Home + Verslag van Milans kinderfeestje in de LEGO® winkel!

Verslag van Milans kinderfeestje in de LEGO® winkel!

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver: Milans kinderfeestje! We wisten al bijna een jaar op welke datum  deze zou plaatsvinden, omdat we heel tijdig moesten reserveren. We reserveerden het feestje al in januari en dan lijkt oktober nog mijlenver weg. Dat is het ook, maar wat gaat de tijd toch bizar snel. Milan keek er al weken naar uit en toen ik woensdag twee fotootjes plaatste van het feestje kregen we zulke leuke reacties, dat ik niet anders kon dan een verslag te maken van het feestje.

Ik begin gewoon even bij het begin. Het feestje zou duren van 12.00 tot 16.00 uur en dat is voor kinderen van 5 à 6 jaar echt lang genoeg. Ze hebben dan ’s morgens ook al op school gezeten dus tegen de tijd dat het 16.00 uur is, zijn ze uitgeteld.

Samen patatjes halen!

We namen de kinderen om 12.00 uur meteen mee uit school en met elkaar liepen we naar de patatzaak. We hadden namelijk een grote zak patat en ras patat besteld om mee te nemen naar ons huis. Feest natuurlijk! Het is de patatzaak vlakbij ons huis en ik ken de eigenaar denk ik al ruim 18 jaar. Omdat ik de patat van tevoren al had besteld wist hij dat Milan jarig was. Hij gaf ons daarom nog een zak snoep mee om uit te delen als de kinderen hun patat op hadden. Een groot succes natuurlijk 😉

Thuis eten

Toen de patat klaar was liepen we met de kinderen naar ons huis. Wij hadden van tevoren de tafel al gedekt en een grote kan ranja klaargezet. De kinderen vielen aan en er werd lekker gegeten. En het was natuurlijk erg gezellig met al die kinderen rond de tafel.

Tijd om naar de LEGO® winkel te gaan!

Nadat de kinderen genoeg hadden gegeten, gingen de jassen weer aan en liepen we naar de LEGO® winkel. Dat is het voordeel van vlakbij het centrum wonen, je loopt er in 5 minuten naar toe! We vierden het feestje bij Play Today in Gouda. Een gespecialiseerde LEGO® winkel, waar we heel graag en vaak komen.

We werden daar hartelijk ontvangen en achter de winkel is de ruimte waar het feestje werd gegeven.

De komende 2,5 uur draaide alles om LEGO® en gezellige spelletjes met elkaar. Dit is wat we hebben gedaan:

 • De kinderen maakten hun namen van LEGO® op de muur
 • Wat drinken met elkaar, zingen voor Milan en de cadeautjes verstoppen die Milan dan weer moest zoeken
 • In twee teams de hoogte LEGO® toren bouwen
 • In twee teams een spannende quiz spelen
 • Speurtocht in de winkel op zoek naar verschillende minifiguren
 • Een bouwwedstrijd waarna een onpartijdige jury de eerste en tweede prijs uitreikte (de kinderen mochten vervolgens kiezen uit LEGO®)
 • Een heerlijke LEGO® cupcake gegeten
 • LEGO® filmpjes gekeken aan het einde

Het was een feestje met zowel jongens als meisjes en daar werd ook echt rekening mee gehouden.

Niet alleen voor de kinderen werd gezorgd, maar ook voor ons als ouders. Wij kregen ook voldoende te drinken en voor ons was er ook een cupcake. Toen het feestje was afgelopen kregen alle kinderen nog een goodiebag mee naar huis. Er waren goodiebags voor de jongens en voor de meisjes, ontzettend leuk!

Complimenten voor Play Today in Gouda, want zij hebben 2,5 uur lang de kinderen vermaakt en voor ons gezorgd. Ze deden dit ontzettend leuk en wisten de kinderen iedere keer weer enthousiast te maken voor de spelletjes. Ze bouwden de spanning op tijdens het bouwen van de hoogste toren, de bouwwedstrijd en de quiz en ’s avonds kreeg ik allemaal appjes van de moeders dat ze het zo naar hun zin hebben gehad.

Ik kan een feestje daar echt aanraden! Het is origineel, de moeite waard en ook niet duur.

Naar huis

Met vrolijke gezichtjes en gele goodiebags liepen we weer naar ons huis waar de kinderen op de bank nog even Netflix gingen kijken. Daarna kwamen de ouders alweer binnen was het tijd om naar huis te gaan. Milan heeft een top middag gehad!

Wat doen jullie de komende kinderverjaardag met het feestje? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 14 oktober 2016 / 06:51

  Nog van harte gefeliciteerd! Wat een leuke plek voor een feestje, ga ik onthouden! 🙂

 2. 14 oktober 2016 / 11:44

  Wauw wat een boel lego! Dat oogt meteen al vrolijk en uitnodigend. Ik vind de tijden ook heel mooi van dit feestje.

 3. 18 oktober 2016 / 08:13

  wat te gek dat er speciaal LEGO winkel de verjaardagsfeest organiseren. Goed geslaagd dus. Alsnog gefeliciteerd met Milan verjaardag

 4. 27 juni 2019 / 13:14

  Wauw wat leuk zeg, echt een feestje! Bedankt voor het delen hiervan 🙂