Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in augustus 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in augustus 2022

Augustus zit er alweer op, wat vliegt de tijd! We zijn alweer een paar weken aan het werk, dit is de tweede schoolweek van de jongens en de laatste maanden van het jaar zijn aangebroken en dat betekent dat er ook weer dure tijden aan gaan komen. Beide jongens zijn in oktober jarig en daarna volgen de feestdagen. Hiervoor zijn we al begonnen met sparen. Kijk je mee naar ons spaarverslag?

Geld sparen voor de verjaardagen en feestdagen

Zoals jullie misschien weten sparen we een euro per dag via Peaks en soms boeken we nog wat extra over. Dit gaat ongemerkt en iedere dinsdag wordt er in ieder geval €7,- bij gestort. Voor de jongens hebben we ook aparte rekeningen op Peaks (naast hun spaarrekening) en daar doen we hetzelfde. Dit wordt vervolgens belegd in Peaks.

Voor de jongens sparen we voor de lange termijn, voor onszelf niet. Hiervan sparen we bijvoorbeeld voor een weekendje weg of, zoals nu, voor de verjaardagen van de jongens. Van dit bedrag kopen we onder andere de cadeaus en bestellen we de taarten. Aangezien de jongens een dag na elkaar jarig zijn en we dus de kosten in één keer maken, is dat fijn. We sparen nog heel even door en dan verwacht ik dat we het ergens eind september zullen overboeken. Al vrees ik dat we wel een beetje verlies zullen hebben, want het gaat nog steeds niet heel erg lekker met de beleggingen.

Ook sparen we koopzegels bij de Albert Heijn. Met Albert Heijn premium sparen we dubbel en dat loopt per maand aardig op. We zijn nu aan het sparen voor de feestdagen. We hebben al wat schoencadeaus gekocht, maar sparen nu voor 5 december zelf en de Kerst. Het is fijn dat dat kan.

Overzicht augustus 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in augustus 2022: €200,-

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €217,55. Vorige maand was dat €177,04, dat betekent dat we er €40,51 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €133,60 Vorige maand was het saldo €1,10. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €132,50 hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in augustus 2022: €523,01

Hier zijn we heel erg blij mee! Ik realiseer mij goed dat dat niet voor iedereen op gaat en zeker niet in deze tijd. Wij hebben ook een lange periode van een aantal jaar gekend waarin dit niet kon en we al blij waren dat we alle rekeningen konden betalen. We weten daarom goed hoe het voelt en zijn dankbaar dat het nu wel kan. We weten ook dat het iedereen kan overkomen als het even niet kan, echt iedereen, maar we weten ook dat het tij soms kan keren. Ik deel dit niet om te laten zien hoe goed we het hebben, maar omdat ik hoop dat iedereen toch iets opzij kan zetten. Iedere euro is er één. Misschien inspireert het of misschien geeft het hoop. Ik hoop in ieder geval op een financieel mooie maand voor jullie!

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Debby
  1 september 2022 / 07:12

  Hey! Ik mis de challenge? Niet dat t me uitmaakt maar is daar niet voor gespaard deze maand? Just out of curiosity ?

  • Marisca
   Auteur
   1 september 2022 / 07:15

   Daar heb je helemaal gelijk in! Daar hebben we deze maand niet voor gespaard. Ik moet eerlijk bekennen dat de klad er een beetje in kwam, omdat de boodschappen bijvoorbeeld ook duurder worden. Goed opgemerkt 🙂 We hebben dat geld uiteindelijk besteed aan de nieuwe kamers van de jongens.

   • debby
    1 september 2022 / 20:46

    Leuk, die kamers zijn erg mooi geworden dus zeker waard ??

 2. Christine
  1 september 2022 / 10:11

  Sparen met premium gaat inderdaad hard hè, hier heb ik gisteren nog een boekje ingeleverd om badlakens te kopen. Mijn moeder had vroeger ook al die van Walra (wat natuurlijk niet wil zeggen dat het nu nogsteeds dezelfde kwaliteit is, maar onze Hema badhanddoeken zijn na 8 jaar echt op, dus de actie kwam heel mooi uit).
  Vandaag hebben we een teruggave gekregen van de belastingdienst. Jonathan schat het altijd zo in met de kinderopvang dat we een mooie teruggave hebben. En afgelopen maand kreeg ik een compensatie voor jaren van geen loonsverhoging bij defensie, dus dat kwam ook heel mooi om de laatste creditcardrekeningen van de vakantie te betalen.
  Al met al echt niets te klagen hier.. ik probeer deze maand op te letten omdat we aan het eind van de maand een timmerman over de vloer krijgen voor de zolder. De kunststof schroten en piepschuim isolatie heb ik er zelf uitgetrokken en hij gaat het opnieuw isoleren, aftimmeren en van inbouwspots voorzien.
  Daarna zal er ook nog een airco in geplaatst gaan worden, dus de uitdaging is om nu niet teveel voor de baby al te gaan kopen (best lastig hoor, zeker omdat het de tijd van de sale nog is, dus ik hou m’n oogkleppen in de winkels en online op ?) en dan hopen we eind van het jaar ondanks de naderende verbouwingskosten onze buffer op peil te houden én nog wat extra af te lossen op de hypotheek. En zoals je zegt: met de nog komende feestdagen betekend dat nu al vooruitzien en gaan sparen.. fijn dat het voor jullie ook zo’n mooie maand is geweest en veel plezier bij alle voorbereidingen voor de verjaardagen (ik weet hoe je daarvan geniet!!)!