Home + Achter de schermen | Op de radio en op tv bij “Zomer met Art”

Achter de schermen | Op de radio en op tv bij “Zomer met Art”

Wat een bizarre dag was het woensdag. Zo zit je nietsvermoedend aan je ontbijtje en denk je naar een museum te gaan en een paar uur later ziet de dag er al heel anders uit. Laat ik bij het begin beginnen en jullie meenemen gedurende de dag. Die ochtend zag ik op het Ontbijtnieuws (enorme Jan de Hoop fan hier) een item over het onderzoek van het CBS waaruit blijkt dat de prijzen voor pretparken en dierenparken de laatste jaren enorm waren gestegen. Wij merken dat ook met een gezin en konden dat dus alleen maar beamen. Dat is ook één van de redenen dat ik de lijsten met 42 gratis en low budget uitjes heb gemaakt. Ik hoopte wel dat dit item voor extra verkeer naar Mamablogger zou zorgen, maar dat het zo zou lopen kon ik niet vermoeden…

We zouden een dagje weggaan

Vorige week kreeg ik een mailtje van museum Bevrijdende Vleugels. Ik heb hen in de lijst met 42 uitjes van vorig jaar genoemd en gedurende het jaar hebben zij aardig wat verkeer vanuit Mamablogger naar hun website gekregen. Ze wilden ons hiervoor bedanken en stuurden vrijkaarten op. Mijn ouders mochten ook mee en ze hadden geregeld dat we koffie met gebak zouden krijgen bij het Boshuys (op hetzelfde terrein als Bevrijdende Vleugels). Superlief en we waren er ook erg blij mee. We hadden zin in dit uitje!

Vlak voor we weg zouden gaan kreeg ik een mailtje van NPO radio 1. Naar aanleiding van het nieuwsbericht hadden ze de gratis en low budget uitjes op Mamablogger gevonden en ze vroegen of ik op de radio hierover wilde praten. Natuurlijk wilde ik dat! Ik werd gebeld, kreeg een voorgesprek en drie kwartier later was ik live in de uitzending. Dit interview deed ik in de auto op weg naar het museum en was erg leuk.

Ik dacht dat het daarna wel klaar zou zijn, maar nog geen 10 minuten later werd ik gebeld door de redactie van “Zomer met Art” met de vraag of ik ’s avonds naar Amsterdam kon komen. Uh ja, dat moest wel lukken. Nu kreeg ik twee keer een voorgesprek en werd mij gevraagd of ik een top 5 wilde maken van de low budget uitjes uit de lijsten. We namen alles door, ik kreeg een officiële bevestiging, maar ondertussen stond er ook nog steeds een uitje met mijn gezin gepland. Het was echt even chaos, maar nu was ik er voor mijn kinderen en het museum. Vanavond zou ik wel weer verder zien.

Bevrijdende Vleugels

Terug naar de orde van de dag, want ik was hier voor een leuk uitje met mijn gezin. We werden hartelijk welkom geheten en het bleek dat we een gids meekregen. Hij was er speciaal voor Milan en heeft het hele verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een fantastische manier uitgelegd. Van het begin tot eind was Milan geboeid (ruim een uur lang) en mocht hij zelfs over het hek heen om op een voertuig te gaan zitten. We hebben zoveel gezien en de manier waarop het werd uitgelegd was voor ons ook leuk. Ook wij hebben er daardoor veel van opgestoken. Als we geen gids hadden gehad hadden we beperkt bordjes gelezen en gekeken naar alle voertuigen zonder het echte verhaal erachter te weten. Zo was er zelfs een vliegtuig die als rekwisiet was gebruikt in de film “Saving Private Ryan”. Mocht je hierheen gaan met kinderen, kijk dan of je gids Bernhard erbij kunt krijgen, je hebt dan gegarandeerd een toffe dag.

Op een gegeven moment fluisterde Milan tegen mij “Mam, wat is dit interessant!”.

De rondleiding met de gids bleek niet de enige verrassing te zijn. Op een gegeven moment stond er een legervoertuig voor ons klaar. We gingen met deze auto het bos in, reden over mega grote zandbergen, hobbelden alle kanten op en spotten zelfs nog een hert. Wat was dat gaaf zeg! Ik begreep dat dit ook wordt gedaan met kinderfeestjes.

We hebben echt de middag van ons leven gehad! Het museum én het Boshuys zijn echte aanraders!

Snel nieuwe kleding kopen

Halverwege de middag moesten we echt naar huis. Het was nog een uurtje rijden richting Gouda en eenmaal thuis ben ik meteen naar de stad gefietst. Ik heb namelijk kledingvoorschriften gekregen voor de tv uitzending en ik wil heel graag iets nieuws aan waar ik mij fijn in voel. Uiteindelijk shop ik een lichte spijkerbroek een okerkleurig truitje met een bijpassend okerkleurig vest.

Daarna gaan de jongens mee met opa en oma en gaan wij richting Amsterdam.

Achter de schermen bij “Zomer met Art”

We lopen bij Artis een groot monumentaal pand in waar ook de studio is. We staan op de lijst dus worden opgehaald en lopen vervolgens helemaal naar boven. We komen terecht in de green room waar we drinken krijgen en allerlei snacks op tafel staan. Er wordt mij gevraagd wat ik aan tafel wil drinken tijdens de uitzending en we nemen de vragen door die ik kan krijgen. Ook is mij gevraagd een top 5 te maken van mijn favoriete uitjes uit de lijsten. Als we weinig tijd hebben wordt het een top 3. Ik kan gelukkig meekijken op een scherm, want ik ben zo zenuwachtig dat ik het nooit had kunnen onthouden.

De visagiste is onwijs aardig en maakt mij zo mooi dat ik haar iedere ochtend wel thuis zou willen hebben 😉

Daarna hebben we de tijd om even te kletsen met de andere gasten en krijgen we een zender en microfoontje. Even later mogen we naar beneden.

Patrick is ondertussen al beneden, want die zit in het publiek. Hij maakt de onderstaande foto’s.

Eenmaal beneden moeten we wachten tot we naar binnen worden geroepen. We gaan zitten aan de tafel en ons drinken staat inderdaad klaar. We krijgen nog wat korte instructies en dan wordt er afgeteld. We zijn live!

Uiteindelijk hebben we wat minder tijd dus mijn top 5 wordt inderdaad een top 3 en ik kreeg ook niet alle vragen, maar eerlijk gezegd vond ik dat ook niet zo erg. Ik was al zenuwachtig genoeg en de naam Mamablogger is vaak genoeg gevallen 😉

Als ons item erop zit gaan we aan de bar zitten en na de uitzending wordt onze zender af gedaan en lopen we met elkaar weer naar boven. Daar krijgen we wederom te drinken en staan er weer allerlei snacks klaar. We drinken even wat en besluiten dan richting Gouda te rijden. Dit was een mega lange dag en we moeten nog een uur terug rijden.

Wat ons is opgevallen is dat “Zomer met Art” echt een geoliede machine is. Alles zit mega strak in elkaar en is heel goed geregeld. Iedereen was ontzettend lief en er werd goed voor ons gezorgd.

In de auto check ik mijn mobiel en dan blijkt dat de site er even uit heeft gelegen door de enorme stroom bezoekers. In no time zijn er duizenden bezoekers online geweest! Ook heb ik er honderden nieuwe volgers bij op Instagram en Facebook en heb ik mega veel appjes en berichtjes, ook van volslagen onbekenden. Het is echt bizar wat zo’n uitzending teweeg kan brengen.

We gaan moe maar voldaan naar huis. Wat. Een. Dag!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. Sandra
  9 augustus 2019 / 07:39

  Mis alleen een foto met art❤️

  • 9 augustus 2019 / 07:45

   Haha, die heb ik dus niet 🙁 Alleen met Sander, maar daar sta ik niet zo best op… Heb hem ook niet meer gezien na afloop dus helaas geen foto kunnen maken.

 2. 9 augustus 2019 / 08:21

  Wat een onwijs toffe ervaring! Je deed het zo goed, heel knap! En nu lekker nagenieten van dit mooie succes!

 3. 9 augustus 2019 / 08:33

  Zo ontzettend leuk om te zien. Ik ken je nog uit de tijd van QueenC en dat je voor ons gastblogs verzorgde. En nu zo’n succesvol platform waarmee je bij Art in de uitzending verschijnt. Je mag trots zijn!

  • 9 augustus 2019 / 10:32

   Ja, dat klopt, bedankt voor je reactie! Ik heb zoveel geleerd in die tijd. Daar heb ik mijn huidige baan en Mamablogger aan te danken.

 4. Linda
  9 augustus 2019 / 18:40

  Super leuk! Je verdient het ook dat je blog nog meer bekendheid krijgt. Het is namelijk de leukste blog! 🙂

 5. Christine
  10 augustus 2019 / 13:34

  Sluit me helemaal bij Linda’s reactie aan ^ maar dat wist je natuurlijk al 😉

  Museum ‘Bevrijdende Vleugels’ ziet er ook mooi uit, zeg!
  Leuk dat ze je zo hebben willen bedanken nadat ze meer klandizie hebben gekregen door jouw lijst vorig jaar!

  • 10 augustus 2019 / 15:03

   Wat lief Christine, dankjewel! En ja, heel erg leuk van Bevrijdende Vleugels. Vooral ook omdat ze nog wat verrassingen voor ons in petto hadden. Ze hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijk bezoek van te maken.

 6. Yvonne
  11 augustus 2019 / 01:44

  Wat ontzettend gaaf om mee te maken!!!!!