Home + Review | De Structuurjunkie Planner Light!

Review | De Structuurjunkie Planner Light!

Vorig jaar reviewde ik de eerste Structuurjunkie planner van Cynthia Schultz. Ik was toen al heel enthousiast en heb de planner nog steeds in gebruik. Ik gebruik voornamelijk de maand- en weekoverzichten en de notitieruimte. Ik gebruik de planner eigenlijk alleen voor Mamablogger, maar vind het zo fijn dat ik er alles in kwijt kan. Ik doe heel veel digitaal, maar alles in een planner schrijven werkt voor mij wel het beste als ik mijn werk wil structureren. Dat doe ik op mijn werk overigens ook. In die eerste Structuurjunkie planner was ook veel ruimte voor evaluaties, vooruitblikken en uitdagingen. Heel fijn, maar ik gebruikte deze nauwelijks en dat is zonde van de ruimte. Voor de mensen zoals ik is er nu een nieuwe planner; de Structuurjunkie Planner Light! Ik heb hem al in huis en laat hem je uitgebreid zien!

De inhoud van de Structuurjunkie Planner Light

De Structuurjunkie Planner light is dus een planner zonder de evaluaties, vooruitblikken en uitdagingen. Het is nu puur een planner met alleen weekoverzichten en maandoverzichten.

In totaal bevat de planner 12 maandoverzichten (ik gebruik deze voor mijn blogplanning) en 56 weekoverzichten (je kunt hem dus iets langer dan een jaar gebruiken). Achterin vindt je genoeg ruimte voor notities (ongeveer 25 pagina’s). Achterin zit een envelop voor losse documenten (handig!) en in deze envelop zit een handig mini notitieboekje voor in je tas. Deze gebruikte ik de afgelopen maanden voor het plannen van dingen zoals de verjaardagen van de jongens en Milans kinderfeestje. Deze notities pak ik er in september/oktober weer bij zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet. Tot slot zitten er twee leeslinten in de planner.

Hij is datumloos, dus je kan hem zelf invullen en gebruiken wanneer je wilt. Achterin zit een ruime envelop voor losse documenten en daarin zit een mini notitieboekje voor in je tas. Er zitten twee leeslinten in de planner.

Wat is er verbeterd ten opzichte van de vorige Structuurjunkie Planner?

  • De maandoverzichten hebben een meer logische indeling;
  • De tijden staan anders in de weekoverzichten; in de vorige planner stond er bijvoorbeeld 7.00, 8.00 etc. Nu staat er 07, 08 etc. Zo ben je niet gebonden aan de hele uren en kun je er zelf 7.15 uur van maken bijvoorbeeld;
  • Er is meer ruimte voor notities (zowel met bullets als met lijntjes). Dit vind ik heel fijn, want die bladzijdes gebruik ik voor mindmaps en braindumps;
  • Het papier is wat gladder en dat schrijft een stuk lekkerder! Overigens vlekt de inkt van de pen niet op het gladdere papier. Ook gebruik ik vaak een markeerstift en deze drukt niet door het papier.

Het uiterlijk van de Structuurjunkie Planner Light

Oké, de inhoud is het belangrijkst en daarom begon ik daar ook mee. Misschien ben je nu al enthousiast, maar als ik heel eerlijk ben wil het oog ook wel wat. Het slaat misschien nergens op, maar een mooi vormgegeven planner werkt toch net wat fijner. De Structuurjunkie Planner Light is er in twee kleuren; okergeel en poederroze. Ik heb gekozen voor de okergele terwijl ik ze beiden heel erg mooi vindt. Geel maakt vrolijk en geeft energie. Dat is precies wat ik nodig heb in mijn werk dus ik denk dat ik daarom meer naar de gele variant werd getrokken.

De planner heeft een matte kaft. Erg mooi en dat was bij de vorige planner ook zo. Toen kwamen er echter veel opmerkingen over, want veel gebruikers gaven aan dat de kaft snel vies werd. Daar had ik niet zoveel last van, maar je zag er bijvoorbeeld wel vingers op. De kaft is nu dus nog steeds mat, maar dit keer is de kaft gemaakt met een andere techniek waardoor dat probleem verholpen moet zijn.

Wat ik leuk vind is dat de binnenkant een contrasterende kleur heeft; bij de okergele planner is de binnenkant namelijk bordeaux rood en ook één van de leeslintjes heeft die kleur. Het is niet perse belangrijk, maar ik vind het toch leuk en het maakt de planner helemaal af.

Conclusie

Ik heb hem al in gebruik en zal deze nu vaker gaan gebruiken dan de vorige planner. Deze is compacter, lichter en voor mij perfect. Hij kan mee in mijn tas als ik buiten de deur ga werken (doe ik regelmatig tijdens de musicalles van Milan) en past daar dan prima in naast mijn MacBook.

Ik gebruik hem alweer voor het plannen van blogonderwerpen, zet erin wanneer een klant een factuur moet betalen en plan mijn werkzaamheden voor Mamablogger erin.

Kortom, ik ben fan, net als de vorige keer en gebruik hem puur zakelijk. De Structuurjunkie Planner Light kost €19,99 en is o.a. te koop bij Bol.com. Je kunt hem hieronder direct bestellen. Je ziet daar ook het werkboek bij staan. Hier heb ik al eerder een review over geschreven.

En, enthousiast geworden? Welke planner gebruik jij graag?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties