Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juni 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juni 2021

Dit was een rustige maand wat betreft sparen. Er werd niet zoveel naar de spaarrekening gestort, maar er ging ook geld naar de beleggingsrekening, ik spaarde via de Peaks app en we spaarden door middel van de koopzegels. Al met al dus geen slechte maand. Dit hebben wij gespaard in juni 2021.

Dinsdag 1 juni

Mijn manager vertelde gisteren over de app ‘Peaks’. Hiermee kun je je wisselgeld beleggen. Dat werkt zo: je bestelt een koffie bij een koffietentje. Deze koffie kost €2,40. De app rondt dat af naar €3,- Die €0,60 wordt vervolgens door Peaks belegd in duurzame indexfondsen. Peaks is onderdeel van de Rabobank en ik ben wel geïnteresseerd. Rijk zullen we er niet van worden, maar het is wel een leuke, extra manier van sparen op de lange termijn. We gaan het eens proberen!

We blijven nog even bij het beleggen, want gisteren is er voor het eerst geld gegaan naar onze beleggingsrekening. We beleggen vanaf nu iedere maand €100,- voor de lange termijn. We willen dat geld minimaal 15 jaar laten staan. We hopen daarna een mooi bedrag op te hebben gebouwd waarmee we de jongens kunnen ondersteunen wanneer zij een huis willen kopen bijvoorbeeld.

Vrijdag 4 juni

Het is niet veel, maar het is een begin: ik stort weer €50,- op de spaarrekening. We gaan deze maand nog een weekend weg dus wil niet te krap kijken op de betaalrekening, maar €50,- kan er zeker wel heen.

Naar de spaarrekening: €50,-

Dinsdag 22 juni

Het was een dure maand vanwege ons weekendje weg, verjaardagen, zomerkleding voor de jongens etc., maar we zijn niet aan ons spaargeld gekomen. En vandaag maak ik weer €50,- over naar de spaarrekening. Toch weer mooi meegenomen!

Naar de spaarrekening: €50,-

Dinsdag 29 juni

Er wordt weer €100,- van onze rekening afgeschreven voor onze beleggingsrekening. Dit is nu de tweede maand. Voor ons is dit allemaal nieuw, maar ik vind het ook heel leuk. Toch kijk ik nauwelijks op deze rekening. Dit is echt iets voor de toekomst.

Ook wordt er vandaag weer wisselgeld afgeschreven door de Peaks app. We hebben er een verdubbelaar opgezet en afgelopen week werd er €28,96 afgeschreven. Leuk om dit soort bedragen te sparen!

Woensdag 30 juni

Ik loop de administratie nog even na en omdat we komende maand nog plannen hebben maak ik minder geld over naar de spaarrekening dan dat ik had gewild: €50,- Maar goed, het is toch weer €50,-.

Naar de spaarrekening: €50,-

Al met al zijn er mooie bedragen bij elkaar gespaard in juni 2021 en dat op verschillende manieren. De spaarrekening is onaangeroerd gebleven en toch weer aangevuld. Ik vond het een goede maand. Hoe is het jullie vergaan afgelopen maand?

Overzicht juni 2021

Totaal naar de spaarrekening in juni 2021: €150,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €89,28 (dit was de eerste maand dus hebben we in deze maand al bij elkaar gespaard!)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €89,70

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties

 1. Christine
  1 juli 2021 / 05:31

  Wat fijn dat je steeds gedurende de maand vijf tientjes kon wegzetten en dat dit dan bij elkaar honderdvijftig is geworden!
  Wij hebben deze maand niets gespaard. Mijn teruggave kwam op 1 juni binnen, dus ik dacht daar wel iets moois van over te houden omdat we ook nog een tweede zomervakantie boekten (vorig jaar al Zwitserland geboekt, nu nog een tweede week in Limburg geboekt). We kochten wat praktische zaken voor de vakantie die we als langetermijninvestering zien en die dus niet goedkoop waren maar wel voor heel wat vakanties in de toekomst bedoeld zijn: een dakkoffer met rails en dvdspelers voor op de achterbank. Maar daarnaast ging het geld er ietsje te gemakkelijk uit doordat ik al bezig was met de vakanties en hier nog wat boeken kocht en daar nog wat kleding en wandelschoenen..
  Onze extra aflossing van €500,- op de hypotheek hebben we gisteravond op de valreep nog wel voor deze maand gedaan en bij de AH spaarden we 221 zegels, er is weer een boekje vol 😊
  Volgende maand gaan we op vakantie, dus zal me benieuwen of er dan nog iets gespaard gaat worden van de maand juli 🤗 Tot de 31e 😉

 2. Albertine
  1 juli 2021 / 08:53

  Ik heb in juni een deel van mijn vakantiegeld gekregen, dus dat is naar de spaarrekening gegaan. En vandaag, 1 juli, een deel van de kinderbijslag op de spaarrekening van de kinderen gezet. Volgens mij heb ik die tip van jou gekregen (of in een reactie gelezen). Ik wil dit nu ieder kwartaal wel gaan doen als de kinderbijslag is gestort (dit was nu de 2e keer).

 3. Suppie
  1 juli 2021 / 22:16

  Wij zien het sparen als vaste last. Iedere maand, als salaris is gestort, gaat er een vast bedrag naar de spaarrekening. Dan doe ik daarnaast de kaasschaafmethode. 2 a 3 keer per week room ik de 2 betaalrekeningen af naar een rond bedrag. Ook boek ik elke maand 50€ over om te beleggen. Lijkt erop dat ik er veel mee bezig ben, maar dat valt op zich mee.