Home + Slimme manieren om geld te besparen op boodschappen

Slimme manieren om geld te besparen op boodschappen

Leuke uitjes, benzine, vakantie, sporten, vaste lasten: het leven kan af en toe best duur zijn. Al helemaal als je een gezin hebt met jonge kinderen. Helaas groeit het geld niet op onze rug, dus is het fijn als we hier en daar wat centjes kunnen besparen. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is op je boodschappen. Maar hoe pak je dit aan, zonder in te leveren op lekker eten? 

Plan vooruit

Maak een boodschappenlijstje

Start met het plannen van je maaltijden voor de hele week. Vergeet hierbij niet om in je voorraadkast, koelkast en vriezer te kijken. Soms heb je meer in huis dan je denkt. Heb je bedacht wat je wilt eten? Dan maak je op basis daarvan een boodschappenlijstje. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar uiteindelijk voorkom je zo een hoop impulsaankopen. Bovendien bespaar je tijd, omdat je minder vaak naar de winkel hoeft.

Let op de aanbiedingen 

Nee, dit betekent niet dat je obsessief alle folders door moet spitten. Of dat je je boodschappen bij vijf verschillende supermarkten moet doen. Bekijk op het moment dat je jouw boodschappenlijstje maakt, wat er bij jouw favoriete supermarkt in de aanbieding is. Misschien doe je zo ook inspiratie op voor je weekmenu. Van houdbare actieproducten kun je makkelijk wat meer meenemen. En is er vlees of brood in de aanbieding? Dan vries je dit in. 

Koop slim in

Ga voor huismerken

Loop je door de supermarkt, kijk dan iets vaker onderaan in het schap. De huismerken en goedkopere merken die je daar vindt, zijn meestal net zo lekker als de A-merken. Alleen dan een stuk goedkoper. Test dus eens een paar huismerk-producten uit en bepaal daarna welk product je van welk merk koopt.    

Kies grootverpakkingen

Als je er thuis de ruimte voor hebt, is het handig om grootverpakkingen van producten van kopen. Doe dit van producten die je regelmatig gebruikt en die lang houdbaar zijn. Zoals rijst, pasta of toiletpapier. Het voordeel hiervan? De prijs per eenheid is vaak lager én je hoeft minder vaak naar de winkel. 

Wees creatief in de keuken

Restjesdag

Puilt jouw koelkast af en toe ook uit van de etensrestjes? Restjes die je wilde bewaren, maar die vaak toch in de prullenbak belanden. De oplossing hiervoor is een wekelijkse ‘restjesdag’. Een dag waarop je kookt met wat je nog in de koelkast hebt liggen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.        

Kook met seizoensproducten   

Aardbeien in de winter, spruitjes in de zomer. Tegenwoordig zijn veel producten bijna het hele jaar verkrijgbaar. Als je met je maaltijden rekening houdt met de producten die in het seizoen zijn, eet je verser, milieubewuster én goedkoper. Dit fruit en deze groentes hoeven namelijk niet lang bewaard te worden, groeien niet in verwarmde kassen en leggen geen lange reis af voor ze in de supermarkt liggen.  

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *