Home + Review | Ik installeerde de Too Good To Go app en haalde mijn eerste pakket met eten op

Review | Ik installeerde de Too Good To Go app en haalde mijn eerste pakket met eten op

Misschien heb je er al eens van gehoord; de Too Good To Go app. De app wordt gebruikt in verschillende landen en wint inmiddels aan populariteit in Nederland. Het concept is heel simpel. Er wordt dagelijks heel wat voedsel verspild en weggegooid. Voedsel dat nog prima gegeten kon worden, maar in winkels bijvoorbeeld niet meer verkocht mag worden. Hiermee wordt niet alleen voedsel verspild, maar ook alle grondstoffen waarmee het wordt gemaakt zoals water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Dit is niet alleen zonde, maar ook niet goed voor onze Aarde. Too Good To Go heeft als doel geen voedsel meer te verspillen en daarom kun jij voor een paar euro een maaltijd redden. Ik installeerde de app en redde afgelopen zaterdag mijn eerste maaltijd. Ik vertel jullie hoe het werkt, wat ik kreeg in mijn Magic Box en wat ik ervoor betaalde.

Too Good To Go app installeren

We weten allemaal wel hoe je een app installeert 😉 maar ook daarna is het heel eenvoudig. Je geeft in de app je locatie door en de app gaat op zoek naar ondernemers die meedoen. Bij mij zijn dat er twee op loopafstand en de anderen zijn wat verder weg. Er zijn bakkers die meedoen, hippe vegan tentjes, maar ook supermarkten zoals Spar en Jumbo (niet alle filialen overigens).

Daarna is het een kwestie van afwachten en regelmatig de app openen. Je kunt per ondernemer zien of er eten over is en zo ja, wat het eten dan kost. Zie hieronder het voorbeeld.

Je ziet hier bijvoorbeeld dat er nog 4 Magic Boxen over zijn bij Deli by Shell. Deze kun je voor €3,99 per stuk kopen.

Een Magic Box kopen

Stel dat ik nu eten wil kopen bij Shell dan klik ik erop en klik ik vervolgens op ‘koop’, zie hieronder.

Als ik daarop heb geklikt kan ik via de bankieren app op mijn telefoon meteen afrekenen. Vervolgens ontvang ik in de app een bon die je laat zien als je het eten op gaat halen. Ik deed dat afgelopen weekend bij ‘Thee Met…’  hier in Gouda.

Zaterdagmiddag ging ik er om 16.00 uur heen (in de app zie je hoe laat je je eten kunt ophalen en wordt de tijd afgeteld. Dit zie je in de afbeelding hierboven). Ik liet de bon op mijn telefoon zien en kreeg van de medewerker mijn eten mee. Ik ken haar toevallig al en weet dat het eten daar ontzettend lekker is. Daardoor weet ik ook dat €3,99 een koopje is.

Wat zat er in mijn Magic Box?

Je krijgt niet echt een box mee naar huis. Om ook hiermee niets te verspillen word je gevraagd om je eigen bakjes en tasje mee te nemen. Ik was dat natuurlijk weer vergeten, maar had wel de bakfiets mee. Dat scheelde, want dan kon ik het daarin doen.

Ik kreeg een heerlijk stuk appel/kaneel cake mee, een halve cheesecake met stoofpeertjes en een goed gevuld pannetje schorsenerensoep. Alles wordt daar vers gemaakt met de beste ingrediënten dus dit was natuurlijk een koopje!

Ook Floris snoepte stiekem mee terwijl ik de foto’s maakte 😉

Wat vind ik van de Too Good To Go app?

Ik vind het fantastisch! Ik vind het initiatief leuk, je leert nieuwe eettentjes kennen, je proeft weer eens anders (zo had ik nog nooit schorsenerensoep geproefd) en je helpt mee in het tegengaan van voedselverspilling. Ik zie op verschillende Facebookgroepen en op Instagram dat sommige mensen echt heel veel krijgen voor die paar euro dus het is ook nog eens leuk meegenomen.

Kende jij de app al? Zo ja, heb jij al eten opgehaald? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 12 februari 2019 / 08:50

  Goeie tip! Ben hem gelijk aan het downloaden

  Thanks!

 2. 12 februari 2019 / 12:20

  Ik ga deze app toch eens nader bekijken. Ik vind het een heel goed initiatief.

 3. Christine
  12 februari 2019 / 19:52

  Wauw, wat een lekkers voor een prikkie!
  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ik ga de app ook op de telefoon zetten!
  Vissen we wel in dezelfde vijver ?

 4. 13 februari 2019 / 13:03

  Wat een leuk stuk heb je er weer van gemaakt ☺️
  Leuk om te horen dat het jullie smaakte!

 5. Eva
  16 april 2019 / 08:16

  Bij de jumbo krijg je vaak veel produkten met de datum van vandaag. Opzich niet erg MAAR… de jumbo heeft een zelf opgestelde regel:

  Houdbaarheidsgarantie
  Wij garanderen dat onze producten minstens tot en met morgen houdbaar zijn. Vind je ondanks onze zorg in de winkel toch een product met de datum van vandaag, dan krijg je het gratis mee als dank voor je melding.

  En nu betaal je er 5 euro voor!!!!!