Home + 5x cliché, maar heel erg mooi in ons nieuwe huis

5x cliché, maar heel erg mooi in ons nieuwe huis

Zoals je misschien wel weet houden we een dagboek bij van het nieuwbouwproces waar we middenin zitten. In het laatste dagboekdeel heb je kunnen lezen dat de bouw nu echt bijna van start gaat en dat alle keuzes nou echt zijn gemaakt. Wat ons betreft mogen ze beginnen. Vandaag ga ik iets dieper in op de keuzes die we hebben gemaakt, want ze zijn misschien wel cliché, maar oh zo mooi!

1. Wandpanelen

Alle grote keuzes zijn gemaakt, dus kunnen we ons focussen op het interieur. We zijn nu voornamelijk bezig met het kiezen van de kleuren voor op de muren. We gaan de muren behangen in plaats van stucen vanwege de mogelijke scheurvorming die anders nog kan ontstaan in nieuwbouwhuizen. Ook wil ik graag houten wandpanelen, maar ik wete nog niet precies waar. Zo zou ik graag een mooi wandpaneel willen achter de televisie, maar een cinewall vind ik ook erg mooi. Daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar een alternatief zou zijn om wandpanelen te plaatsen in de gang en/of achter ons bed. We vinden ze in ieder geval erg warm en mooi.

2. De stalen deur

Je kunt je bongokaart erbij pakken, want ook wij hebben gekozen voor een stalen deur. Geen zwarte, die vonden we toch iets te hard, maar wel een bronskleurige met brons glas. We waren er op slag verliefd op. Het kozijn wordt wel zwart, net als het deurbeslag. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien in combinatie met de nieuwe vloer.

3. Beige

Hoewel we echt wel houden van kleur en in ons oude huis regelmatig hebben geëxperimenteerd met kleur, willen we het nu wat rustiger houden. Daarom zullen we kiezen voor veel beige tinten. Dit staat er mooi en stijlvol in combinatie met hout en zwart en dat maakt het meteen wat tijdlozer zodat we hier hopelijk lang plezier van zullen hebben. De stalen op de foto’s zijn trouwens van behang. Ook dit zien we wel voor ons in combinatie met wandpanelen, bijvoorbeeld dus in de gang met een mooie, zwarte kapstok. De bronzen, stalen deur van de gang naar de woonkamer, maakt het dan helemaal af.

4. Visgraat tegels

Ook wij zijn gezwicht voor de visgraat. Niet voor de vloer, maar wel voor de tegels. De blauwe tegels op de foto hierboven worden in visgraat motief getegeld in de badkamer. Dat wordt de achterwand van het badkamermeubel met wastafel. Het is soms lastig ons een voorstelling te maken van hoe dit er dan uit komt te zien, maar ik denk dat het echt heel mooi gaat worden. Het meubel wordt overigens basalt grijs met daarin een zwarte wasbak en een zwarte kraan.

5. Visgraat, Hongaarse punt of Weense punt?

Tot slot de vloer. We zijn niet gegaan voor een visgraat of Hongaarse punt, maar wel voor een Weense punt. Die zie je hier op de foto rechts. De kleur die we hebben gekozen is overigens wel anders. De Weense punt is wat breder waardoor we hopen dat de woonkamer optisch ook wat breder gaat lijken. Het huis is namelijk niet heel erg breed. Op de bovenverdiepingen komt dezelfde vloer, maar dan recht gelegd.

Tip: willen jullie ook nieuwbouw kopen en ben je benieuwd welke kosten daar allemaal bij komen kijken, lees dan dit artikel van de Vereniging Eigen Huis.

We realiseren ons dat dit voor veel mensen cliché keuzes zijn, maar wij zijn er heel blij mee en hebben zo her en der toch een beetje afgeweken door voor een andere vloer en stalen deur te kiezen. Ook de tegelcombinatie in de badkamer is iets anders dan wat je veel ziet, maar wij vinden het stoer en stijlvol tegelijk. Het blijft gek om keuzes te maken die we pas over ruim een jaar gaan zien, maar we kijken er enorm naar uit! Welke keuze vind jij het mooist?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Hannelien
    26 april 2024 / 07:25

    Mooie keuzes hebben jullie gemaakt! Bij ons moet de woonkamer opgeknapt, over 2 jaar, en zo kan ik ideetjes op doen!Prachtige deur, brons komt chique over. Behang vindt ik mooie tinten. Zelf heb ik ook al gave dingen gezien op http://www.wall-art.nl . De wandpanelen is niet mijn ding, en de tegels in de badkamer weet ik niet. Ik kan niet goed ergens door heen kijken, dat maakt keuzes maken wel eens lastig. De Weense punt kende ik niet, maar dat gaat heel mooi worden!