Home + Bescherm je kind tegen de zon met deze tips

Bescherm je kind tegen de zon met deze tips

De zomer is een fijne tijd als je jonge kinderen hebt. Ze kunnen heerlijk buiten genieten. In de tuin bij je huis, op het balkon van je appartement of als je er op uit trekt naar het strand of naar de camping. Zeker als je naar een zuidelijk land op vakantie gaat is het belangrijk de risico’s van de felle zon niet te onderschatten.

Niet in de felle zon

Houd je kind uit de felle zon. Voor even is geen probleem, maar zorg voor bescherming tegen de zon met een parasol, zonnescherm of in ieder geval een petje om het hoofd tegen de zon te beschermen. Ben je in een zuidelijk land, vermijd dan de zon tijdens de heetste uren van de dag. De plaatselijke bevolking waagt zich dan ook niet buiten en dat doen ze niet voor niets.

Gebruik een goede zonnecrème

Gaat je kind in de zon dan is een goede zonnecrème heel belangrijk. Kies er eentje met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor. Als je kind ook in het water speelt is het belangrijk dat de zonnebrand waterproof is. Dit betekent niet dat één keer insmeren voldoende is. Als je kind heeft gezwommen dan breng je een nieuwe laag zonnebrand aan op de blote huid. Op die manier bescherm je deze het beste tegen de zon.

Laat je kind beschermende kleding dragen

UV-straling van de zon dringt met gemak door dunne zomerkleding heen. Het sis dus niet zo dat als je kind een T-shirt draagt dat dit voldoende bescherming biedt. Er is speciale UV-beschermende kleding in de handel. Maar je kunt ook gewone kleding een extra bescherming geven door bij het wassen UV-Stop toe te voegen. Dit middel verhoogt de beschermende werking van de kleding tot een factor 30 tot 50. Normaal gesproken ligt deze rond de 15.

Zorg dat je kind voldoende drinkt

Het is belangrijk om voldoende te drinken als het warm is. Dat geldt zeker ook voor jonge kinderen. Zorg dus dat je kind genoeg vocht binnenkrijgt, het liefst gewoon water.

Toch last van de warmte?

Ondanks al je goede zorgen kan het gebeuren dat je kind toch last krijgt van de warmte. Als een baby of peuter suffig wordt en niet meer adequaat reageert kan er sprake zijn van oververhitting. Beng je kind in zo’n geval direct naar een koelere omgeving. Afkoelen doe je met een vochtige handdoek en zoveel mogelijk geleidelijk. Als je kind het bewustzijn verliest, dan moet er direct een arts worden ingeschakeld. Laat een kind onder geen enkele voorwaarde langer dan hooguit twee minuten achter in een afgesloten auto die in de zon staat, maar doe dit bij voorkeur helemaal niet. Je kind meenemen als je even snel een boodschap moet doen is misschien omslachtig, maar het is wel de veiligste optie, net zoals dat geldt voor huisdieren in de auto.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *