Home + 6 handige tips om kinderkleding mooi en schoon te houden

6 handige tips om kinderkleding mooi en schoon te houden

Als ouder weet je maar al te goed hoe snel kinderkleding vies kan worden, van buitenspelen in de modder, tijdens het avondeten of door verf en viltstiften. Het is best lastig om kinderkleding schoon te houden maar gelukkig zijn er een aantal handige tips en trucs om kinderkleding niet alleen schoon te krijgen, maar ook mooi te houden. En deze tips en trucs ga ik vandaag met je delen.

Meteen schoonmaken en voorbehandelen

Eén van de beste manieren om vlekken te bestrijden is door direct de vlek schoon te maken. Zodra je een vlek opmerkt, probeer deze dan zo snel mogelijk te behandelen. Gebruik hiervoor een vlekkenverwijderaar maar ook een klein beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek en even laten intrekken is een goede manier om erger te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken zoals gras of tomatensaus kan zuiveringszout en water wonderen verrichten. 

Was kleding binnenstebuiten

Kinderkleding gooi je waarschijnlijk wat vaker in de was dan je eigen kleding, hierdoor gaat kleding eerder slijten. Om dit voorkomen is het slim om kleding binnenstebuiten te wassen en het fijne is, je kleding wordt net zo schoon! Door binnenstebuiten te wassen blijven kleuren mooier, voorkom je slijtage en ook prints op bijvoorbeeld een T-shirt blijft netter.

Gebruik een mild wasmiddel

Ook al denk je dat een sterk wasmiddel het meest effectief is voor vlekken, toch kan een mild wasmiddel ook heel goed vlekken verwijderen en is vaak een stuk beter voor de stof van de kleding. Harde chemicaliën kunnen namelijk makkelijk de vezels beschadigen en laten kleuren vervagen. Kies bijvoorbeeld voor Robijn wasmiddel, dat speciaal is ontwikkeld voor gekleurde kleding of fijne stoffen. Wasmiddel kan behoorlijk prijzig zijn maar door gebruik te maken van een aanbieding voor wasmiddel, bijvoorbeeld online of in de supermarkt, kun je heel voordelig je kinderkleding wassen met een goed middel en zo weet je zeker dat kleding super schoon wordt.

Koud wasprogramma

Vroeger waren wasmiddelen een stuk minder effectief dan de moderne merken, waardoor het werd aangeraden om kleding zo heet mogelijk te wassen. Echter, heet wassen heeft ook nadelen: het is slecht voor de stof van je kleding en belast het milieu onnodig. Gelukkig kun je tegenwoordig, met een wasmiddel van goede kwaliteit, kinderkleding ook op 30 graden perfect schoon krijgen.

Gebruik azijn als natuurlijke wasverzachter

Een ouderwetse maar effectieve tip is het gebruik van azijn om je kleding zacht te houden. Azijn werkt als een natuurlijke verzachter en het helpt ook geurtjes te neutraliseren. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je kleding naar azijn gaat ruiken, want na het wassen ruik je hier niks van terug. Voeg voor het wassen een kopje azijn toe aan de wasmachine en de kleding komt er super zacht uit zonder dat je gebruik hoeft te maken van chemische wasmiddelen. 

Vermijd de droger

Een droger kan ontzettend handig zijn, maar de hitte kan zorgen dat kleding minder mooi blijft. Kleding kan gaan krimpen, kleuren kunnen gaan vervagen en de stof gaat veel eerder slijten. Probeer in plaats daarvan de kleding aan de lucht te laten drogen. Hang kledingstukken op een droogrek of gebruik kledinghangers om ze te laten drogen. Dit helpt de levensduur van de kleding te verlengen.

Zoals je hebt kunnen lezen kun je door een beetje extra zorg te besteden aan het wasproces, kinderkleding langer mooi en fris houden.  

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *