Home + Lifestyle | Ons avondritueel

Lifestyle | Ons avondritueel

Ons ochtendritueel is het afgelopen jaar nog weleens gewijzigd. Ons avondritueel daarentegen is al een heel lange tijd hetzelfde. Daar heeft de verhuizing niets in veranderd en we vinden het fijn dat het avondritueel zo is. Dat geeft structuur en we merken dat het Floris helpt om in ieder geval beter in slaap te vallen. Zo ziet ons avondritueel eruit.

18.15 uur

We hebben het nieuws gekeken, Floris speelt nog wat en Milan is negen van de tien keer nog buiten.Patrick neemt meestal het avondritueel voor zijn rekening dus hij gaat vast met Floris naar boven om te douchen, tanden te poetsen en soms is er ook nog even tijd om gek te doen: een kussengevecht of even stoeien. Dat is blijkbaar een mannending haha.

Ik ruim ondertussen beneden op en loop daarna vaak nog even naar boven voor de was al kan ik het dan ook niet laten om nog even langs de mannen te lopen.

18.35 uur

Tijd om een boekje voor te lezen! Floris kiest ieder avond een boekje en Pat leest hem dan voor. Nadat Patrick uitgebreid welterusten heeft gezegd, moet Floris gaan slapen. Oh ja, er moet ook een knuffel uit de mand worden uitgezocht.

18.55 uur

Patrick is weer beneden (of gaat zelf nog even douchen) en ik heb alles opgeruimd en schoon. Het ligt er een beetje aan of het een schooldag is, want anders is Milan nu natuurlijk ook thuis en gaat hij wat later, maar op tijd, naar bed. Bij mooi weer mag hij nog wat langer buiten spelen.

Gedurende de avond halen we de vaatwasser leeg, maakt Patrick het brood en fruit klaar voor de volgende dag (als we naar school en naar het werk gaan) en tussendoor beantwoord ik nog wat mail voor Mamablogger of schrijf ik wat vooruit. We wisselen dat af met lekker Netflixen bijvoorbeeld.

21.30 uur

Omdat we beiden vroeg opstaan, Patrick helemaal, gaan we rond 21.30 uur naar bed. Floris spookt ’s nachts nog weleens en we hebben beiden wel veel slaap nodig. In de weekenden of wanneer we weg zijn is dit natuurlijk anders en kijken we stukken minder op de klok, al zijn we allebei meer ochtendmensen dan avondmensen.

Hebben jullie ook een avondritme of is het allemaal wat minder strak en werkt dat voor jullie juist heel goed? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *