Home + Hoe vind ik de juiste yoga mat?

Hoe vind ik de juiste yoga mat?

Velen onderzoeken hebben uitgewezen dat yoga beoefenen goed is voor lichaam en geest. Het werkt ontspannend en heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gemoedstoestand. Geen reden dus om er niet aan te beginnen! Het enige wat je nog nodig hebt is een fijne rustige plek waar je goed kunt ontspannen en natuurlijk; een yoga mat. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe yoga mat zodat jij het optimale uit de yogasessie kunt halen.

De afmeting van de yoga mat

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke afmeting geschikt is voor jou. Is dit een grote mat omdat je veel ruimte nodig hebt om yoga te beoefenen? Of een wat kleinere compacte mat omdat je deze vaak met je meeneemt op reis?

Lengte van de yoga mat

Voordat je een yoga mat aanschaft is het belangrijk om na te denken over de lengte. Per persoon verschilt welke lengte geschikt is. Wij raden je aan een yogamatten te kiezen die minimaal 5 cm langer is dan jijzelf. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om de asana’s uit te voeren.

Breedte van de yoga mat

Daarnaast is het belangrijk een yoga mat uit te zoeken die breed genoeg is. Ben je zelf wat breder of wil je simpelweg wat meer ruimte hebben op de mat? Kies dan voor een mat van 80 cm breed. Let er wel op dat een brede yoga mat minder compact is dan een smalle mat. Neem je de mat vaak met je mee onderweg? Dan adviseren we je te kiezen voor een smaller model. 

Demping van de yoga mat

De demping van de yoga mat is ook een belangrijk aspect om mee te nemen bij het kiezen van een mat. Lig je vaak op de mat? Dan raden wij aan om voor een wat dikker model te kiezen. Een dikke mat biedt meer comfort en geeft extra ondersteuning aan je spieren en gewrichten. Als je meer stabiliteit wil is een dunnere mat de juiste keuze.

Duurzaamheid yoga mat

Ook is het belangrijk dat je mat duurzaam is geproduceerd en vrij is van schadelijke stoffen. Maar hoe weet je of een Yoga mat écht duurzaam is? Check of de yogamatten een keurmerk hebben van een onafhankelijke partij zoals OEKO-TEX®. Producten die dit keurmerk hebben voldoen aan strenge eisen en zijn niet schadelijk voor de gezondheid of het milieu. 

Mijn advies

Hopelijk helpen deze tips je bij het uitzoeken van jouw perfecte mat. Ik raad je zeker aan even een kijkje te nemen binnen het assortiment van KURMA yoga. Zij hebben een ruim aanbod aan yogamatten. De matten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn vrij van schadelijke stoffen. De perfecte keuze voor iedere yogi! 

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *