Home + Milans kinderfeestje op de boerderij

Milans kinderfeestje op de boerderij

Dit jaar vierden we Milans kinderfeestje een maand eerder, want om nu een feestje te plannen terwijl ik ieder moment kan bevallen is een beetje tricky 😉 Daarnaast zouden we het heel erg sneu vinden als Milans feestje niet door zou kunnen gaan. Daarom dus een maand eerder en afgelopen woensdag was het zo ver. We hebben eerder al een feestje gevierd bij Ballorig en vorig jaar bij de Legowinkel, maar dit jaar kozen we voor iets totaal anders: de boerderij! Geen kinderboerderij, maar een echte boerderij met hooischuur en de hele mikmak!

Waarom een feestje op de boerderij?

Voor de zomervakantie waren we er voor het eerst vanwege een activiteit van school. Milan en ik waren zo enthousiast over deze boerderij dat we er graag nog eens terug wilden komen. Toen ik zag dat er ook kinderfeestjes worden gegeven, hebben Patrick en ik meteen gereserveerd. Er is namelijk ontzettend veel te doen.

Het programma

12.00 uur: we halen de kinderen uit school en rijden met twee auto’s naar de boerderij.

12.30 uur: we komen binnen en werden verwelkomt door boerin Durkje, de tafel is gedekt en de patat zit in de pan!

12.30 tot 13.15 uur: er wordt een grote schaal met patat op tafel gezet en die kunnen we met zijn achten (zes kinderen, Patrick en ik) niet eens op. De kinderen krijgen ook allemaal een klein doosje met kleine snackjes zoals kipnuggets, kroketjes en frikandelletjes.

13.15 tot 13.45 uur: we gaan naar de enorm grote speelzolder, zingen voor Milan en het is tijd voor de cadeautjes. Daarna leven de kinderen zich flink uit op de zolder.

13.45 tot 14.15 uur: ondanks code oranje hebben we goed weer en we gaan naar buiten. Zodra de kinderen de hooischuur ontdekken duiken ze er meteen in. Metershoog hooi om flink in te springen en te bouwen. Ook gaan we even naar de knuffelschuur met konijnen.

14.15 tot 15.00 uur: boerin Durkje heeft alles klaargezet om samen boerenijs te maken. De kinderen halen zelf de eieren uit het kippenhok en gaan in tweetallen aan de slag. Het ijs was een groot succes!

15.00 tot 15.30 uur: er wordt druk buiten gespeeld op de skelters. Verder kijken we nog bij de kalfjes en de geitjes.

15.30 uur: Durkje heeft nog een grote kist met zakjes chips en drinken neergezet en daar zijn ze wel aan toe! Verder wacht er nog een verrassing, want Durkje heeft de kittens naar binnen gebracht. Alle kinderen mogen een kitten vasthouden en ermee knuffelen. Pat en ik konden het ook niet laten en wilden er bijna één meenemen. Niet gedaan natuurlijk, want met twee katten en een baby op komst is dat niet handig 😉

15.55 uur: Durkje deelt nog zakjes uit met wat lekkers en een sleutelhanger met klompje. Daarna stappen de kinderen moe, maar voldaan in de auto en brengen Patrick en ik ze weer thuis.

Hoe beviel dit feestje?

Zowel wij als de kinderen (kreeg ’s avonds ook appjes van de ouders erover) vonden het een groot succes. Ze hebben zich geen moment verveeld en wat hebben ze een plezier gehad. Lekker buiten ravotten en vooral veel gezelligheid.

Deze blog is op geen enkele manier gesponsord, maar ik wilde hem wel heel graag delen als tip, want wil je eens wat anders doen met een feestje, is dit een heel goed alternatief. Ook in het najaar, want het eten en het ijs maken was binnen en ook de speelzolder en hooischuur waren overdekt net als de stallen. Daarbij hebben kinderen vaak minder last van regen dan wij zelf, want zij vermaken zich wel. Dan hadden we de ouders gevraagd om oude kleren en kaplaarzen mee te geven en konden ze alsnog naar buiten.

Kortom, Milan heeft genoten en dan genieten wij ook!

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Stephanie
  16 september 2017 / 11:56

  Dat klinkt echt als een heel leuk en geslaagd feestje! Onze zoon moet nog 4 worden, maar leuke tip om te onthouden voor als hier feestjes gegeven gaan worden ?

 2. Christine
  17 september 2017 / 14:37

  Wat ziet dat er leuk uit zeg! En heerlijk dat je het programma zo uit handen kon geven nu je hoogzwanger bent..
  Bij welke boerderij ben je geweest?

  • 17 september 2017 / 18:25

   Ja, was echt enorm leuk! Dit was boerderij De Stolkse Weide in Stolwijk!