Home + Niet op zomervakantie, maar wat gaan we wel doen?

Niet op zomervakantie, maar wat gaan we wel doen?

Eerder deelde ik al met jullie dat we dit jaar niet op zomervakantie gaan. Waar ik dat vroeger nooit zo’n probleem vond, vind ik nu wel heel jammer dat we niet op vakantie gaan. Maar, we hebben natuurlijk nog wel andere plannen. Wat we van plan zijn, lees je hieronder!

Niet op zomervakantie

Als ik heel eerlijk ben, baal ik stiekem dus wel een beetje dat we niet op zomervakantie gaan. Juist nu ik niet zo lekker in mijn vel zit, zou ik er graag even een week of twee tussenuit willen en genieten van een andere omgeving in de zon. Misschien heb ik het nu wel meer nodig dan ooit, maar het is wat het is.

We hebben een mooi, nieuw huis gekocht en dat kost nu eenmaal heel veel geld. En dat geld kunnen we maar één keer uitgeven. We moeten keuzes maken en het is geen ramp. Er zijn immers genoeg mensen die al heel lang niet op vakantie zijn geweest. Klagen doen we daarom absoluut niet.

Wij moeten in de bouwvak onze zomervakantie opnemen in verband met Patricks werk. Dat is de duurste periode van de zomervakantie en je bent zo een paar duizend euro kwijt met vier personen. Ook wanneer je in Nederland een huisje boekt. We zijn geen kampeerders, dus dat wordt hem niet, haha. Dat geld kunnen we niet missen en moeten we steken in het nieuwe huis en de dubbele lasten die we hebben. Dat wil niet zeggen dat we helemaal geen plannen hebben…

Onze plannen voor de zomervakantie, alles ligt open

Deze vakantie slapen we in principe dus thuis, maar als het even meezit willen we wel heel graag op pad. We hoeven niet op tijd thuis te zijn en kunnen overal heen rijden waar we heen willen. Dat is het voordeel van in Nederland wonen, in principe is heel veel gewoon te rijden met de auto. Zo hebben we een dagje Brugge  (België) en Duitsland op de planning en ik zou zelfs nog wel naar Parijs willen rijden. Als we dat daadwerkelijk zouden doen, kunnen we altijd nog ergens overnachten.

We kunnen ook nog wel wat verder kijken. Als het aan Milan ligt, rijden we weer een keer naar Denemarken, maar ik ben drie jaar geleden ook wel verliefd geworden op Oostenrijk. We waren toen in Mauterndorf en Pat en ik zeiden toen al tegen elkaar dat een stedentrip Wenen ons ook fantastisch lijkt. Wenen is een prachtige, historische stad en natuurlijk de stad van keizerin Sissi. Je kan De Hofburg bezoeken, het voormalig keizerlijke paleis, maar voor de jongens is Wiener Prater erg leuk. Dit is een groot stadspark met een reuzenrad, een heel hoge zweefmolen en een planetarium. Ideeën genoeg!

En we hoeven natuurlijk ook niet perse met de auto, de trein is ook een optie en misschien wel een stuk relaxter met twee kinderen ;-). In ieder geval zijn alle opties nog open en dat heeft ook wel weer wat. Nu ik erover nadenk, ik snak eigenlijk wel naar de rust van Oostenrijk.

Budget zomervakantie?

Wat de plannen ook worden, wie mij een beetje kent, weet dat ik daar een budget voor wil reserveren. Dat was dit jaar iets lastiger dan voorgaande jaren. Toen gebruikten we vooral ons vakantiegeld en de koopzegels, maar dit jaar reserveren we extra inkomsten en spaargeld voor ons nieuwe huis. Daarom is het dit jaar iets lastiger. Toch hebben we wel wat ruimte overgelaten en sparen we de komende maanden wat extra voor de drie weken zomervakantie. Ik hoop tegen die tijd rond de €1200,- budget te hebben.

Het is aardig wat geld, maar het gaat ook hard met benzine, entree etc. Wellicht komen we hier niet mee uit als we een stedentrip plannen, maar het is een begin. We zullen ook een beetje creatief moeten zijn en goed na moeten denken over wat we wel en niet willen doen.

We gaan het zien. Ik hoop vooral dat ik mij tegen die tijd een stuk beter voel.

Wat zijn jullie plannen deze zomervakantie? Een lekkere vakantie, een stedentrip of blijven jullie ook thuis? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 2 mei 2024 / 07:57

  €1200 is deze tijd niet zoveel meer helaas. Maar ik heb een poosje terug met mijn gezin een triple gemaakt naar parijs – gent en Antwerpen met de auto. 5 personen en we waren 400€ kwijt voor hotel benzine tolwegen parkeergeld en eten. Voordeel dat vele landen goedkoper zijn dan ons kikkerlandje

  • Marisca
   Auteur
   3 mei 2024 / 07:29

   Klinkt goed! Het is inderdaad niet zoveel voor entree en benzine en dat voor drie weken, maar het helpt wel dus we gaan het meemaken 😉

 2. Ilse
  3 mei 2024 / 09:33

  Wij zijn vorig jaar niet op vakantie geweest, maar hebben in de 3 weken dat we vrij waren uitstapjes gemaakt. Mijn hemel, wat een geld waren we kwijt, en dan deden we niet eens elke dag wat. Op vakantie was een stuk goedkoper geweest. Dit jaar gaan we op vakantie én dagjes uit. Ik houd mijn hart al vast.