Home + Geld & Budget | Op deze vier manieren sparen wij geld

Geld & Budget | Op deze vier manieren sparen wij geld

Dat we druk aan het sparen zijn weet je misschien al. Iedere maand schrijf ik immers een update over hoeveel we die maand hebben gespaard. Inmiddels zijn we goed op weg realiseerde ik mij dat we op verschillende manieren sparen. Geld op je spaarrekening storten ligt het meest voor de hand, maar er zijn natuurlijk meer manieren om geld te sparen. Op deze vier manieren sparen wij geld.

Geen grote bedragen

Als je denkt dat we iedere maand enorm veel sparen moet ik je teleurstellen. Het is de ene maand meer dan de andere maand, en afgelopen maand was het wel een flink bedrag, maar dat is lang niet iedere maand het geval. We hebben ook wat grote uitgaven gehad en we doen graag leuke dingen, dat kost geld, maar herinneringen zijn nog altijd belangrijker dan investeringen. Het één hoeft het ander alleen niet uit te sluiten.

Toch kunnen die kleine bedragen bij elkaar op den duur wel oplopen.

De spaarrekening

Deze is het meest stabiel dus daar willen we uiteindelijk het meeste geld op hebben staan. Hier storten we iedere maand een bedrag op voor ons droomhuis. Onder deze spaarrekening hangen nog een aantal digitale spaarpotjes. Een potje voor de vakantie, weekendjes weg en ons zakgeld. Ook de potjes voor de jongens “hangen” onder de spaarrekening. Op een spaarrekening krijg je echter geen rente.

We hebben overigens ook voor beide jongens een spaarrekening.

De beleggingsrekening

Daarom hebben we sinds een maand een beleggingsrekening waar iedere maand een x-bedrag heen gaat. Dit is altijd een vast bedrag en laten we heel wat jaren staan. De verwachting is zo’n 25 jaar. Na die jaren hopen we een flink bedrag op te hebben gebouwd. Misschien moeten we tegen die tijd wel verbouwen en/of kunnen we de jongens ergens bij helpen. Het is fijn dat we dan, hopelijk, wat achter de hand hebben. En gaat het tegen die tijd niet goed met de economie? Dan laten we het gewoon nog even staan.

Albert Heijn zegelboekjes

We doen onze boodschappen altijd bij de Albert Heijn en sparen dan automatisch de koopzegels. Dat gaat lekker hard en je krijgt er ook nog aardig wat rente op. We laten deze twee keer per jaar uitkeren: vlak voor de zomer om als zakgeld mee te nemen op vakantie en voor de feestdagen zodat we er cadeautjes van kunnen kopen. Echt ideaal!

Peaks app

Mijn manager liet mij de Peaks app zien. Hiermee spaar je je wisselgeld en vervolgens wat dat bedrag wekelijks belegd. We hebben de app nu twee weken en er staat zo’n €43,- op. We doen dit als volgt:

 • Als je iets afrekent van bijvoorbeeld €3,50, dan rondt de app dat af naar €4,-.
 • Je betaalt dat bedrag natuurlijk niet aan de winkel waar je wat koopt, maar die extra €0,50 wordt als het ware genoteerd door de app.
 • Je kunt vervolgens kiezen hoe je dat wisselgeld investeert. Investeer je gewoon het bedrag of zet je bijvoorbeeld een verdubbelaar in? Dan wordt je wisselgeld verdubbeld en wordt dat belegd. Als je een tientje aan wisselgeld hebt in een week, dan wordt er €20,- van je rekening afgeschreven en wordt dat belegd door de app. Je kunt het bedrag ook verdrievoudigen of zelfs verviervoudigen. Wij verdubbelen.
 • Ik zei het net al, maar het bedrag aan wisselgeld wordt wekelijks geïncasseerd. Hier krijg je een melding van.
 • Vervolgens staat het in de app en zie je meteen of je eventueel winst maakt.

Die winst is bij ons nog minimaal, maar we zien dit meer als een extra spaarpot met kleine bedragen die je anders uit zou geven en die je nu spaart. Je kunt dat geld gewoon opnemen als je wilt dus als er een leuk bedrag op staat, bijvoorbeeld €1000,-, dan kun je daar een leuke bestemming voor bedenken.

Besparen

Kijk ook eens naar waar je op kunt besparen zodat je extra geld over houdt om mee te sparen. Zo kun je besparen op diverse verzekeringen waaronder een uitvaartverzekering. Bekijk gewoon eens waar er voordelen te behalen zijn.

We sparen dus twee keer wat grotere bedragen en op twee verschillende manieren met kleine bedragen. Het is leuk om er op die manier mee bezig te zijn!

Op welke manieren sparen jullie?

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Debby
  20 juni 2021 / 13:16

  Leuk om te zien, ga peaks eens bekijken 🙂 wij sparen hetzelfde vaste bedrag elke maand en dat gaat naar diverse hangende potjes tot per potje het streefbedrag bereikt is en dan door naar het volgende ah

 2. Debby
  29 juni 2021 / 06:29

  Wil je wellicht een update doen op de peaks app? 🙂 ik heb hem er nu op staan voor 1,5 week. Dacht test het eens uit. Kom er achter dat ik toch echt heel weinig uitgeef (zit nu op 2,10 wisselgeld lol), dus heb zelf €5,- ingeleverd maar zie nog niet veel gebeuren.. vroeg me af hoe jij het ervaart na een tijdje! Gewoon vanuit de gebruiker mening 🙂

  • Marisca
   Auteur
   29 juni 2021 / 06:57

   Hoi,

   Dat is een goede, ga ik binnenkort zeker doen! Wij hebben best veel wisselgeld omdat we een rekening hebben gekoppeld waarmee we veel betalen én we hebben de verdubbelaar erop gezet. Het totaalbedrag staat nu op €60,08, en we hebben €0,60 winst. Heel erg weinig en ik had er stiekem wel meer van verwacht. De andere kant is, en dat is met beleggen denk ik altijd zo, dat je pas echt resultaat ziet wanneer je het lang laat staan en het bedrag steeds groter wordt. Dan wordt het rendement ook hoger. Rijk zullen we er niet van worden, maar we sparen nu tot aan januari. Dan wordt Patrick 40 en gaan we een weekend naar een mooi huisje. Dat betalen we dan voor een deel (of misschien wel helemaal) van dit geld. Je spaart het toch ongemerkt bij elkaar. Daar zit voor ons het voordeel.

   • Debby
    2 juli 2021 / 18:49

    Leuk vooruit zicht! Ik ben benieuwd hoe het me de app gaat ik heb nu 3 cent winst en €7,- inleg in 2 weken lol. Had hem wellicht toch aan de gezamenlijke rekening moeten koppelen lol. De verdubbelaar heb ik ook aan. Ik blijf het eens aanzien kijken wat het oplevert na een tijdje ?