Home + Mama’s Musthave | Meditation Moments app

Mama’s Musthave | Meditation Moments app

Wie mij een half jaar geleden verteld zou hebben dat ik nu een meditatie app heb én ervoor betaal, had ik niet geloofd. Niet omdat ik niet in mediteren geloof, ik had alleen nooit verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Daar had ik toch helemaal geen tijd voor en ik had dat toch niet nodig? Mijn lichaam besloot anders en gaf een duidelijk signaal: tot hier en niet verder. Ik bleek de hele dag te hyperventileren en ik had het niet eens meer door. Het was een gewoonte geworden. Ook dat patroon moest ik gaan doorbreken en meditatie helpt daarbij. Ik heb verschillende meditaties geprobeerd, maar de Nederlandse app Meditation Moments vind ik het fijnst.

Meditatie

Zodra ik ’s morgens wakker wordt (rond 5:15 – 5:30 uur, we zijn vroege vogels haha), sta ik meteen aan. Meestal grijp ik als eerst naar mijn telefoon om mijn wekker uit te zetten en voor ik het weet open ik alle meldingen, de mail app, mijn agenda voor het werk, appjes die ik nog niet heb gelezen en zelfs de bankapps. Gekkenwerk en geen relaxt begin van de dag. Dat realiseerde ik mij pas toen ik ziek thuis kwam te zitten. Opeens kreeg ik hartkloppingen en pijn op mijn borst als ik zo mijn dag begon. Dat moest dus anders, maar hoe?

Ik laat mijn telefoon nu vaker liggen, maar dan nog werk ik in mijn hoofd allerlei lijstjes af en ben ik onrustig. Om mijzelf een handje te helpen laat ik de telefoon dus wat langer liggen nadat ik mijn wekker heb uitgezet. Ik blijf nog even in bed liggen en probeer op mijn ademhaling te letten. Vervolgens zet ik daarna een meditatie aan in de app. Zeker wanneer ik bijvoorbeeld ergens tegenop zie of gewoon gespannen ben.

Fijn aan deze app is dat er meer dan 300 meditaties op de app staan. Deze zijn Nederlands en je kan al mediteren vanaf 3 minuten. Heel fijn wanneer je weinig tijd hebt. De meditaties zijn ingesproken door Michael Pilarczyk en andere experts. Allen hebben fijne stemmen om naar te luisteren.

Tip: je kan Meditation Moments gratis proberen en een beperkt aantal meditaties zijn ook gratis te luisteren. Zo ben ik ook met de app begonnen. Toen ik merkte dat ik er echt baat bij had, heb ik de betaalde versie genomen voor een half jaar.

Kindermeditatie

Een van de juffen van Floris laat de klas één keer per week mediteren. Floris bleek dat heel fijn te vinden en dus gingen wij thuis ook luisteren naar kindermeditaties. Meestal vlak voor het slapengaan. Wij doen dan uiteraard mee 😉 We begonnen met kindermeditaties op Spotify, maar in Meditation Moments staan nog meer kindermeditaties en ook hier kun je een tijdsduur kiezen. Ze zijn leuk om naar te luisteren en je kan ze inzetten voor verschillende doeleinden: niet alleen dat momentje van rust, maar ook om het zelfvertrouwen van je kind te bevorderen.

Luisterboeken

Tot slot de luisterboeken. Deze kun je alleen luisteren als je een Premium abonnement hebt en drie van deze boeken wilde ik sowieso luisteren, dus dat woog mee in de overweging om voor de app te betalen. Ik luister de boeken nu tijdens het wandelen en op de fiets, heel erg fijn!

Kortom, ik ben echt heel blij met deze app en vind deze echt het geld waard. Geen spon, gewoon heel enthousiast!

Boeken van Michael Pilarczyk

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *