Home + Een nieuwbouwhuis kopen #13 | De bouw gaat eindelijk van start!

Een nieuwbouwhuis kopen #13 | De bouw gaat eindelijk van start!

In dit deel gaat de bouw EINDELIJK van start! We vieren dit met alle buren op de bouwplaats. Kijk en lees je weer met mij mee?

Dinsdag 16 april 2024

We beginnen dit dagboekdeel met heel goed nieuws, want we worden eindelijk uitgenodigd voor de feestelijke start van de bouw! Hier kijken we echt heel erg naar uit!

Zaterdag 20 april 2024

We hebben de aannemer laatst een mail gestuurd, want we wilden toch een ander badkamermeubel. Het had wat voeten in de aarde, maar het is gelukt. Het is ongeveer het meubel op de foto links, maar de kleur is hetzelfde. Wel hebben wij gekozen voor een wastafel in het meubel in plaats van erop. Uiteraard wel zwart, haha. We vinden die combinatie heel erg mooi en gaan even langs de showroom om definitief een keuze te maken. We nemen de kleurenstaal nog even mee naar de tegel showroom ernaast en houden hem tegen de tegels die achter het meubel komen. Wij vinden het een mooie, stijlvolle combinatie en volgens mij niet heel alledaags. Eenmaal thuis hebben we meteen de kleur bevestigd. Nu zijn we er echt over uit, haha.

Vrijdag 26 april 2024

We krijgen weer een bouwupdate met daarin het bericht dat de funderingsbalken zijn geproduceerd. Deze zijn van tevoren prefab geproduceerd in de fabriek zodat deze op de bouw alleen nog maar gemonteerd hoeven te worden. Dat scheelt heel veel tijd op de bouw. Het kan ons niet snel genoeg gaan, haha.

Dinsdag 30 april 2024

Er is weer beweging, want de heimachine staat op de bouw! Nu maar hopen dat ze deze week nog beginnen met heien.

Donderdag 2 mei 2024

Nu de bouw bijna gaat beginnen de huizen naast ons project in razend tempo worden gebouwd, ben ik ook wel benieuwd naar de prognoseplanning van ons project. Ik heb eerder al onze bouwbegeleider gemaild hierover en we krijgen vandaag dit bericht. Nog heel even geduld en dan maar hopen dat het niet tegenvalt, haha.

Maandag 6 mei 2024

Het duurde nog een paar dagen, maar vandaag zijn ze eindelijk begonnen met heien! Ik was aan het wandelen en hoorde het al in de verte. Als het net zo voorspoedig gaat als de huizen tegenover ons, dan zijn we blij!

Wat cijfers op een rij:

  • Ons project omvat 45 woningen
  • In totaal zullen daarvoor 307 palen worden geslagen
  • De verwachting is dat de heiwerkzaamheden over twee weken klaar zijn

Woensdag 15 mei 2024

Vandaag is de feestelijke start van de bouw met alle buren. Symbolisch wordt de eerste paal geslagen, maar in werkelijkheid zijn de heiwerkzaamheden al bijna klaar. Verder horen we dat over vijf weken we de eerste casco woningen kunnen zien en dat de verwachting is dat we over ongeveer een jaar de sleutel krijgen. De enige uitdaging zijn de nutsvoorzieningen. Kunnen we worden aangesloten op het stroomnet? We gaan er vanuit dat dat goed komt, maar spannend vind ik dit wel.

Hiermee sluit ik dit deel af, in de volgende hoop ik al iets van ons huis te kunnen laten zien 😉

Boekentips

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *