Home + Achter de schermen | 19 feiten over Mamablogger in 2019

Achter de schermen | 19 feiten over Mamablogger in 2019

Het is 1 december en dat betekent dat we wat mij betreft wel weer mogen terugblikken en vooruit mogen kijken. Vorige week deed ik dat stiekem al een beetje door te vertellen of ik mijn dromen, doelen en plannen voor 2019 had gehaald. Binnenkort deel ik die van 2020, maar het leek mij ook leuk om 19 feitjes over Mamablogger in 2019 met jullie te delen. Van de statistieken tot de lay-out en van inspiratie tot media “optredens”, het komt allemaal voorbij! Dit is denk ik niet alleen leuk voor collega bloggers om te lezen, maar ook wanneer je niet blogt, maar mij (zo nu en dan) volgt. Dit is namelijk een echt kijkje achter de schermen.

1. Even niets online vanwege mijn longontsteking

Begin dit jaar kwam er bijna twee weken niets online omdat ik een longontsteking had. Wat er wel online kwam had ik toevallig al vooruit geschreven en ik heb wat hulp gehad met het bewerken van foto’s. De eerste week was er weinig dat mij interesseerde. Het enige dat ik wilde was beter worden. Daarna kreeg ik er steeds meer moeite mee. Ik werd onrustig en wilde perse iets online zetten, maar het ging niet. Ik vond dit echt heel lastig.

2. Een lay-out verandering

Bloggers kunnen een lay-out kopen voor hun blog. Dit noemen we dan een thema die een bepaalde aanbieder verkoopt. Jij kiest en koopt degene die je het mooist vindt en installeert deze op je blog. Dit thema heb ik ongeveer zo’n 2 tot 2,5 jaar, maar ik vond hem te zwart/wit. Het mocht wel wat gezelliger. Ik ben aan het knutselen gegaan in de zomer en binnen 1,5 uur was dit klaar. Ik ben nooit helemaal tevreden, maar vind dit wel leuk en vrolijk.

3. Nog steeds niet tevreden over de header

Er is echter één ding waar ik maar niet uit kom en dat is de header. Die is al zo vaak veranderd en nog is ‘ie niet naar mijn zin… Waarschijnlijk verandert deze in het nieuwe jaar ook nog wel een aantal keren 😉

4. ‘Zomer met Art’ en de enorme hoeveelheid bezoekers

Tja, dit was wel een beetje mijn bloghoogtepunt van dit jaar haha. Vanuit het niets werd ik gevraagd als tafelgast en tijdens de uitzending heeft de blog er zelfs uit gelegen door het enorme aantal bezoekers. Dit hadden wij in de studio niet door, maar daarna had ik letterlijk honderden berichten op mijn telefoon. Het was bizar en het heeft mij ontzettend veel gebracht, maar het was vooral het besef dat je blog goed wordt gevonden én het feit dat mensen dat interessante content vinden dat mij het meest raakte.

5. Interviews door oude blogs

Ik had ‘Zomer met Art’ te danken aan een blog uit 2018, die van de 42 gratis en low budget uitjes. Laatst werd mij door AD gevraagd iets te vertellen over hoe vaak de jongens hun schoen mogen zetten. Zij hadden mij gevonden op dit onderwerp door een blog uit 2016. En dat gebeurt vaker. Ik heb dit soort dingen te danken aan oude(re) blogs. Die deden het blijkbaar goed dit jaar 😉

6. Nieuwe freelance klussen

Begin dit jaar stopte er een freelance klus nadat ik deze drie jaar had gedaan. Ik was niet actief op zoek naar nieuwe opdrachten, maar heb weer een heel leuk bedrijf gevonden waar ik al een aantal blogs voor heb geschreven en ik ben na een pauze weer gaan bloggen voor Squla. Met beide opdrachten ben ik heel erg blij!

19 feitjes_mamablogger_2019_Google Discover_bloggen_

7. Ik heb dit jaar nauwelijks evenementen bezocht

Dit jaar heb ik flink minder evenementen bezocht dan de jaren ervoor. Ik vind het vaak wel leuk, maar ik ben 3,5 dag per week aan het werk en op woensdag heeft Milan musicalles en dat kunnen we ook niet zomaar afzeggen. Het is dus lastig om praktische redenen. Daarnaast is het vaak niet in de buurt en kost het mij ook reistijd met twee kinderen. In het nieuwe jaar hoop ik er toch weer een paar te kunnen bezoeken.

8. Mama’s Musthaves Shop!

Ik was er al een tijdje over na aan het denken, maar in de afgelopen weken ben ik er echt mee aan de slag gegaan wanneer ik tijd had: Mama’s Musthaves Shop op Mamablogger. Ik heb hier al uitgebreid over geschreven, maar hij kon niet ontbreken in dit rijtje.

Mama's Musthave Shop_mamablogger_shoppagina_winkel_webshop_

9. Gemiddelde tijd die ik dagelijks in Mamablogger steek

Dit is een vraag die ik regelmatig krijgt; “hoeveel tijd steek je dan per dag in je blog?” Het verschilt een beetje, maar ik ben per week zeker 20 uur bezig met Mamablogger. Dat is iets minder dan drie uur per dag. In deze uren schrijf ik niet alleen, maar deel ik het artikel dan die dag op social media, beantwoord ik mijn mail, maak ik foto’s etc.

10. De diary kost de meeste tijd

De diary kost iedere week de meeste tijd. Ben stiekem weleens blij als hij weer klaarstaat en ik er weer even niet naar om hoef te kijken. Iedere week neem ik mij voor hem gedurende de week bij te houden en iedere week komt daar weer helemaal niets van…

11. Veel gestructureerder werken

Toch ben ik dit jaar wel gestructureerder gaan werken. Dat moest ook wel, want ik was nog meer uren bezig met Mamablogger, maar totaal niet efficiënt. Ik werk nu meer vooruit, werk met een planning en zet mijn ideeën in Trello. Hier zet ik bijvoorbeeld ook een jaarplanning in. Ideaal!

12. Waar worden de blogs geschreven?

De meeste blogs worden geschreven aan de eettafel. Geen hippe koffietentjes omdat ik overdag op kantoor zit, maar gewoon aan onze eettafel en nu zit ik op de bank dit artikel te typen. Als ik echt flink meters moet maken zonder afgeleid te worden, ga ik naar de Chocoladefabriek, maar dat is dit jaar maar een aantal keren gebeurd.

13. Het vloggen opgegeven

Ik heb het geprobeerd, maar vloggen is totaal niet mijn ding en het editen kostte gewoon teveel tijd en dat heb ik niet. Dan doe ik liever wat ik écht leuk vindt en dat is schrijven. Misschien komt er nog een keer eentje online, maar dat zal niet op korte termijn zijn.

14. Ik doe maar wat met Instagram

Instagram. Een medium waar het afgelopen jaar veel over gezegd en geschreven is. Ik vind het maar lastig. Ik doe maar wat, heb geen idee of ik het goed doe, vind het algoritme heel ingewikkeld en heb te weinig tijd om een strategie te bepalen en dat ook vol te houden. En dus heb ik momenteel “maar” 2862 volgers, al kunnen dat er morgen weer minder zijn. Voor veel bedrijven véél te weinig en daar baal ik soms wel van. Gelukkig zien veel bedrijven ook hoeveel tijd ik in de blog steek en hoeveel dat oplevert dus ik mag zeker niet klagen, maar met Insta heb ik misschien wel een haat/liefde verhouding.

15. Flat-lay spullen verzamelen

Wat ik wel heel leuk vind is het maken van flat-lay foto’s en ik heb het afgelopen jaar wat geëxperimenteerd. Ik ben inmiddels ook spullen gaan verzamelen hiervoor en zou nog wel een cursus willen volgen komend jaar. Ik ben nog lang geen pro, maar ik vind het wel heel erg leuk.

16. Regelmatig geen inspiratie

Ik lees het regelmatig bij collega bloggers; het gebrek aan inspiratie. Hier heb ik ook regelmatig last van, maar ik deel het zelden. Niet omdat ik dat stom vind of zo, maar omdat ik weleens heb gevraagd om ideetjes en daar totaal geen reactie op kreeg. Best sneu eigenlijk haha. Ik durf het dus niet meer te vragen 😉 Weet in ieder geval dat ik het na ruim 2300 blogjes ook regelmatig lastig vind en dat je altijd vragen mag stellen omdat dat voor mij weer input is.

17. In Google scoor ik goed op de volgende zoekwoorden…

Ik heb gekeken naar de zoekwoorden waar ik hoog op scoor. Eigenlijk kijk ik daar veel te weinig naar, maar voor dit artikel ben ik er even in gedoken en heb ik er een paar uitgekozen waarmee ik in Google op nummer 1 of 2 blijk te staan:

Als eerste het woord Mamablogger. Dit spreekt denk ik wel voor zich. Waar ik ook goed op scoor en waar ik stiekem best trots op ben is de zoekopdracht ‘gratis uitjes’. Een andere is ‘foto op hout diy‘. Deze blog schreef ik ook jaren geleden en doet het nog altijd ontzettend goed. Een andere grappige zoekopdracht waar ik blijkbaar goed op scoor is ‘kozijnen  zwart verven’.

Een andere is ‘Structuurjunkie planner review‘. Ook heel leuk! En wat dacht je van ‘Action kerstboom‘? Ik merk dat deze weer steeds vaker wordt gelezen en dat zal de komende weken nog wel wat meer worden. Er zijn er nog meer, maar deze vind ik wel heel tof.

18. De meeste bezoekers komen uit…

Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Gek eigenlijk, want ik dacht dat mijn woonplaats Gouda ook hoog zou scoren, maar die staat niet eens in de top 10! Groningen staat er wel in en dan vraag ik mij toch weleens af of mijn schoonfamilie daarbij zit. Patrick komt daar vandaan en zijn familie woont daar nog. We hebben echter al ruim acht jaar geen contact meer met hen en ik zou in hun geval wel nieuwsgierig zijn en zo nu en dan wel een blogje lezen. Ach, we weten het niet en als het wel zo is, dan is het logisch, want ik heb immers een blog…

19. Ik werd vermeld op Google Discover

Eigenlijk kende ik Google Discover niet zo goed, maar afgelopen week werd mijn blog over het zetten van mijn tattoo opeens wel heel erg vaak gelezen. Superleuk, maar ik kon niet achterhalen waar deze was gedeeld. Het bleek Google Discover te zijn! Dat geldt ook voor het artikel over de Kruidvat tegels (vergelijkbaar met de IXXI). Ik hoop komend jaar nog een paar van dit soort gelukjes te hebben.

Binnenkort deel ik de best scorende blogs van 2019 met jullie met alle statistieken. Ik hoop dat jullie dit lijstje met feiten leuk vonden om te lezen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *