Home + Back to School en Back to Work | De ideale werk- en leerplek thuis!

Back to School en Back to Work | De ideale werk- en leerplek thuis!

Zelfs in de vakantie blijft thuiswerken een hot topic, want wat gebeurt er na de vakantie? Mogen we weer wat vaker naar kantoor, zoals tot voor kort het geval was? Of moeten we, zoals nu het geval is, weer zoveel mogelijk thuiswerken? Bij mij op het werk is het ook een terugkerend gespreksonderwerp en de meningen zijn verdeeld. De één vindt thuiswerken helemaal prima en de ander mist collega’s en werkt liever op kantoor. Ik behoorde tot die laatste groep, maar inmiddels ben ik daar wel een beetje op terug gekomen. Thuiswerken is niet zo vervelend vind ik, mits je een fijne plek hebt om te werken natuurlijk, maar wat is dan de ideale werk- en leerplek?

Ik moet zeggen dat ik thuiswerken met een peuter om mij heen wel pittig vind. Wat dat betreft kun je beter op kantoor werken, want dan kan je werk en privé veel beter scheiden. Nu word ik toch regelmatig gestoord en dat kun je hem ook niet kwalijk nemen, want hij ziet alleen maar dat mama thuis is. Het is niet gemakkelijk, maar het einde is in zicht, want vanaf oktober gaat hij naar de basisschool en ontstaat er thuis wat meer rust tijdens het werken.

Toch heeft thuiswerken ook voordelen. Zo kan ik, als Floris naar de peuterspeelzaal is, een ochtend ongestoord doorwerken en dingen lezen. Waar ik op mijn werk regelmatig een praatje maak met een collega, kan ik nu een was in de machine doen. Scheelt weer in de weekenden!

Je merkt het al, het heeft zijn voor- en nadelen en er zal een goede balans moeten worden gevonden, maar ik denk dat we niet meer terug gaan naar fulltime werkweken op kantoor.

Een fijne werk- en leerplek

Toen wij verhuisden hebben we daarom al geïnvesteerd in een fijne werk- en leerplek op zolder. Een werkplek voor mij en een leerplek waar Milan ongestoord zijn huiswerk kan maken en kan leren voor toetsen. Voor mij is het een plek waar ik alleen kan werken, een podcast op kan nemen, een training kan volgen en ongestoord deel kan nemen aan een Teams vergadering. Als ik dat beneden doe, worden de potjes ‘Play Doh’ uit de kast gehaald, omdat ik er toch niets van kan zeggen. Die potjes zijn inmiddels veilig gesteld ?.

Het is fijn als je een plek hebt waar je jezelf terug kunt trekken en waar je met volle focus aan de slag kunt en in dit huis was het mogelijk zo’n plek te creëren.

Waar moet de ideale werk- en leerplek aan voldoen?

We wilden deze plek in één keer goed inrichten dus maakte ik van tevoren een lijstje waar deze aan moest voldoen:

Een goede computer en printer

De basis van alles, want we moeten er tenslotte wel werken. We kozen voor een iMac omdat ik ook een MacBook heb en deze heel erg goed bevalt. Ook kozen we voor een lekker groot scherm die we op een standaard hebben gezet. Zo staat deze voor mij op de goede ooghoogte.

De printer gebruiken we minder vaak, maar is inmiddels echt onmisbaar! Niet alleen voor het uitprinten van werkstukken (afgelopen schooljaar moest dat nog) , maar ook voor dingen van mijn werk die ik op papier wil checken en waar ik mijn opmerkingen op wil schrijven. Het gaat bij ons altijd in vlagen; er zijn periodes dat we veel printen en soms ook helemaal niet.

Als je veel print is een laserprinter aan te raden. Deze maakt gebruik van een toner in plaats van inkt waardoor je er veel meer mee kunt printen dan met een gewone printer, handig en voordeliger dus!

Weet je nog niet zo goed welk type printer je wilt, met een HP printer, zit je altijd goed en heb je een ruime keuze uit verschillende soorten printers zodat je op je gemak kunt kijken welke het beste bij jou past.

Goede meubels

We koen voor lichte meubels en waaronder een groot, wit bureau. Ik wilde een bureau die ik in hoogte kan verstellen zodat ik er ook achter kan staan. Daarnaast staat een ladekast met lekker veel opbergruimte. Zo houden we het bureau netjes en opgeruimd.

Lekker veel licht

Ik heb ooit een werkplek gehad in een donker hoekje en dat was geen succes. Ik merkte dat ik tijdens het werk daglicht nodig heb en deze, lichte plek straalt rust uit. Ik krijg energie van het licht, maar omdat ik op zolder werk, word ik niet afgeleid door dingen die ik buiten zie.

Natuurlijk is het voor iedereen verschillend hoe de ideale werk- en leerplek er uitziet, maar ik vind dit wel een een fijn plekje worden!

Wat vind jij van thuiswerken? En waar moet jouw ideale werkplek aan voldoen? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *