Home + Birthday Boys | Het graffiti kinderfeestje van Milan!

Birthday Boys | Het graffiti kinderfeestje van Milan!

Afgelopen woensdag was het zo ver: Milan vierde zijn graffiti kinderfeestje! Dit kun je op locatie doen, maar wij kozen ervoor om het feestje thuis te doen. Ben ik altijd een beetje huiverig voor, want een huis vol met overenthousiaste kinderen is best heftig. Hoe de middag verliep, wat zo’n feestje kost en nog veel meer lees je hieronder.

Voorbereidingen

Het begon allemaal tijdens onze vakantie in Maastricht afgelopen zomer. Ik dacht na over Milans feestje en kwam er gewoon niet uit. Wat is leuk voor een jongen die 9 wordt? Voor meisjes is er ontzettend veel keus, maar voor jongens is dat een stuk minder. Ik Googelde me suf en kwam uiteindelijk uit op een graffiti feestje. Ik mailde erheen voor wat meer informatie, maar één ding werd al snel duidelijk: ik moest snel boeken, want de datum die ik al eerst wilde bleek vlak voor mij alweer te zijn geboekt. Uiteindelijk lukte het. Mooi, want nu hadden we een datum en een tijdstip en konden we de rest gaan regelen.

De uitnodiging

De kaartjes mocht ik bestellen bij Kaartje2go. Heel erg fijn, want daar had ik namelijk al een leuk kaartje gezien met graffiti. Helemaal in stijl 😉 Ik zocht er een mooie foto bij van Milan en binnen twee dagen hadden we ze in huis. Het uitdelen blijft altijd een dingetje, want wanneer deel je de uitnodigingen voor een kinderfeestje uit? Dit keer deden we dat in de eerste schoolweek. Wij waren namelijk de regio die het laatst zomervakantie kreeg waardoor we ook laat weer begonnen.

Voorbereidingen graffiti feestje

In principe hoefden we niets voor te bereiden. Het enige dat we hebben gedaan is patat en snacks bestellen bij de snackbar, versieringen kopen én Patrick heeft de schuur opgeruimd. We hebben een simpele partytent, maar mocht het te hard gaan regenen konden we nog uitwijken naar de schuur.

Tot slot maak ik graag leuke foto’s tijdens het feestje die ik dan weer naar de andere ouders stuur. Om dat een beetje in stijl te doen bestelde ik op AliExpress een graffiti foto achtergrond. Hier heb ik van alle kinderen afzonderlijk een foto gemaakt en een paar toffe groepsfoto’s.

Versieren

Ik zei het net al even, maar ik vind het superleuk om een beetje te versieren. Ook aten de kinderen hier dus moest er een tafel worden gedekt. Dit deed ik in Halloween thema:

Binnen hadden we de tafel gedekt voor het eten en in de schuur hadden we nog een tafel vol met lekkere Halloween snoepjes en chips gedekt. Ook hadden we extra drinken in de schuur staan. Alle versieringen en snoepjes komen van HEMA, behalve de bordjes en spook chipjes, die kocht ik Flying Tiger.

Eten

We bestelden bij de snackbar een gezinszak gewone patat en een gezinszak raspatat. Ook bestelden we een grote schaal snacks (kipnuggets, bitterballen en frikandellen). Sausjes hadden we thuis en hebben we niet extra bijbesteld. Ideaal, want de kinderen konden gewoon zelf pakken waar ze trek in hadden.

Graffiti workshop

We boekten het feestje bij “Je leukste graffiti” (geen spon) en kregen een workshop van Mark. Eerst legde Mark uit wat de bedoeling was en gingen de kinderen een schets maken. Buiten werd er een groot zeil op de grond gelegd en Mark nam schildersezels en grote platen mee waar de kinderen hun graffiti op maakten. Ook had hij voldoende spuitbussen, handschoenen en overalls bij zich. Ideaal!

De workshop duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. Het eindresultaat was echt heel erg gaaf, maar in verband met herkenbaarheid kan en wil ik dat uiteraard niet delen.

Natuurlijk mochten de kinderen hun graffiti mee naar huis nemen.

De kosten

Het was een ontzettend leuk feestje en van wat ik terugkreeg van de ouders hebben de kinderen echt genoten, maar het was geen goedkoop feestje. Begrijpelijk, want Mark moet vanuit Enschede naar Gouda komen, maar dat maakt wel dat een dergelijk feestje niet voor iedereen haalbaar is. Wij betaalden voor de workshop €236,- Dit was inclusief reiskosten en alle materialen.

Daarnaast waren we ook nog eens €50,- kwijt voor de patat (daar schrok ik echt van) en heb ik nog wat uitgegeven aan de versieringen en snoepjes.

Volgend jaar ga ik hier veel beter op letten, want dit feestje liep toch behoorlijk in de papieren. Nu viert Floris nog geen kinderfeestjes en hebben we er maar één per jaar, maar het is toch behoorlijk wat geld.

Toch hebben we een superleuke middag gehad en kijkt Milan terug op een te gek feestje.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 5 oktober 2019 / 18:45

  Wél super gaaf! Maar eerlijk gezegd inderdaad prijzig. Voor een keertje natuurlijk niet erg, maar zou zelf niet zoveel uitgeven.

  • 5 oktober 2019 / 20:29

   Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik vond het ook een hoop geld. Gevalletje “was een keer leuk, maar we maken het niet nog een keer zo bont”.

 2. Wendy
  6 oktober 2019 / 09:26

  Oei de kosten zijn ook erg veel. Het is natuurlijk wel een erg leuke activiteit. Maar ik denk als je een middagje naarooy eeniet binnenspeeltuin gaat of naar een zwembadatum dat je goedkoper uit bent en de kinderen het net zo leuk vinden. Wij gingen met onze zoon zijn 10e verjaardag naar een vrij eenvoudig zwembad. Daar organiseerde ze een glijbanen race. Wij het snelste van de glijbaan af kon kreeg een cadeautje. Kinderen vonden het heel erg leuk. We zijn er van 13.30 uur tot 17.30 uur geweest. Toegang zwembad + patat en snack + onbeperkt ranja koste het 11 euro per persoon. Ik had zelf nog chips en snoep mee. ( dat mocht gewoon) . We waren dus een stuk goedkoper uit.

  • 6 oktober 2019 / 17:55

   Klinkt heel erg leuk! Voor ons zou dat zeker een optie zijn ware het niet dat de zwemles hier niet heel lekker loopt… Ik hoop dat die situatie over een jaar anders is.