Home + Voor hetzelfde geld, zouden wij de stad kunnen verruilen voor een dorp?

Voor hetzelfde geld, zouden wij de stad kunnen verruilen voor een dorp?

Kennen jullie het programma “Voor hetzelfde geld”? Hierin gaan stellen uit de randstad een weekje proefwonen in een huis dat ze wat betreft oppervlakte en budget nooit zouden kopen in de randstad. Een huis hier in de randstad is erg duur en als je groter (en vaak ook rustiger) wilt wonen moet je hier flink meer betalen dan bijvoorbeeld in het noorden of oosten van het land. We vinden het een leuk programma en vragen ons steeds vaker af of wij het zouden kunnen. Zouden wij de stad kunnen verruilen voor een dorp? En wat zouden we elders kunnen kopen voor ons budget?

Geboren en getogen in Gouda

Zelf ben ik geboren en getogen in Gouda. Ik woon dus al mijn hele leven in de randstad en hoewel Gouda een middelgrote stad is, zitten we precies tussen alle grote steden in. Binnen een kwartier zitten we in Rotterdam, binnen een half uur in Utrecht of op het strand van Scheveningen en met een uurtje zijn we in de binnenstad van Amsterdam. Dat ben ik gewend en is eigenlijk best wel lekker. Maar ook hier zijn de huizenprijzen flink gestegen. Nog lang niet zo bizar als in Amsterdam, maar wel flink. Dat hebben we gezien met ons appartement en zette ons aan het denken.

Patrick komt wel uit een grote stad, maar niet uit de randstad. Hij komt namelijk uit Groningen en is naar Gouda verhuisd. Als je hem nu zou vragen of hij ooit terug zou willen naar Groningen en zegt hij volmondig ‘nee’. Ik zou dat overigens ook niet willen omdat hij het wel echt ver weg vind, maar zou iets anders dan wel een optie zijn?

In een dorp wonen?

Rondom Gouda liggen diverse mooie dorpen, maar ook daar zijn de huizen duur. Als we met ons budget groter willen wonen, moeten we echt uitwijken naar een ander gedeelte van het land. Zo deelde een bekende onlangs een prachtig oud schoolgebouw (met een vide!) voor ongeveer vier ton! Dit schoolgebouw stond in het oosten van het land. Hier om de hoek stond een prachtig huis te koop voor hetzelfde bedrag. Mooi en ruim, maar geen oud schoolgebouw. Zo zie je maar, de verschillen zijn echt enorm.

Maar gisteravond liepen we door de binnenstad van Gouda tijdens kaarsjesavond en ik dacht aan hoe mooi deze stad is en hoe gek ik erop ben. Pat inmiddels ook en de jongens weten natuurlijk niet beter. We denken er steeds vaker over na, kijken weleens naar huizen, maar hebben nog geen concrete plannen. Die hebben we wel hier in huis en eigenlijk hopen we dat de huizenprijzen over een tijdje weer dalen zodat een ander huis eventueel aantrekkelijker wordt. Want hoewel het allemaal net aan is hier in huis wat betreft ruimte, wonen we wel aan de rand van het centrum (3 minuten lopen) en hebben we een mega tuin. Dat is toch ook wel wat waard.

Vooralsnog klinkt een dorp heel aantrekkelijk voor een vakantie, maar ach, zeg nooit ‘nooit’. Je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.

Zouden jullie een verhuizing naar een ander gedeelte van het land overwegen voor een grotere en goedkopere woning? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *