Home + Wat kost een bedrijfsautoverzekering?

Wat kost een bedrijfsautoverzekering?

Wie een bedrijfsauto koopt, moet niet vergeten om het voertuig te verzekeren. Je bent namelijk wettelijk verplicht om een auto te verzekeren als je er de openbare weg mee op wilt. Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering brengt kosten met zich mee. Je betaalt namelijk maandelijks premie. Maar wat kost een bedrijfsautoverzekering eigenlijk? Je leest het in deze tekst!

Hogere premie bij uitgebreidere dekking

Heb je nog niet eerder een zakelijke autoverzekering afgesloten? Dan weet je waarschijnlijk niet dat je jouw bedrijfsauto op verschillende manieren kunt verzekeren. De meeste verzekeraars bieden drie dekkingen aan. Hieronder zetten wij ze op een rijtje en lichten we ze kort toe.

1) WA
Dit is de minst uitgebreide dekking. Wanneer je jouw bedrijfsauto verzekert voor de wettelijke aansprakelijkheid, keert een verzekeraar alleen geld uit voor schade die je met jouw bedrijfsauto aanricht bij anderen. Schade aan jouw eigen auto wordt niet vergoed.

2) WA + Beperkt Casco
Waar een WA-verzekering alleen schade vergoedt die je bij anderen aanricht, dekt WA + Beperkt Casco ook bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto. Wanneer jouw voertuig beschadigd is door brand, inbraak, diefstal of hagel, kun je een claim indienen bij de verzekeraar.

3) WA + Volledig Casco
Tot slot kun je jouw bedrijfsauto verzekeren met WA + Volledig Casco. Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast de schade die we hierboven al noemden, ben je ook verzekerd voor schade door een aanrijding, botsing en vandalisme. Vandaar dat deze autoverzekering ook wel bekend staat als allrisk autoverzekering.

Als je veel met jouw bedrijfsauto op de weg bent, wil je hem zo goed mogelijk verzekeren. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar WA + Volledig Casco. Dit is weliswaar de beste autoverzekering, maar ook de duurste. Je betaalt namelijk een hogere premie als je voor een uitgebreidere dekking kiest.

Aanvullende dekking maakt autoverzekering duurder

Wie zijn bedrijfsauto gaat verzekeren, moet uit één van de bovenstaande drie dekkingen kiezen. Als deze dekkingen voor jou niet ver genoeg gaan, kun je jouw bedrijfsauto aanvullend verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende aanvullende dekkingen kiezen. Voorbeelden van aanvullende bedrijfsautoverzekeringen zijn:

– Schadeverzekering inzittenden
– Motorrijtuigenrechtsbijstand
– Pechhulp
– Eigen vervoersverzekering

Laat jouw premie berekenen


Ben je benieuwd hoeveel je betaalt voor een bedrijfsautoverzekering? Dan kun je zelf een berekening maken. Dit is echter zonde van jouw tijd, want je kunt de hoogte van de premie namelijk ook voor je uit laten rekenen. Ga hiervoor naar een vergelijkingssite. Op deze site vul je allereerst in waaraan jouw zakelijke autoverzekering moet voldoen. De site maakt vervolgens een vergelijking en houdt hierbij rekening met jouw wensen. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met bedrijfsautoverzekeringen. Vaak staat hier de hoogte van de premie bij vermeld. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kosten van een bedrijfsautoverzekering.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *