Home + Lijstje van de Week | 5x favorieten tijdens het wandelen

Lijstje van de Week | 5x favorieten tijdens het wandelen

Inmiddels ben ik nu zo’n 1,5 maand thuis met burn-out klachten en ook al ben ik mijn werk alweer aan het opbouwen, ik wandel nog steeds tussen de 5 en 10 kilometer per dag. Ik heb dat echt nodig. De eerste weken helemaal, toen moest ik van mijzelf wandelen om mijzelf af te leiden en letterlijk op de been te houden. Ik was in paniek en wandelen hielp enorm. Inmiddels heb ik gemerkt dat het wandelen echt effect heeft. Zoveel dat ik wandelschoenen en een goede waterdichte jas heb gekocht. Oh, en ik kan ook niet zonder podcasts. Je vindt al mijn favorieten tijdens het wandelen, hieronder.

1. Wandelschoenen

Ik meldde mij ziek na een ochtend op mijn werk. Het ging toen echt niet goed. Ik fietste vanaf mijn werk richting huis en zag in de verte de ANWB winkel. Ik ben erheen gereden en heb daar meteen in en soort waas deze wandelschoenen gekocht. Ik kocht deze in een goede aanbieding (zo helder was ik dan weer wel, haha) voor maar €45,- en heb er tot nu toe iedere dag op gelopen. Deze zijn echt heel erg fijn en ook nog best hip voor wandelschoenen 😉

2. Wandelsokken/sportsokken

Ik kreeg alleen meteen wel een blaar in die schoenen omdat ik er niet de juiste sokken bij droeg. De dag erna ben ik naar de HEMA gegaan en heb ik deze sport/wandelsokken gekocht. Deze bieden extra stevigheid, dat is vooral fijn bij wat lange wandelingen. Ook de prijs is fijn, want de wandelsokken bij de ANWB waren een stuk duurder. Misschien zijn die van betere kwaliteit, maar deze bevallen mij meer dan prima.

 • Prijs voor twee paar: €6,50
 • Je shopt deze fijne sportsokken hier

3. Didriksons parka 100% waterdicht model Josefine

De afgelopen weken is het vaak mooi weer geweest, maar er waren ook zeker veel mindere dagen. Toch wilde ik graag lopen en ik had het ook nodig om rustig te worden. Daarom kocht ik deze fijne en 100% waterdichte winterjas bij de Vrijbuiter. En dure jas van €280,-, maar ik kocht hem voor de helft, dus €140,-. Hij zit fantastisch! Ik draag hier overigens een maat 40. Ik heb hem al getest tijdens flinke regenbuien en ja, hij is echt waterdicht. Dat is ook heel fijn op de fiets. Nu wil ik heel graag nog een zomerexemplaar en dan kan ik weer jaren verder.

4. AirPods

Ik heb heel lang getwijfeld of ik de AirPods 2 zou kopen, maar het is nu al één van de beste aankopen van dit jaar. Ik gebruik ze dagelijks en kan niet meer zonder. Ik ga nu echt nergens heen zonder mijn “oortjes”. Tijdens het wandelen, maar ook op de fiets. Tijdens het fietsen wel zacht genoeg om het verkeer te horen, maar ik neem ze altijd mee. Ik heb inmiddels al urenlang podcasts geluisterd en ik vind het zo fijn. Ze zitten heerlijk en het geluid is perfect. Mocht je nog twijfelen, ik kan ze aanbevelen!

5. Podcasts

Geen wandeling zonder een podcast of luisterboek. Dit zijn mijn favorieten:

Podcasts: 

 • Marc-Marie en Isa vinden iets (heerlijk!)
 • Marc-Marie en Isa checken uit (spin-off)
 • Over geld praat je niet
 • Geld & Geluk podcast
 • Aaf en Lies lossen het wel weer op
 • Help, ik heb een puber van Kluun
 • Tis hier geen hotel
 • PorteRenee podcast (altijd leuk!)
 • Op je money
 • De spaarpodcast
 • Leef je mooiste leven de podcast
 • The Female Fix

Luisterboeken: 

 • Profit First. Ik heb sinds begin januari een zakelijke rekening bij KNAB en kreeg van hen het luisterboek Profit First. Deze is overigens ook te vinden op Spotify. Zeker voor (beginnende) ondernemers een aanrader!
 • Luisterboeken van Michael Pilarczyk. Ik heb de Meditation Moments app en deze beviel zo goed dat ik een half jaar premium member ben geworden (geen spon, gewoon enthousiast). Door dat lidmaatschap kan ik nu ook de luisterboeken van Michael Pilarczyk luisteren. Denk aan de boeken ‘Master your Mindset’ en ‘Think and Grow Rich’.

Ik hoop van harte dat ik mij snel weer de oude zal voelen en dat het echt burn-out klachten zijn. In ieder geval doet het wandelen mij heel erg goed en ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft. Aan deze musthaves zal het in ieder geval niet liggen 😉 Welke tips heb jij nog? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Bol AlgemeenBol Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Ilse
  19 april 2024 / 20:32

  De podcast Geld met een zachte G (van Gierige Gerda en Iris van One Broke Girl) vind je denk ik ook leuk als ik je lijstje hierboven zie.