’ app en haalde mijn eerste pakket met eten op

Ik ontdekte bij toeval deze app, haalde er een pakket mee op en dacht “dat is leuk om over te schrijven”. Ik was destijds één van de eersten die erover schreef en wist toen ook nog niet dat de app zo’n enorm succes zou blijken. Ik vind het zeker niet mijn beste blog, maar ben nog steeds heel erg enthousiast over de app en vind het leuk om te zien dat zoveel mensen er blijkbaar interesse in hadden.

Aantal keren gelezen in 2019: 7.662

9. Het houten speelkeukentje van Lidl vs. het keukentje van Action

Lidl en Action kwamen gelijktijdig met een houten speelkeukentje die in dezelfde week in de aanbieding was. Beide ontzettend leuk, maar toch ook wel verschillend van elkaar. Ik besloot ze naast elkaar te zetten en te beschrijven welke wij het leukste vonden en waarom.

Aantal keren gelezen in 2019: 7.057

10. De tipi tent van Action

Action doet het altijd goed haha. Ik sluit deze top 10 af met de tipi tent van Action. Ook weer een leuke aanbieding en veel goedkoper dan de dure tipi’s die we tot dan toe zagen.

Aantal keren gelezen in 2019: 6.362

Wat opvalt is dat de budget blogs het weer heel goed hebben gedaan net als de blogs over Action, maar ook dat is low budget. Ook staan er geen persoonlijke blogs in de top 10. Jammer, maar die zijn toch wat lastiger te vinden in Google denk ik. Als staat de blog over mijn tattoo (heel recent) op nummer 19. Ik ben heel benieuwd of dit komend jaar ook het geval is. Ik probeer in ieder geval een goede balans te vinden tussen dit soort onderwerpen en de persoonlijke blogs.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 13 december 2019 / 19:48

    De low budget blogs met tips, review etc vind ik ook altijd leuk om te lezen. En dan op alle gebieden (kleding, accessoires etc)