Home + Deze kerstfilms heb ik al gezien en dit vond ik ervan | Christmas Countdown 2022

Deze kerstfilms heb ik al gezien en dit vond ik ervan | Christmas Countdown 2022

Houden jullie net zo van kerstfilms al ik? Ik kan ze het hele jaar door kijken, maar dat gaat ook mij een beetje te ver haha. Vanaf oktober mag ik van mijzelf kijken en inmiddels heb ik er al een aantal gezien. Niet zoveel als vorig jaar, maar toch genoeg om alvast met jullie delen voor heel wat uren ontspanning en stiekem toch ook wel kijkplezier ?. Tijd om op de bank te ploffen met een plaid, een kop thee en wat lekkers!

Deze kerstfilms keek ik op Videoland

Timeless Christmas

Dit verhaal gaat over het huis van de rijke Charles Whitley die in 1903 van de aardbodem verdween. Niemand weet wat er met Charles is gebeurd, maar in huis huis dat nu een museum is, wordt de herinnering aan Charles levend gehouden door het organiseren van rondleidingen en acteurs spelen het leven van Charles in het huis na. Tijdens een rondleiding komt de echte Charles Whitley de trap af en vraagt zich af wat al die vreemde mensen doen in zijn huis. Is hij de echte Charles en is het mogelijk dat hij verdween in 1903 en ruim een eeuw later weer opduikt?

Ik vond het een vermakelijk verhaal, maar ik vind kerstfilms juist leuk omdat ze cheesy zijn en sommige dingen best echt kunnen gebeuren. De wonderen zijn de wereld nog niet uit toch? ? Dit verhaal is  natuurlijk hartstikke ongeloofwaardig en dat maakt het toch iets minder leuk. Desalniettemin kijkt het wel lekker weg.

Unlocking Christmas

Dokter Kate Stafford is net begonnen aan een nieuwe baan in een nieuwe woonplaats als ze Kevin Matthews ontmoet. Hij is een veteraan die in dezelfde stad werkt in de winkel van zijn vader. Beiden zijn ze niet echt bezig met Kerst tot ze een geheimzinnig pakje ontvangen met een sleutel en raadsel. Ze moeten deze oplossen en besluiten dit samen te doen. Het ene raadsel leidt echter tot een ander raadsel en ze komen uiteraard dichter tot elkaar.

Tja, we weten al hoe het afloopt en hoewel ik de chemie tussen de acteurs wat minder vond, vond ik het verhaal wel erg leuk en werd ik stiekem toch wel blij van deze film.

A Kiss before Christmas – met Teri Hatcher

Evan is advocaat en getrouwd met Joyce. Samen hebben ze twee studerende kinderen. Evan kan een promotie maken op zijn werk. Dit wil hij graag zodat er meer inkomen binnen komt voor het gezin. Maar dan doet Evan een wens bij de Kerstman en wordt hij wakker als dezelfde persoon, maar zonder vrouw en kinderen. Kan hij zijn wens nog terugdraaien zodat hij zijn gezin terug krijgt?

Ik ken Teri Hatcher nog als Loïs Lane in Superman en het was grappig haar eens terug te zien in een kerstfilm. Wat ik verder leuk vond aan deze film (al is ook deze totaal ongeloofwaardig) is dat deze wat oudere hoofdrolspelers heeft met andere problemen dan die je in andere kerstfilms ziet. Zij hebben immers al een heel leven achter de rug. Een leuke film die je best mag toevoegen aan je lijstje!

Christmas at the Plaza

Jessica Cooper is historicus die voor een groot hotel een onderzoek moet doen naar de kerstgeschiedenis van dat hotel. Ze heeft een relatie met Dennis al loopt dat niet altijd even lekker. Ondertussen begint Jessica aan haar klus en duikt ze het archief van het hotel in. Daar ontmoet ze etaleur Nick die het hotel versiert voor deze kerst. Uiteindelijk weet Jessica de kerstgeschiedenis van dit hotel te ontrafelen, maar bloeit er ook iets moois tussen haar en Nick.

Ik hou wel van een beetje nostalgie tijdens Kerst en dat heeft deze film! Op en top Kerst in een hotel in de grote stad. Past perfect in een kerstfilm en het is een lekkere film om naar te kijken als je even wat tijd voor jezelf wil claimen. Verstand op nul en genieten!

Deze kerstfilms keek ik op Netflix

Christmas with you – met Freddie Prince Jr.

Als ik Freddie Prince Jr. zie, dan ben ik al verkocht haha. In deze film speelt hij weduwnaar Miguel die alleen zorgt voor zijn dochter Christina. Ook zijn moeder woont bij hen in huis. Christina is een groot fan van popster Angelina Costa en plaatst op een dag een filmpje waarin zij een liedje zingt van Angelina. Wat zij echter niet weet is dat Angelina ondertussen worstelt met haar carrière. Is ze nog wel relevant genoeg? Als Angelina dan ook nog eens een kersthit moet schijven van haar platenlabel, wil Angelina niets liever dan vluchten. Dan ziet ze het filmpje van Christina en besluit ze Christina te verrassen…

Ja, ik hou hiervan! Dit was gewoon een heerlijke film en ik heb er echt van genoten. Ik weet niet wat dit over mij zegt ?, maar het is nu eenmaal zo haha. Als je van kerstfilms houdt, moet deze zeker op je lijstje.

The Noël Diary

Jacob is een succesvolle schrijver die van plan is alleen Kerst te vieren met zijn hond. Dan wordt hij gebeld door de notaris van zijn moeder; ze is overleden en ze heeft haar huis aan Jacob nagelaten. Jacob gaat na jaren terug naar zijn ouderlijk huis en begint met het opruimen van zijn moeders spullen. Op een dag klopt Rachel aan bij het huis. Zij is op zoek naar haar biologische moeder die ook in dit huis heeft gewoond. Jacob raakt geïntrigeerd door haar verhaal en besluit haar te helpen met haar zoektocht. Dan begint een zoektocht naar het verleden van Rachel, maar ook die van Jacob.

Dit vond ik oprecht een mooie film met een mooi verhaal. Niet het typische kerstverhaal en ook niet de typische zoete scenes. Het verhaal sprak me aan en ik vond de chemie tussen de acteurs leuk. Enig nadeel: het einde. Ook deze is anders dan je gewend bent in kerstfilms en had van mij nog een paar minuten langer mogen duren. Het was nu wat abrupt. Toch zeker een aanrader en misschien wel mijn favoriet van dit jaar!

Fallin’ for Christmas – met Lindsay Lohan

Siërra is de verwende dochter van een rijke hotelmagnaat en staat op het punt zich te verloven met de bekende influencer Tad. Tijdens het aanzoek van Tad valt Siërra. Ze raakt bewusteloos en wordt gevonden door Jake die een eind verderop een kleiner hotel runt. Siërra weet echter niet meer wie ze is en wordt door Jake, zijn dochter en schoonmoeder opgevangen in de hoop dat ze haar geheugen terug krijgt. Lukt dat en hoe gaat het dan verder?

Ik twijfelde even of ik deze film wel moest kijken omdat de recensies niet al te best waren. Toch kon ik het niet laten en hoewel het geen ‘Love Actually’ is (welke kerstfilm komt daar trouwens wel in de buurt?), vond ik het eigenlijk een prima kerstfilm. Niet altijd even geloofwaardig, maar wel vermakelijk en lekker hysterisch. Hoort wel een beetje bij Kerst toch?

Dit waren de kerstfilms die ik tot nu toe heb gezien, maar er volgen er vast meer. Ik hou ervan! Welke van deze kerstfilms heb jij al gezien of wil je zien? Of welke kerstfilms moet ik juist van jou zien? Laat het me weten!

Meer kerstfilms? Klik hier voor mijn eerdere overzichten. En klik hier voor het overzicht van alle kerstfilms op Videoland.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *