Home + Afvallen | De feestdagen….

Afvallen | De feestdagen….

Degenen die Mamablogger regelmatig bezoeken weten dat ik druk bezig ben met het veranderen van mijn leefstijl. Ik wil minimaal 25 kilo afvallen en heb hiervoor hulp ingeschakeld door te gaan voor een hypnose maagband. Een heel traject waar ik vanaf augustus mee bezig ben. Inmiddels ben ik bijna 13 kilo kwijt, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik dit lastige maanden vind. We hebben veel lekkers in huis, de borrels staan gepland, nog even uit eten en dan de kerstdagen zelf. Wat doen we eten, hoe houden we de balans erin en koop ik nog wat kleding voor de feestdagen? Ik vind het lastig…

Eten tijdens de feestdagen

Laat ik beginnen met het moeilijkste gedeelte: eten. Sinterklaas op het werk en hier thuis, tussendoor nog een WK wedstrijd kijken met collega’s, uit eten, dagjes weg, de kerstborrels zijn gepland en dan moet het nog Kerst worden. Zoveel gezelligheid, maar ook zoveel eten. Teveel voor mij, maar ik vind het nu al lastig om niet teveel te eten. Die kruidnootjes zitten verrassend snel in je mond ☺️. Ik gun mijzelf nu wel een speculaasje bij de thee, en dat mag ook, maar ik moet echt opletten. Ik moet ervoor waken dat het niet én een speculaasje is én een hand kruidnootjes én nog iets anders lekkers. Alles draait om balans, maar die vinden en behouden valt nu echt niet mee.

Ik probeer mijn eten daarom zoveel mogelijk te plannen. Gaan we uit eten? Dan eet ik die dag bijvoorbeeld wat minder. En de week ervoor fiets ik wat extra kilometers als dat kan. Alle beetjes helpen dan denk ik.

Ondertussen hou ik mijn gewicht goed in de gaten en ga ik ervoor dat ik in ieder geval niet aankom. Hoe doen jullie dat? Hoe vinden jullie die balans tussen genieten en niet (teveel) aankomen? Dat laatste zou ik zo ontzettend zonde vinden.

Dit jaar hoop ik mijzelf meer te laten zien op de foto’s. 

Wel of geen kleding kopen voor de feestdagen?

Kleding kopen is nu best een ding, want dat wil ik nu zo min mogelijk doen. We zijn er namelijk nog niet, er moet nog zeker 12 kilo vanaf. Nieuwe kleding is dan ook zonde, omdat ik niet weet hoe lang ik het zal dragen. Tegelijkertijd ben ik ook best trots dat ik al zoveel ben afgevallen. Ik zit lekkerder in mijn vel en dat wil ik tijdens de feestdagen laten zien. Bijvoorbeeld in een mooi, zwart jurkje die ik daarna ook nog aan kan. Of een leuk rokje. Het klinkt misschien stom, maar als ik na de feestdagen de foto’s terug kijk wil ik blij zijn met wat ik zie en trots zijn op de foto’s. Dat ben ik lange tijd niet geweest.

Nieuw ondergoed kopen?

Nog zoiets. Hier schrijf ik nooit over, maar ondergoed wordt natuurlijk ook te groot. Wat dacht je bijvoorbeeld van bh’s? Ik moet eerlijk zeggen dat die lange tijd een ondergeschoven kindje zijn geweest. Maar nu is het echt tijd voor nieuwe en ik hoop dan nieuwe te kunnen vinden die ik wel een langere tijd kan dragen. Vooral die van LASCANA zijn erg mooi en betaalbaar. Handig als ik over een tijdje weer nieuwe nodig heb. En eerlijk is eerlijk, als je mooi ondergoed draagt, voel je je ook veel mooier. En als het goed zit, zie je dat ook terug. Zeker onder dat zwarte jurkje ?.

En als ik nog meer ben afgevallen zou ik mijzelf heel graag eens trakteren op een mooie bralette. Ik denk dat dit vooral van de zomer lekker zit. In de zomer hoop ik namelijk op mijn streefgewicht te zijn (en te blijven) en dan is nieuwe kleding kopen makkelijker. Dan zijn de feestdagen van 2023 hopelijk een stuk gemakkelijker.

Leuke linkjes over dit traject

Misschien lees je nu voor het eerst over dit traject of misschien ben je toch getriggerd door de resultaten die ik tot nu toe heb geboekt en wil je graag meer lezen. Ik heb er inmiddels al aardig wat over geschreven. Deze artikelen heb ik hieronder gebundeld zodat je alles terug/na kan lezen.

liefs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *