Home + DIY Budget | Maak je eigen ‘kletsen met… pot’ met spulletjes van Action!

DIY Budget | Maak je eigen ‘kletsen met… pot’ met spulletjes van Action!

Het mag inmiddels duidelijk zijn, ik ben een enorme fan van deze pot. Ik heb er al twee keer over geschreven en ben er echt heel erg blij mee. Door één van mijn lezeressen werd ik getipt over een blauw blikje van Action waar ook allerlei vragen op stonden voor een gezellige vrienden/familie avond. Ik vond het blikje en besloot mijn eigen budget variant van de pot te maken; Kletsen met… vooral heel leuk als budget juffenbedankje! Niet ter vervanging van, maar als extraatje.

Wat heb je nodig?

Het is eigenlijk heel simpel en alles kun je kopen bij Action. Ik heb alleen stickers gebruikt op de pot die ik lang geleden een keer bij Xenos had gekocht. Geen probleem, want bij Action worden stickeretiketten verkocht waarop je je eigen tekst kunt zetten. En als je een beetje kunt handletteren is dat helemaal tof! Maar goed, dit heb je dus nodig:

 • Het blauwe blikje met vragen (€2,95)
 • Een glazen pot. Misschien heb je deze nog, maar anders kun je hem kopen bij Action voor €1,95
 • Stickers
 • Touw
 • Washitape
 • Labels (had ik nog in huis, maar Action heeft ze ook)
 • Eventueel een spuitbus zwarte verf om de deksel van de pot te spuiten.

Aan de slag!

Het is heel simpel: ik heb eerst in de tuin de deksel van de pot zwart gespoten en laten drogen. Daarna heb ik de kaartjes uitgepakt en deze zo in de pot gedaan dat je alleen de zwart/witte kanten ziet. Vind ik net wat mooier.

Daarna heb ik een rand washitape op de pot geplakt en heb ik de stickers op de pot geplakt.

Vervolgens heb ik twee verschillende soorten touw door elkaar gevlochten en er een label aan gehangen. Op dat label had ik ‘Kletsen met…’ geschreven.

Toen de deksel droog was kon daar nog een sticker op en klaar ben je!

Best leuk geworden toch?! Als je dit nu leuk inpakt heb je toch een te gek budget cadeau?! Ik bewaar hem als cadeau. Je kunt er zo zelf vragen in doen als je heel creatief bent, maar dit vond ik toch leuker. Overigens heeft Action nog meer vragen in blikjes zoals een muziek- en pubquiz, maar deze vond ik toch echt het leukste!

En mocht je niet weten wat je precies met de pot kan doen,  ik heb er dus al eerder over geschreven. Ik wil benadrukken dat de echte Kletspot nog steeds favoriet is en de verschillende potten hier op tafel staan en een groot succes zijn. Ik wil juist met deze blog laten zien dat het op deze manier een heel leuk juffenbedankje is en een aanvulling kan zijn op de potten.

Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. Ciska
  28 maart 2018 / 08:25

  Dit is te gek wat leuk gedaan

 2. Belle
  28 maart 2018 / 18:36

  Leuk hè om je eigen potten te maken 🙂
  Vind ik zelf leuker dan kopen

  • 30 maart 2018 / 06:45

   En toch gaat mijn voorkeur nog wel uit naar de echte zoals ik in het artikel ook al zei 😉

 3. Carolien
  29 juni 2018 / 18:23

  Heel leuk, ik ben op zoek hier naar, het blauwe blikje heb je dat ook bij de Action gekocht?

 4. Sylvia
  4 december 2018 / 21:48

  Hoi Marisca
  Heb Je De Kaartjes Met Vragen Ook Bij de Action Gekocht?
  Dat Is Mij Niet Duidelijk. Groetjes. Sylvia

 5. 14 februari 2019 / 23:47

  Leuk gedaan! Bedankt voor de tip! Ga er zeker eentje maken. Of meer…

  Ik ben benieuwd wat je leuker vindt aan de originele pot, de pot zelf, de vragen of het geheel?

  • 20 februari 2019 / 07:03

   Ik vind de vragen van de originele potten leuker en de kaartjes zien er veel leuker uit. Daardoor is het geheel inderdaad veel leuker dan een pot die je zelf maakt.

 6. Cheraine
  17 september 2019 / 12:08

  Weet je of deze kaartjes nog verkocht worden?