Home + Heb ik mijn dromen, doelen en plannen voor 2019 gehaald?

Heb ik mijn dromen, doelen en plannen voor 2019 gehaald?

Oké, 2019 duurt nog ruim een maand, maar ik kan al wel terugblikken op 2019. Op 11 december vorig jaar deelde ik mijn dromen, doelen en plannen voor 2019 en dat waren er nogal wat 😉 Een ambitieus lijstje wat ik de afgelopen dagen weer eens doornam. Hoe staat het er eigenlijk voor? Welke dromen, doelen en plannen voor 2019 heb ik gehaald? En welke stonden er niet op het lijstje, maar had ik stiekem wel?

Doelen voor Mamablogger

Omzetdoelen

Eerder deelde ik mijn omzetdoelen al met jullie. Voor 2019 had ik dezelfde omzetdoelen en ja, deze zijn gehaald. Hoogtepunten waren de maanden september en oktober. Nadat ik te gast was bij Zomer met Art kreeg ik zoveel samenwerkingsverzoeken dat ik het even mega druk heb gehad. Toen ben ik er behoorlijk overheen gegaan.

Twee artikelen per dag

Ik stelde vorig jaar al dat het lastig zou zijn om twee artikelen per dag te publiceren. Zeker in combinatie met mijn baan. Op heel veel dagen lukte het wel, maar het merendeel van de dagen niet. Is niet erg, want het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van de artikelen en mij, want dat is bijna niet te behappen.

Bezoekersaantallen

Ook zo’n dingetje. Ik had mijzelf tot doel gesteld om per maand uit te komen tussen de 45.000 en 50.000 unieke bezoekers per maand. Ook dat is gelukt, maar heb ik echt weer te danken aan Zomer met Art. Dat programma heeft mij ontzettend veel gebracht dit jaar.

Onderwerpen

Aan de onderwerpen is op Mamablogger niets veranderd. Ik hoop dat het voor jullie nog steeds een fijne mix is van persoonlijke onderwerpen en de andere onderwerpen als kinderkleding, DIY’s, lifestyle, geld & budget etc. Ik moet wel zeggen dat ik het soms lastig vind om voldoende persoonlijke onderwerpen te bedenken. Ik schrijf niet over alles dus maak soms bepaalde afwegingen.

Persoonlijke doelen

Dan de persoonlijke doelen, want ook daar had ik er voldoende van…

Persoonlijke ontwikkeling

Vorig jaar maakte ik op de valreep van 2018 nog een gave ontwikkeling mee op mijn werk. Mijn functie en functietitel veranderden toen en daar was ik heel erg blij mee. Voor dit jaar wilde ik bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen en hoopte ik nog wat trainingen of cursussen te doen. Dat is gelukt. Ik deed een masterclass arbeidsmarktcommunicatie en een training community management voor een project op mijn werk. Komend jaar hoop ik weer wat op te kunnen pakken.

Privé

Ik hoopte dat wij, en onze naasten, gezond zouden blijven en dat we de leuke dingen konden blijven doen die we in 2018 ook deden. Gelukkig is ook dat goedgekomen. Voor zover ik weet zijn we allemaal nog gezond, heb ik het sporten weer opgepakt en doen we heel veel leuke dingen. Herinneringen maken en vooral heel erg genieten van het leven. Dat is eigenlijk het voornaamste doel.

Klussen

Tja, er stonden ook heel wat klussen op de planning in 2019.

 • Een binnenmuur isoleren. Dat is gelukt!
 • De gevel reinigen en opnieuw laten voegen en impregneren. Die helaas niet. Dat lag niet aan onwil of budget, maar aan het feit dat het ons maar niet lijkt te lukken hier een goede aannemer voor te vinden. Veel aannemers hebben het momenteel zo druk dat ze niet eens reageren op een offerte aanvraag.
 • De achtergevel schilderen. Helaas ook niet. Dit wilden we zelf doen, maar gaan we toch uitbesteden.
 • Het halletje opknappen. Dit is zeker gelukt en werd een ware make-over!
 • De slaapkamer opknappen. Ook dat hebben we dit jaar gedaan en was best een klus, maar wat zijn we er blij mee en wat is het mooi geworden.
 • De tuin ophogen, opknappen en een nieuwe schutting. Check, check en check! Wat is de tuin opgeknapt! Een ideale plek voor de jongens om te spelen.
 • Een start maken met de keuken. Dit is niet gelukt en dat heeft te maken met andere plannen die prioriteit hebben.

Van de zeven projecten zijn er vier helemaal gedaan en afgerond en drie niet. Toch een mooie score, want de projecten die we hebben gedaan waren grote klussen, vooral de tuin.

Gedurende het jaar hebben we Milans kamer ook aangepakt. Zo kreeg hij een graffiti muur en een groter bed. Al met al hebben we heel veel gedaan en is er een hoop veranderd.

Ons appartement verkopen

We hadden nog een ander doel waar we het vorig jaar bewust niet over hebben gehad; ons appartement verkopen. Dit lukte binnen zes (!) dagen. Dit hadden we wel gehoopt, maar nooit verwacht. Inmiddels weten we dat de overdracht op 2 januari plaats zal vinden en we na 13 jaar afscheid gaan nemen ervan.

Ik vind het een mooie score. Van de dromen, doelen en plannen van 2019 zijn er heel veel behaald. Ik denk dat we kunnen stellen dat rond de 80% is gehaald en daar ben ik heel erg blij mee. Binnenkort deel ik nieuwe dromen, doelen en plannen voor 2020.

Hoe zit het met jullie lijstje? Wat hebben jullie dit jaar bereikt van jullie dromen, doelen en plannen voor 2019? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 21 november 2019 / 09:36

  Superleuk om te lezen. Je bent wel lekker bezig geweest dit jaar en het jaar is nog niets eens voorbij. 😉

  • 24 november 2019 / 07:46

   Dankjewel! Het was in die zin zeker een goed jaar. Wie weet wat er in die laatste maand nog op ons pad komt 😉