Home + Veilig in de auto met je kinderen

Veilig in de auto met je kinderen

kVeel mensen zitten dagelijks in de auto en hoewel velen onder ons niet in een vliegtuig durven te stappen, gebeuren de meeste ongelukken toch op de weg. Een goede autoverzekering, zoals van Allianz Direct verzekeringen, is daarom cruciaal. Zeker als je kinderen hebt die weleens met je meerijden wil je dat de auto een veilige plek is. Zo rijdt je veilig in de auto met kinderen.

De veiligste plek

Plaats je kinderen op een veilige plek in de auto. Veel kinderen zeuren als ze op de achterbank moeten, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die op de achterbank zitten 47% meer kans hebben om een ongeval te overleven dan de bestuurder en de bijrijder. De allerveiligste plek is de middelste zitting op de achterbank. Echter, als je meerdere kinderen hebt, kun je ze natuurlijk niet allemaal daar laten zitten. Wil je er zeker van zijn dat je de hoge kosten van een ongeval niet uit eigen zak hoeft te betalen? Zorg dan dat je een goede autoverzekering afsluit.

Een zitje

Kinderen zitten het veiligst in een kinderzitje. Deze bestaan in vier categorieën. Je hebt zitjes in de 0-categorie, en in de 1,2 en 3-categorie. Kinderen tot 15 maanden kun je het best in een zitje van categorie nul zetten. Kinderen tot 18 kilo in een zitje van categorie één. Tot slot kunnen Kinderen tot 36 kilo kunnen het best in een zitje van categorie 2 of 3. Een kinderzitje is belangrijk omdat het een kind veilig houdt tijdens een botsing. Wanneer een kind op een stoelverhoger zit, zit de autogordel namelijk op de juiste plek om je kind bescherming te bieden.

Een veilige rijstijl

De veiligheid van je kinderen heb je voor een groot deel ook zelf in de hand. Zorg dat je zelf een veilige rijstijl aanhoudt. Dat betekent dat je niet te snel, maar ook niet te langzaam rijdt en je goed aanpast op de gemiddelde snelheid van je medeweggebruikers. Blijf daarnaast altijd alert, geef duidelijk richting aan en neem kordate beslissingen, zodat de andere automobilisten weten waar ze aan toe zijn en er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Laat je niet afleiden

Tot slot hou je het veilig voor jezelf en de kinderen door jezelf niet te veel te laten afleiden. Dat betekent dat je niet eet, drinkt of belt terwijl je rijdt, maar je je ook niet laat afleiden door je kinderen. Maak de kinderen duidelijk dat rijden een risicovolle aangelegenheid is en dat ze dus niet om van alles en nog wat jou moeten storen. Zo houd je het voor jezelf en de kinderen veilig in de auto en maak je ze op jonge leeftijd al bewust van veiligheid in het verkeer.

liefs

disclaimer_Mamablogger_Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *