Home + Lijstje van de Week | Kinderfeestje jongen per leeftijd

Lijstje van de Week | Kinderfeestje jongen per leeftijd

Een nieuwe vrijdag, een nieuw Lijstje van de Week. Dit keer met de kinderfeestjes die we tot nu toe met onze jongens hebben gevierd. Ik ben al aan het nadenken over Floris’ feestje in oktober en omdat ik zelf wel wat inspiratie kan gebruiken, dacht ik dat het misschien wel leuk is om zelf een overzicht te maken van de feestjes die wij hebben gevierd ter inspiratie voor jou. Dit zijn alle leuke kinderfeestjes die we met de jongens hebben gevierd!

Kinderfeestje jongen 5 jaar

Indoor speeltuin Ballorig

Milans eerste feestje vierden we bij indoor speeltuin Ballorig. Ik was zo naïef om te denken dat ik dat wel alleen af kon en zei tegen Patrick dat hij daar geen vrij voor hoefde te nemen. Boy, was i wrong… Gelukkig was er een moeder van een vriendje die de bui al zag hangen en bleef, haha. Want voor ik het wist zat er een kind vast in de touwen, hadden een paar kinderen ruzie met de kinderen van een ander feestje en ga zo maar door. Het was een leuk en gezellig feestje, maar het was duidelijk dat dit de eerste keer was 😉

Pannenkoe Gouda

Floris’ eerste feestje vierden we bij de Pannenkoe in Gouda. Een superleuk feestje waarbij de kinderen mochten helpen met pannenkoeken bakken om ze vervolgens te versieren en lekker op te eten. Dit was een super relaxt en gezellig feestje!

Kinderfeestje jongen 6 jaar

Legowinkel Gouda

Milans tweede feestje pakten we anders aan, we hadden immers geleerd van vorig jaar. We namen de kinderen mee uit school en hadden patat besteld. Dat aten we bij ons thuis op en vervolgens liepen we met de kinderen naar de Legowinkel in de binnenstad. We woonden op loopafstand van de winkel, dus dat was perfect. Van bouwwedstrijden tot cupcakes, er was een heel programma en de kinderen vonden het geweldig.

Boerderij ‘De Koeienstal’ Zevenhuizen

Het feestje voor Floris’ zesde verjaardag werd gevierd bij boerderij ‘De Koeienstal’ in Zevenhuizen. Wat een leuk feestje was dat! We zijn er vanuit school direct heen gereden en de kinderen hebben zich er heel goed vermaakt. Lekker gegeten, een rondje met de boer en vervolgens heel lang spelen in de hooischuur. Een echte tip!

Kinderfeestje jongen 7 jaar

Boerderij met speelzolder en hooischuur (Stolkse Weide Stolwijk)

Ook met Milan zijn we op de boerderij geweest, dit keer in Stolwijk (een dorp naast Gouda). Ik was destijds hoogzwanger van Floris en in oktober uitgerekend rond Milans verjaardag. Daarom vierden we dit feestje wat eerder in september. Ook hier aten we patat en vervolgens maakten we zelf boerenijs onder begeleiding van de boerin. De kinderen konden vervolgens spelen op de speelzolder, naar de dieren en natuurlijk naar buiten. Ook daar was een hooiberg, maar het leukst waren de skelters. Ook een ontzettend leuk feestje!

Kinderfeestje jongen 8 jaar

Spionnenfeestje

Van dit feestje hebben we zoveel voorpret gehad! Ik denk dat dit één van de leukste en meest bijzondere feestjes is die we hebben gevierd. We namen de kinderen weer mee naar huis, aten patat en vervolgens kregen ze hun spionnenattributen. We hadden petjes, tasjes, schrijfblokken en key-cords. Van tevoren hadden we een route uitgestippeld en gedurende de route moesten de kinderen op zoek naar een boef. Ondertussen werden ze zo nu en dan gebeld met aanwijzigingen. Dit zat zo goed in elkaar en de kinderen gingen er helemaal in op. Dit feestje bestaat nog steeds en ik zou hem zo weer doen.

Kinderfeestje jongen 9 jaar

Graffiti kinderfeestje

Nog zo’n tof feestje toen Milan 9 werd: een graffiti workshop. Deze deden we thuis in de tuin waar we een grote partytent neer hadden gezet. Er kwam een graffiti artist die de kinderen begeleidde. Na afloop mochten ze hun kunstwerk mee naar huis nemen. Van tevoren hadden we de schuur leeggehaald en dat werd een soort feestruimte. Echt heel erg leuk!

Kinderfeestje jongen 10 jaar

Jumpsquare

Dit werd het laatste kinderfeestje van Milan, daarna werd het namelijk lastig met corona en veranderde Milan van school. Vanaf dat moment heeft hij zijn verjaardagen anders gevierd voor vrienden. Die zijn gewoon welkom op zijn verjaardag en mogen uiteraard blijven eten. Mocht hij nog een keer een feestje willen geven, dan mag dat uiteraard ook. Dit feestje vierden we bij Jumpsquare en je merkte toen goed dat de kinderen echt ouder werden. Die gingen volledig hun eigen gang, waardoor het voor ons een super relaxt feestje werd. Perfecte locatie voor deze leeftijd en de kinderen vonden het superleuk. Wat wil je nog meer?

We hebben inmiddels al heel wat leuke kinderfeestjes gevierd en het is leuk dit zo onder elkaar te zien. Welke tips heb jij nog?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ilse
    24 mei 2024 / 17:52

    Wat was ik blij toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen en er een einde kwam aan de traktaties en de kinderfeestjes. Ik heb een tweeling, dus kon het altijd in 1 x vieren (wel 2 aparte groepjes want ze zaten op verschillende scholen). Toen ze 5 jaar werden en hun eerste kinderfeestje gaven, was ik zo naïef om dat thuis te doen. Na 5 minuten met 16 kinderen in huis leek de woonkamer wel een oorlogsgebied en 3 weken later stond ik nog taart uit de gordijnen te peuteren. Daarna hebben we alle kinderfeestjes buiten de deur gevierd. We hebben alle binnenspeeltuinen in de regio bezocht, zijn wezen bowlen, gourmetten, hebben kookworkshops gedaan, etc.

    Traktaties waren ook zo’n ding. Waar jij niks leukers kunt bedenken en je ook nog supercreatief bent, heb ik 2 linkerhanden en was het een ware uitputtingsslag om voor school, de BSO en hun clubjes originele traktaties te maken (in totaal zo’n 100 stuks). Die tijd mis ik echt niet.