Home + Birthday Boys | Alles over Milans Spyctive spionnenfeestje!

Birthday Boys | Alles over Milans Spyctive spionnenfeestje!

Serieus, wat was Milans feestje afgelopen weekend fantastisch! Als je mij op social media volgt, dan heb je vast al het één en ander voorbij zien komen. Vandaag vertel ik jullie alles over de voorbereidingen, het feestje en de reacties van de kinderen. Ik vond het namelijk best lastig om een feestje te verzinnen, zeker omdat Milan in de herfst jarig is. Uiteindelijk vond ik het kinderfeestje van Spyctive

Een kinderfeestje voor een jongen van 8

Milan wordt 8 en ik vond het gewoon lastig om een origineel kinderfeestje voor hem te bedenken. We zijn al een keer naar de Legowinkel geweest en vorig jaar hadden ze de tijd van hun leven op de boerderij. Ik vind dat er voor jongetjes veel minder keuze is dan voor meisjes als het gaat om unieke feestjes. Ze zijn nog jong, maar oud genoeg voor wat extra spanning of een hogere moeilijkheidsgraad. Terwijl wij druk aan het zoeken waren, kwamen we in de vakantie op Facebook Spyctive tegen. Dat zag er leuk uit! We bekeken de website, zagen de enorm positieve reviews en besloten dat dit het feestje zou worden voor dit jaar. Milan zou een spionnenfeestje krijgen!

De voorbereidingen

We mailden met Spyctive en hadden daarna telefonisch contact. Tijdens dit gesprek namen we dingen door als de datum, welk feestje het zou worden (spionnen in nood; 7 t/m 10 jaar buiten), hoeveel kinderen er mee deden en kregen we uitleg over welke spullen we thuis gestuurd zouden krijgen. Op de website van Spyctive kun je ook merchandise bestellen om het feestje nóg leuker te maken. Denk aan petjes, zonnebrillen, keycords, placemats, ballonnen, etc. Je  hoeft het niet te bestellen, maar het kan dus wel. Je kiest zelf wat je erbij wilt bestellen. Ook deze bestelling namen we meteen door. Je kunt het feestje zo duur maken als je zelf wilt!

De dag erna kregen we alle spullen al thuis, inclusief de uitnodigingen! Daar begint de voorpret al; op de uitnodigingen worden de kinderen uitgenodigd voor een geheime missie. Er werd al druk gespeculeerd over wat er allemaal zou gaan gebeuren.

Omdat ik de ouders nog wat extra info wilde geven, hebben we er voor hen nog een uitnodiging bij gemaakt. Op de website van Spyctive konden we gratis beeldmateriaal downloaden. Dit heb ik gedaan voor de extra kaartjes voor de ouders.

Op de eerste twee foto’s zie je de uitnodigingen voor de kinderen. De enveloppen met ‘geheim’ erop, krijg je erbij. Dit is natuurlijk al mega spannend. Op de onderste foto’s zie je de kaartjes die ik zelf nog heb gemaakt voor de ouders. Hier heb ik kort op gezet wat we gingen doen (voor het geval de kinderen het te spannend zouden vinden, dan konden de ouders hen beter voorbereiden) en gevraagd of ze regenkleding mee wilden geven als het zou gaan regenen. We hebben gelukkig fantastisch weer gehad dus dat laatste was niet nodig, maar in Nederland weet je het nooit.

Deze kaartjes maak je overigens heel gemakkelijk zelf, want op de website van Spyctive kun je deze (en andere) afbeeldingen downloaden! Ook de kaartjes voor de ouders deden we in een envelop zodat de kinderen het niet zouden lezen.

Milan is trouwens pas 18 oktober jarig, maar we vinden het wel lekker om het feestje dan al achter de rug te hebben. Zeker omdat Floris de dag ervoor jarig is en omdat ze ook in of rond de herfstvakantie jarig zijn, vonden we dit wel fijn. En we hoopten natuurlijk op mooi weer. In september is die kans net even wat groter.

Voor het feestje

In de week voor het feestje hebben we de route uitgestippeld en uitgeprint met Google Maps. Samen met mijn nichtje Maud heb ik op de ochtend van het feestje alle enveloppen verstopt en de kaartjes opgehangen. Maud deed de kaartjes en ik de enveloppen. Deze krijg je allemaal van tevoren thuis gestuurd en kosten niets extra. De kaartjes hang je bijvoorbeeld aan een tak, een brug of een paal. De kinderen weten dan dat er in de buurt van het kaartje een envelop is verstopt. Van tevoren was ik wel een beetje bang dat mensen de kaartjes eraf zouden trekken omdat ze niet weten waar het voor is bedoeld. De enveloppen hebben we goed verstopt (bijvoorbeeld onder een prullenbak of brievenbus dus daar was ik niet zo bang voor), maar de kaartjes hingen in het zicht. Gelukkig heeft iedereen het laten hangen!

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat er een kaartje weg is, is dat geen probleem. Spyctive heeft daar een heel goede oplossing voor (dat het zelfs nóg spannender maakt) en kan de opdracht alsnog aan de kinderen doorgeven zodat ze deze op kunnen lossen. Overal is aan gedacht!

Op de plattegrond plak je dan stickertjes op de plekken waar de enveloppen zijn verstopt. Zo weten de kinderen dat daar wat verstopt is.

Verder check je een paar dagen van tevoren of je het filmpje kunt afspelen op jouw computer of tablet en kun je deze zelf van tevoren bekijken. Jullie weten dan al wat er staat te gebeuren.

De tafel dekken

Binnen hadden we ook wat voor te bereiden. We verzamelden hier thuis om 12.00 uur en gingen eerst patatjes met elkaar eten. Dit had ik van tevoren al besteld en betaald dus kon zo worden opgehaald, handig!

De tafel hebben we gedekt in de kleuren zwart/wit, passend bij het thema. Uiteraard wel op Spyctive placemats. Verder hadden we ballonnen besteld, deze hebben we boven de tafel aan de booglamp gehangen en buiten bij de voordeur.

Op de bordjes hadden we de petjes, keycords met ID-cards en zonnebrillen al neergelegd. Deze gingen meteen al op en om. Zelf had ik de ID-cards al geschreven, dat scheelde tijd.

Tijd voor het echte werk; de missie kon beginnen!

Na het eten hebben we de cadeautjes uitgepakt en kon de missie beginnen. We logden in op een website om het filmpje te bekijken. Hierin werd verteld wat de missie was en wat er van de kinderen werd verwacht. Een superleuk filmpje! Na het lezen mochten de kinderen de missiemap openen. Deze zat in een geheime envelop.

Naast de missiemap zaten in deze envelop de missieboekjes. Ik had voor alle kinderen een pakketje gemaakt met het missieboekje (zit ook gratis bij het feestje), een notitieboekje en een potlood. Ik had in de boekjes hun namen al gezet net als hun spionnennummer. Deze correspondeerde met het nummer op de ID-cards.

Na het openen van de missiemap hadden de kinderen nog even de tijd om hun missieboekjes te bekijken. Met een stempelkussen hebben we vingerafdrukken gemaakt voor in het boekje.

Tip!

Tot slot vonden we het ook leuk om foto’s te maken voor in het boekje. Ik heb een Polaroid camera. Hiermee hebben we van alle kinderen een eigen spionnenfoto gemaakt die ze zelf met washitape op of in hun boekje konden plakken. Dat is meteen een leuke herinnering aan het feestje!

Hierna werden de takenkaartjes verdeeld en konden we naar buiten!

Naar buiten en gebeld worden door agent Hunter

Eenmaal buiten werden we al snel gebeld door agent Hunter. Zij wenste ons succes met onze missie en checkte of de kinderen nog vragen hadden. Daarna konden we op zoek naar de eerste envelop. Een dag voor het feestje krijg je het nummer en de naam van de geheim agent. Deze sla je alvast op in je telefoon. Ik kon de kinderen zo laten zien dat het echt een agent was die belde. Door je telefoon op de luidspreker te zetten konden alle kinderen horen wat zij te zeggen had.

Eenmaal buiten is het zo gaaf om te zien hoe snel de kinderen in het verhaal opgaan! Ze vinden het spannend, iedereen is verdacht en de telefoontjes maken het helemaal af. Op een gegeven moment kregen we een telefoontje van Agent Hunter dat we in de gaten werden gehouden. Vanaf dat moment was iedereen verdacht haha. Ik had voor de gein gezegd dat anderen niet mochten horen wat we aan het doen waren dus één van de kinderen opperde dat we dan maar moesten doen alsof we toeristen waren. Iedereen die voorbij liep werd daarom aangesproken met Bonjour haha.

Op een gegeven moment kregen we een smsje;

Dat maakte iets los bij de kinderen, want wat dachten die boeven wel niet?! Ze zouden het echt niet opgeven!

Hierna werden we nog een paar keer gebeld door Agent Hunter en tussendoor hielde we nog een pauze. We hadden de bakfiets meegenomen en Patrick reed daarop met drinken en wat lekkers voor de kinderen. Hier deden we ook alle enveloppen weer in die we hadden gevonden. Best handig zo’n bakfiets!

Na de missie haalden we nog een ijsje en liepen we door naar huis. Hier moesten we de code die we bij elkaar hadden gevonden nog invoeren op de website. Daarna werd het spannend; was het ons gelukt om de andere spionnen te bevrijden? Ja, dat is gelukt! Hierna werden we nog één keer gebeld door Agent Hunter die de kinderen bedankte voor hun werk en vertelde dat ze nog een oorkonde kregen. Ook wilde ze Milan nog even spreken om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hoe cool is dat?!

De goodiebags

De oorkondes hadden we in speciale tasjes gedaan. Deze linnen tasjes kun je ook bestellen bij Spyctive, maar omdat wij een plotter hebben, hebben we de tasjes zelf gemaakt. Ook hier hadden we hun namen op gezet met hun spionnennummer. Hier zat niet alleen de oorkonde in, maar ook een klein zakje met snoepjes. Verder konden ze hun boekjes, petjes etc. erin bewaren. Ook hebben we na afloop de envelopjes, takenkaartjes, plattegronden (ik had extra uitgeprint) en missie enveloppen verdeeld onder de kinderen zodat ze er thuis nog mee aan de slag konden en aan hun ouders konden laten zien wat ze nu precies hebben gedaan.

Onze conclusie

Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt dat zo’n feestje enorm veel werk is, maar dat valt enorm mee. Je krijgt alles weken van tevoren al thuis gestuurd van Spyctive. Je hebt dus ruim de tijd om het even door te nemen. Het enige wat jullie dan nog hoeven te doen is een route bedenken, deze uitprinten en op de dag zelf de envelopjes te verstoppen. De rest wordt geregeld en/of kun je bestellen bij Spyctive.

De kinderen gaan er volledig in op en dat is zo leuk om te zien. Hun enthousiasme maakt je zelf ook blij. De voorpret begint al bij de uitnodigingen en alle noodzakelijke dingen krijg je erbij. Alles wat je erbij kunt bestellen is in dezelfde stijl; van de placemats tot de ballonnen en van de petjes tot de keycords. Alles hoort bij elkaar zodat het voor de kinderen lijkt alsof ze echt heel uitmaken van een geheimagenten bureau.

Conclusie; als je nog op zoekt bent naar een waanzinnig gaaf en origineel feestje, dan heb je deze nu gevonden. Hij is er in verschillende leeftijdscategorieën voor zowel binnen als buiten. Het maakt niet uit waar je woont, het kan overal!

Het was geweldig!

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 7 oktober 2018 / 08:22

  Wat een onwijs leuk idee zeg!! Wat zullen ze het naar hun zin hebben gehad.

 2. 7 oktober 2018 / 10:10

  Wauw, heel gaaf! Wel ben ik benieuwd hoeveel tijd je ongeveer kwijt was vanaf begin tot einde van de missie?

  • 7 oktober 2018 / 10:22

   We hebben er ongeveer 2 uur over gedaan met een pauze van een kwartier. De route was bewust niet heel lang, maar de kinderen hebben ook nog even de tijd nodig om de opdrachten op te lossen en voor het voeren van de telefoongesprekken met de geheim agent. Heb je daar wat aan?

 3. Barbara
  11 februari 2019 / 17:08

  Hoi Marisca,
  Leuk om je uitgebreide blog te lezen over het feestje!
  Wij overwegen dit ook te doen voor 7de verjaardag van ons zoontje met 10 kids.
  paar vraagjes:
  – is het niet te ingewikkeld voor net 7 jarigen?
  – waren alle kids er voldoende bij betrokken?
  – ik zie dat je de namen gestempeld hebt, hoe heb je dit gedaan?
  – hoelang hadden jullie uitgetrokken voor eten/ cadeaus tot start missie buiten?

  • 13 februari 2019 / 07:49

   Hoi Barbara,

   Goede vragen! Hierbij mijn antwoorden;

   – Nee, dat is het niet. Er zijn twee leeftijdscategorieën dus het sluit wel aan bij die leeftijd. Milan werd 8 en er waren ook een aantal 7-jarigen bij. Dit ging heel goed.
   – Ja, daar hebben we zelf ook goed op gelet in de zin dat ieder kind een taakje kreeg en we ieder kind betrokken bij het oplossen van de raadsels in de enveloppen. Ook mochten alle kinderen vragen stellen aan de geheim agent aan de telefoon.
   – De stempeltjes heb ik gekocht bij de HEMA en gebruiken we inmiddels overal voor, ze zijn bijna onmisbaar hier in huis 😉
   – Ongeveer 1,5 uur en dat was lang zat. Achteraf gezien had dat wel iets korter gemogen. Een uur was ook prima geweest. We hebben de tijd echter wel kunnen vullen met het kijken van het missiefilmpje en we hebben met de polaroid camera foto’s gemaakt van de kinderen (met zonnebril en petjes op) voor in het paspoort en we namen alvast het paspoort even door. De namen erin zetten etc.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Veel plezier alvast!