Home + Nesteldrang 2.0 | De kozijnen zwart verven!

Nesteldrang 2.0 | De kozijnen zwart verven!

Nesteldrang is een bekend fenomeen onder zwangere vrouwen, maar ik grap weleens dat ik er altijd last van heb. Ook als ik niet zwanger ben 😉 Ik vind schoonmaken niet erg en houd van een opgeruimd en geordend huis. Toch blijkt dat nesteldrang wel degelijk bestaat, want zoals ik in de zwangerschapsupdate al vertelde wil ik alles geverfd hebben. En dus zijn we afgelopen week aan de slag gegaan en zijn we beneden begonnen met de kozijnen. De kozijnen waren crème en de vensterbank was wit. Het was alleen niet mooi meer. We hebben er lekkage gehad en de kozijnen snakten naar een lik verf.

Ook was de vensterbank wat verzakt en moest deze weer omhoog worden gebracht. Verder hebben we tussen de ramen een muurtje. In dit muurtje zitten twee heel oude stenen met het wapen van Gouda. We besloten dit muurtje ook mee te witten zodat die wapens weer mooi zichtbaar zouden zijn.

Op Pinterest had ik zwarte kozijnen gezien en ik was er op slag verliefd op. Daarbij zou het witte muurtje tussen de zwarte kozijnen nog mooier uitkomen net als alles wat je als decoratie op de vensterbank zet! Patrick moest er even aan wennen, maar vond het gelukkig wel mooi dus gingen we richting de bouwmarkt voor spullen!

De kosten van onze kozijnen make-over

Verf

We kochten zwarte hoogglans verf bij Gamma van het merk OK. Dit is prima low budget verf die maar €9,- per pot kost. We kochten één pot zwart en één pot grijs. Verder kochten we bij Action grondverf voor €3,50. De verf kostte bij elkaar dus €21,50.

Witte muurverf hadden we nog in huis en hebben we ooit in zo’n grote emmer gekocht bij Action voor €12,95! Dit reken ik dus niet mee met de prijs. De verf is overigens prima, maar wel dun. Wij vonden de OK verf van Gamma fijner werken en beter dekken.

Kwasten

We hebben in totaal drie kwasten gebruikt van Action die ieder een euro per stuk kosten. €3,- voor de kwasten in totaal.

Overig materiaal

Afplaktape hadden we in huis net als de terpentine. Verder hebben we bij Action nog wel een schuurmachine gekocht. Deze heeft een klein schuurvlak en die van ons deed het niet meer zo goed. De machine kostte €17,95 en we betaalden voor het extra schuurpapier rond de €2,- Het is echt een heel fijne en krachtige machine!

Tot slot hebben we nog kit gekocht om de kieren mee af te dichten en hebben we nog een setje plamuurmesjes gekocht. De kit kostte bij Gamma zo’n €7,- en de plamuurmesjes bij Action €1,29 voor drie stuks.

Al met al hebben we dus minder dan €60,- betaald voor deze mini make-over inclusief gereedschap!

Voor foto’s

Zoals je misschien wel kunt zien, waren de kozijnen echt beschadigd. Ook is de witte muur met de wapens van Gouda niet mooi wit meer.

Verder zie je op de tweede foto heel goed hoe alles eruit zag toen de kozijnen geschuurd waren. Er werden lelijke plekken zichtbaar en er zaten gewoon kieren in de kozijnen!

Na het schuren is Patrick de kieren gaan dichten en heeft hij de vensterbank weer omhoog gebracht. Daarna zijn we het witte muurtje gaan schilderen. Vervolgens hebben we de ramen afgeplakt en zijn de kozijnen in de grondverf gezet.

Zie je het verschil al?

Na foto’s!

Inmiddels zijn we bijna een week verder en we zijn heel blij met het eindresultaat! Vanwege het tegenlicht kon ik maar een paar duidelijke foto’s maken, maar dit is het eindresultaat geworden! Het kan lijken alsof je nog wat wit ziet bij de kozijnen, maar dat is het licht. De zwarte kozijnen hoefden maar één keer geschilderd te worden en daarna nog een keertje lichtjes. De vensterbank was een ander verhaal, die hebben we wel drie keer opnieuw moeten doen en voor het rechter raam kan ik nog steeds niets neerzetten, omdat je dan nog lichte afdrukken ziet.

Het duurde ook nog even voordat ik de ramen kon zemen, maar inmiddels is dat ook gebeurd. We zijn weer trots op onze kozijnen en durven ze weer te laten zien! Ze zijn behoorlijk opgeknapt! Nu zoek ik nog iets nieuws om op de vensterbank te zetten wat het plaatje weer compleet maakt. Hebben jullie nog tips?

Daarna hadden we de smaakt te pakken en zijn alle beneden deuren van crème naar wit gegaan net als de trap. De tussendeur op de foto’s is nu dus ook wit.

Lang  leve onze klusvakantie!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 15 augustus 2017 / 07:57

  Hoiii ik ben aan het dubben om mijn binnendeuren zwart te doen.Ik ben al meer overtuigd nu nu ik je kozijnen zie.Mooi geworden.

 2. Rebecca
  15 augustus 2017 / 13:46

  Mooi geworden!

 3. 15 augustus 2017 / 14:34

  Heel leuk! Ondanks dat het zwart is oogt het stukken frisser! Topwerk!

 4. Liesbeth
  15 augustus 2017 / 18:06

  Wat is dat supergaaf geworden!!!!