Home + Birthday Boys | Boerderij kinderfeestje

Birthday Boys | Boerderij kinderfeestje

Vorige week vierden we het kinderfeestje van Floris. Bestemming: boerderij De Koeienstal in Zevenhuizen. Een ontzettend leuke plek om een feestje te geven dachten wij. Dat bleek ook zo te zijn! Je leest alles over dit boerderij kinderfeestje in het artikel hieronder.

De uitnodiging

De uitnodigingen kregen we van Cotton Bird en waren geheel in dinothema. Dit thema heet ‘Dinosauria‘. Naast de uitnodigingen mochten we nog meer uitzoeken waaronder stickers, placemats en snoepzakjes. Dit ziet er toch leuk uit?! Grappig detail: de haan op de foto is een haan van deze boerderij. We maakten die foto toen we daar zelf een keer waren.

De uitnodigingen brachten we ongeveer 2,5 week voor het feestje rond. We hebben ze bij de kinderen door de brievenbus gegooid om eventuele teleurstellingen op het schoolplein te voorkomen. Al moet ik zeggen dat dat lastig blijft, want de kinderen hebben het er op school waarschijnlijk wel over en we haalden ze op uit school. Je kan eventuele teleurstellingen niet helemaal vermijden denk ik, maar we proberen het wel te beperken.

Programma boerderij kinderfeestje De Koeienstal Zevenhuizen

Met zeven kleine jongetjes die de hele dag op school hebben gezeten, is een feestje van zo’n twee uur lang genoeg dachten we. Om 14.00 uur kwamen ze uit school en reden we met twee auto’s naar de boerderij. We werden hartelijk ontvangen en er stond een feestelijk gedekte tafel klaar met een mega lange kleurplaat waar de kinderen meteen op aanvielen.

Eten en drinken

Na een lange schooldag hadden de kinderen wel trek en werden er zakjes patat uitgedeeld. Er stonden sausjes op tafel en er werden kipnuggets en kaasstengels geserveerd. Lust iemand dat niet, dan is dat geen enkel probleem. Zo kreeg één van de kinderen een proeverijtje met een leuk belegd broodje, wat fruit etc. Alles zag er in ieder geval heel gezellig uit! Verder stond er een grote kan limonade op tafel welke gevuld werd als dat nodig was.

Het programma:

  • 14.00 tot 14.30 uur: ophalen van school en onderweg naar Zevenhuizen
  • 14.30 tot 14.45 uur: drinken en cadeautjes uitpakken
  • 14.45 tot 15.15 uur: patat eten
  • 15.15 tot 15.35 uur: met de boer op pad
  • 15.35 tot 16.15 uur: spelen in de hooiberg en buiten spelen
  • 16.15 tot 16.30 uur: jassen aan, cadeautasjes uitdelen en afscheid nemen
  • 16.30 tot 17.00 uur: naar huis en iedereen thuisbrengen

Met de boer op pad gaan was wel heel leuk. De kinderen mochten de schapen voeren en met ze knuffelen. Ze hielpen met het sjouwen van hooibalen en lieten de varkentjes voetballen met ballen waar voer in zit. Ondertussen leerden ze van alles over de dieren. In totaal duurde dit zo’n 20 minuten en dat is echt lang genoeg voor kinderen.

Na het rondje met de boer was het tijd om te spelen in de enorme hooischuur. Dat was natuurlijk één groot feest! De kinderen straalden stuk voor stuk en hebben zich er prima vermaakt. Heel fijn: alles is overdekt, ideaal wanneer het slecht weer is. Na afloop van het feestje kregen de kinderen nog een insectenhotel mee naar huis. Leuke verrassing!

Vervoer kinderfeestje

Op de uitnodiging hadden we gezet dat het handig zou zijn als ouders een zitverhoger mee zouden geven. We konden maximaal zeven kinderen, verdeeld over twee auto’s, vervoeren. De deuren uiteraard op kinderslot en omdat ik niet zo’n held ben op de snelweg, namen we een weg binnendoor. Ik vind het anders toch te spannend, je bent immers ook verantwoordelijk voor de kinderen van een ander. Binnendoor voelt dan toch veiliger, haha.

Het was een geslaagd feestje. We kregen na afloop leuke reacties van de kinderen en hun ouders en tijdens het feestje zelf hebben de kinderen zo gelachen en lekker met elkaar gespeeld. Floris straalde en cliché, maar waar: daar doe je het als ouders voor. En woon je in de buurt van Zevenhuizen, dan is De Koeienstal echt een leuke plek om een kinderfeestje te vieren.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *