Home + Steeds meer moeders blijven doorstuderen, dit is waarom!

Steeds meer moeders blijven doorstuderen, dit is waarom!

De tijd waarin de man binnen het gezin voor het inkomen zorgde is definitief voorbij. Steeds meer gezinnen kiezen voor een werkende vader én moeder, waarbij zij allebei een dag vrij hebben om voor de kinderen te zorgen. Dit betekent ook dat het voor vrouwen aantrekkelijker is geworden om te blijven doorstuderen. Ze halen een diploma van NCOI, LOI of bijvoorbeeld NTI en maken zich op die manier aantrekkelijker voor een werkgever. Ook biedt het vrouwen de kans om door te groeien binnen de organisatie. Het aantal vrouwen op hogere posities in het bedrijfsleven is de afgelopen jaren gegroeid. De kans is groot, dat deze trend zich de komende jaren verder door zal zetten.

Ambitie om een hogere positie te bereiken

Veel vrouwen die een rol als huismoeder niet zien zitten, hebben de ambitie om meer uit hun professionele carrière te halen. Door te blijven studeren bij opleidingsinstituten als NTI, LOI en NCOI, vergroten zij de kans op een baan hoger in de organisatie. Met een opleiding verbreed of verdiep je je kennis. Tevens heb je de mogelijkheid om gedurende een opleiding soft skills te verbeteren. Hoe leid je een organisatie? Welke managementstijlen zijn er? Enzovoorts. Het is waardevolle kennis, die van pas komt als je bijvoorbeeld een managementfunctie ambieert.

Maak jezelf aantrekkelijker op de arbeidsmarkt

Een ander pad dat veel vrouwen bewandelen, is tijdelijk stoppen met werken in de periode dat de kinderen net geboren zijn. Als de kinderen wat ouder en zelfstandiger worden, keren zij terug in het werkveld. De periode waarin vrouwen niet of veel minder werken, hebben zij de kans om een opleiding te volgen en bijbehorend diploma of certificaat te behalen. Het voorkomt een groot gat op het CV en zorgt er daarbij voor dat het makkelijker is om terug te keren op de arbeidsmarkt. Je bent immers breder inzetbaar voor een werkgever en daarmee aantrekkelijker.

Kennis verbreden is altijd een goed idee

Los van de ambitie die je hebt en de kans op een baan die je wilt vergroten, is het verbreden van je kennis door een opleiding te volgen altijd een goed idee. Het aanbod aan opleidingen is groot bij de verschillende opleidingsinstituten. Zo vind je altijd wel een opleiding die aansluit op de interesses die je hebt en het werk dat je momenteel al uitvoert. Opleidingen kun je vaak in je eigen tijd volgen, waardoor ze als moeder goed te combineren zijn met de zorg voor je kinderen.

Welke opleiding zou jij graag willen volgen?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *