Home + Interieur | Kruidvat komt met een eigen variant op de IXXI: de Kruidvat Tegels

Interieur | Kruidvat komt met een eigen variant op de IXXI: de Kruidvat Tegels

Wij zijn onwijs blij met onze IXXI aan de muur. Vorig jaar kregen we een cadeaubon tijdens een event voor bloggers en daar hebben we nog iedere dag plezier van. We hebben een grote van 120 x 100 centimeter. Die zijn echter behoorlijk prijzig dus de cadeaubon kwam heel goed uit. Ik kan mij voorstellen dat het daarom een afweging is om er wel of geen één aan te schaffen. Vorige week zag ik dat Kruidvat een eigen variant heeft van de IXXI; Kruidvat Tegels. Hiermee maak je jouw eigen foto, collage of kunst tegels voor aan de muur. En die zijn inderdaad een stukje goedkoper.

Prijzen vergelijken

Als ik nu een IXXI zou bestellen zoals wij die hebben (dus van 120 x 100 centimeter) zou ik €101,68 moeten betalen. Bij Kruidvat zou ik uitkomen op €75,99. Dat is een behoorlijk verschil. Iedere tegel heeft, net als de IXXI, een afmeting van 20 x 20 centimeter. De tegels zijn gemaakt van stevig PVC en de reviews die ik heb gelezen zijn allemaal positief. Er wordt gezegd dat de tegels van Kruidvat dikker zijn dan die van de IXXI waardoor het geheel er strakker uitziet. Dat is altijd het enige minpuntje wat ik vond van onze IXXI. Verder is hij prachtig, de kwaliteit is meer dan prima, de kleuren zijn mooi en het wordt compleet geleverd. Toch oogt het geheel minder stevig en kwetsbaar.

Is het gemakkelijk om jouw eigen collage te maken?

Is het net zo gemakkelijk om een collage te maken van Kruidvat Tegels als bij de IXXI? Ik heb het geprobeerd en het antwoord is ja. Het werkt nagenoeg hetzelfde. Je kunt zelf je foto’s uploaden en deze in één tegel plaatsen of één foto verdelen over meerdere tegels. Met een beetje pech zit de lijn dan net op een bepaald detail dat je wel goed op de foto wilt hebben. Bijvoorbeeld een oog van één van je kinderen. Dit kun eenvoudig verhelpen door een foto in of uit te zoomen.

Uiteindelijk krijg je jouw collage thuisgestuurd of je kunt deze gratis ophalen in de winkel.

Geen foto’s maar kunst aan de muur?

Ook dat kan! Zoals jullie misschien wel weten ben ik helemaal verliefd op het meisje met de parel en het melkmeisje. We hebben beiden in huis. Zo hangt het meisje met de parel boven ons bed in onze nieuwe slaapkamer. Deze zijn wel erg leuk en niet duur. Hiermee zijn ze ook leuk om cadeau te geven.

Conclusie

Ik ben een enorme fan van de IXXI, maar als het goedkoper kan, waarom niet? Ik word overigens niet gesponsord door Kruidvat. Ik vind de prijsverschillen echter wel flink en ik vind het een oprecht leuke (cadeau)tip, zeker met het oog op de komende feestdagen.

Heb jij er toevallig al eentje besteld bij Kruidvat? Zo ja, wat vind je ervan? Ik ga er misschien eentje bestellen voor op de kamer van Floris.

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments

 1. Christine
  6 november 2019 / 21:56

  Las ik zojuist in de Goudse Post dat er vijftien IXXI’s door de stad worden opgehangen! Vanaf volgende week vrijdag… en als je het bijbehorende label als eerste eraf haalt kun je de IXXI later gratis ophalen bij het museum, kijk maar eens op p.25 van de Goudse Post!

  On topic: fijn dat Kruidvat met een wat betaalbaarder en ook degelijker uitvoering komt!

  • 9 november 2019 / 19:08

   Wat een leuke actie is dat! Ik ga zeker even kijken of ik er eentje kan spotten. Zou wel heel leuk zijn…

 2. Mirjam
  7 november 2019 / 08:45

  Jeetje ik zag het inderdaad ook in de folder van Kruidvat. Ik blijf wel trouw aan mijn ixxi hoor, nog steeds superblij mee. Hoezo mag er eigenlijk een goedkope copy van worden gemaakt? En vraag me toch echt af wat dat doet met de kwaliteit. Thanks voor de tip Christine, ik woon niet ver van Gouda en ga misschien kijken wat er te spotten is! En Marisca, voor de tips, heb nog aardig wat kleertjes kunnen verkopen!

  • 9 november 2019 / 19:08

   Ja, die actie in Gouda is leuk! Ik ga ook nog wel even kijken of ik er eentje kan spotten 😉 En wat leuk om te horen!

 3. Andrea
  13 november 2019 / 17:13

  Who, mag dat zo maar? Lijkt wel heel erg op IXXI dit.. ik blijf ixxi ook trouw!

  • 18 november 2019 / 20:02

   Ik denk dat dit wel mag, anders zou het niet uitgebracht worden. Tenminste, daar ga ik voor het gemak maar even vanuit 😉 Toch ben ik wel benieuwd naar deze variant van Kruidvat.

   • Bart
    3 juni 2020 / 17:07

    Het is een directe inbreuk op de rechten van IXXI, een schaamteloze kopie. IXXI heeft een rechtszaak lopen tegen de partij waarmee Kruidvat zaken doet.

 4. Daphne
  4 december 2019 / 10:05

  Hoi allemaal!

  Wauw, wauw, wauw! Wat ben ik blij met mijn Kruidvat Tegels. 🤩 De kleuren worden heel mooi weergegeven; overtreft al mijn verwachtingen. Jammer dat ik geen foto’s kan toevoegen hier om dit resultaat met jullie te delen.. De tegels zijn gemakkelijk en snel aan elkaar te klikken. Erg stevig materiaal. Ik had een foutje gemaakt waardoor ik later een paar tegels weer moest wisselen. Ook dit was geen enkel probleem. Onze collage hangt op de slaapkamer boven het bed. (En oh ja..: de onzichtbare plakkertjes zijn supersterk, dit valt echt niet van de muur.)

  Haha; ik heb dit mezelf cadeau gedaan. Ik vond het een feestje om uit te pakken..😊

  Ok. Genoeg voor nu. Het is wel duidelijk volgens mij; ik ben enorm enthousiast! Echt een aanrader.

  Heel veel decoratieplezier!

  Daphne